Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Temat: zakup alfy 166

Colin
    Gość

Domyślnie

podłozyłem gumeczki, co by sie nie rysował zderzak i przynitowałem :mrgreen:

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Zastanawiałem się , myślałem, szukałem i znalazłem!
    Wsiadasz, odpalasz motor i jedziesz...nie, nie jedziesz, płyniesz Użytkownicy Alfy zrozumieją mnie na pewno. Reszty nie ma sensu przekonywać bo nie zrozumieją :wink:
    Jestem pod wrażeniem...

zdziba
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dasio
    Zastanawiałem się , myślałem, szukałem i znalazłem!
    Wsiadasz, odpalasz motor i jedziesz...nie, nie jedziesz, płyniesz Użytkownicy Alfy zrozumieją mnie na pewno. Reszty nie ma sensu przekonywać bo nie zrozumieją :wink:
    Jestem pod wrażeniem...
    No to się pochwal, teraz, co żeś kupił .

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Może z tym chwaleniem troszkę za wcześnie bo bella usłyszy i mi rano nie zapali
    Model jak w opisie, kolor srebrny! Przejechałem pół Polski by to auto kupić ale wydaje mnie się że warto było
    Pozdrawiam!

adam16v
    Gość

Domyślnie

Witam! Ja również w najbliższych miesiącach planuję zakup 166 tyle że JTD. Jak czytam różne opinie na forum to jedni podaja koszty zawieszenia 1200zł za sam przód inni 1200zł za całość , jedni 2500zł za chamulce za ta to inni 500zł. Z czym sie faktycznie liczyc po zakupie? Chcę wydać na auto jakieś 19-20 tys zł. Jasne jest że chcę kupić w jak najleprzym stanie, ale po zakupie trochę rzeczy warto wymienić. O ile dobrze zrozumiałem to:

- zawieszenie 1200zł
    - rozrząd 800zł
    - filtry i oleje 300zł

Ceny jakie podałem tyczą się zamieników a wiedza o nich pochodzi z 3 dniowego wertowania forum . Czy dobrze rozumuję? Czy liczyć się z większymi wydatkami?
    Docelowo ma to byc auto rodzinne , wygodne i chciałbym by było luksusowe. Na zakup Audi A6 mnie niestać, bo za podobny rocznik dam z 50% więcej a części i tak będą podobnie drogie a na początku tez będzie trzeba wymienić co nie co. Zastanawiałem się jeszcze nad omegą, ale w niej ani charakteru a czytałem że dość usterkowe są. 166 zdaje mi się byc kompromisem jak na cenę i klasę jaką prezentuje. Wiem że po zakupie dobrze by było włożyć trochę kasy w auto by było w stanie idealnym. Co do kosztów eksploatacji nastawiam się raczej na zamieniki i naprawy nie w ASO.

Jeśli ktoś zna aktualne szacunkowe ceny tych części (zamienników) to proszę o odpowiedź:
    1. amory komplet 4
    2. tarcze i klocki komplet dla 4 kół
    3. rozrząd (paski rolki itp) + pompa wody

adam16v
    Gość

Domyślnie

A co do kosztów eksploatacji innych marek to jak się ma sypać to też tanio nie jest. Mam teraz golfa II z '91 roku TD. Fakt mało pali, ale : wymieniłem już w nim silnik bo padł 2100zł, remontowałem skrzynię biegów 500zł, pompa wtryskowa i regulacje 500zł, turbosprężarka (gratis od znajomwgo) normalnie 900zł, opony zimowe 500zł felgi do zimówek 150zł. Nie licze wymian oleju, filtrów, nie robiłem nic przy zawieszeniu chamulcach. i co? Tanio? chyba na rowerze. Coż i to w 2 lata. Jeśli tyle mnie alfa będzie kosztować sumarycznie to chyba dam radę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Będziesz już miał kase na alfe to się odezwij na forum lub priva w sprawie mojej 166 2,4jtd. nic nie dolozysz do tego auta.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 166

Domyślnie

Witam jestem tu nowy, szperam w poszukiwaniu informacji na temat kosztow utrzymania Alfy 166 ale wszystkie posty sa dosyc stare wiec chcialbym sie dowiedziec jak sprawa wyglada na dzien dzisiejszy. Szperam bo ogloszeniach i widze przedliftowe wersje do max 12tysiecy. Poprosilbym uzytkownikow o jakies podpowiedzi i porady. Celuje w wersje 3.0 V6, do tej pory jezdzilem Citroenem C5 w wersji 3.0 V6 zagazowana i sobie chwalilem. Z gory dzieki za pomoc.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Odpal sobie allegro i zobacz ile kosztują części. Nie musisz o to tu pisać, to nie maserati Koszty na pewno będą o wiele wyższe niż C5 a na dodatek powoli niektóre części stają się trudne lub niedostępne. Jeżeli chodzi o silnik to koszty na tym samym poziomie. Miałem V6 z psa w 406 coupe.
    Jednak zanim staniesz się posiadaczem to będziesz miał większy problem - kupić. To już jest trudne bo przedlitfty z tym silnikiem to już prawie zawsze mniejsze lub większe gruzy. Przygotuj się na duże wydatki jeżeli chcesz w miarę ogarnąć auto.