Dorwałem dziś kompresor. W mojej 166 siedzi:
B722 SO7V16 - 1120 wersja.
Dorwałem dziś kompresor. W mojej 166 siedzi:
B722 SO7V16 - 1120 wersja.
U mnie jest jakas mikro bieszczelbosc na uszczelce kolo chlodnicy klimy. Klima dziala ale chyba troche przyslabo chlodzi. Na wylocie jest ok 9 stopni na obiegu zamknietym a ok 11 stopni na otwartym, na dworzu ok 26 stopni, parno, bez slonca. Co to moze byc?? :-)
To co już pisaliśmyzacznij od pomiarów ciśnienia i czynnika.
cisnienie Pan powiedzial ze jest ok i czynnika tez jest pelno
To co to za fachowiec że dmucha Ci 11 stopni i Ci wmówił że jest dobrze? Jakbyś uważnie przeczytał ten temat to byś się zorientował że na prawie wszystkie pytania można znaleźć odpowiedź przy maszynie do nabijania klimy. Ale trzeba się na tym znać.
Skoro powiedział Ci że jest ok to nie masz się przecież czym martwić. Jest dobrze
Radzę Ci znaleźć kogoś kto potrafi coś więcej. Sprawdzi Ci rzetelnie ciśnienia (bo pewnie nie wie co to znaczy ok), a następnie postawi diagnozę czy to zawór, osuszacz itp. Żeby Ci chociaż podał dokładnie parametry układu i jak się zachowuje to byśmy coś tu zaradzili. A na to nawet nie wiemy w jakim stanie jest sprężarka.
Dmuchało na jego termometrze 8 st, bo włączył obieg zamknięty, a nie sprawdzał na otwartym. A ja wam podałem temperatury jakie ja zmierzyłem , ale takim termometrem na rtęć z akwarium. Mi się wydaje, że to nie jest pseudo fachowiec, naprawia on klimatyzacje w samochodach, biurach, itd od kilkunastu lat.
Może i tak, ale jakoś mnie to nie przekonało
Z tego co mi wiadomo temperaturę mierzy się przy otwartym obiegu. I tak ja we wszystkich autach mam ustawiane.
8stopni z kratek to taka górna granica. Teoretycznie sprawna klima chłodzi temperaturą z przedziału 5-8 stopni (czy coś koło tego - może ktoś dokładnie pamięta). No ale u mnie to wychodzi z obiegiem otwartym.
Wiesz... zawsze możesz sobie zamknąć obieg i jest dobrzew końcu tak Cię zapewniono
Trudno tu coś wymodzić skoro nie znamy ciśnień i nie wiemy jak pracuje kompresor. Na hasło "dobrze" odpowiadam że jest "dobrze"![]()
Możliwe że tak ale wydaje mi się że widełki były większe. 1 stopień to błąd pomiarowy![]()