piter1984 wrzuc jakies zdjecia tej twojej modyfikacji.
piter1984 wrzuc jakies zdjecia tej twojej modyfikacji.
Dla porównania wrzucę parę zdjęć moich modyfikacji co prawda jeszcze nie dokończonych, pozostały delikatne poprawki, ale obrazujących kolejną metodę montażu radia w 166-ce, do którego zachęcam bo nie ma porównania do tego co było![]()
Ostatnio edytowane przez dawid_007_04 ; 05-04-2011 o 18:04
Sprawa z emulatorem wygląda tak,że mają je na allegro ale nie ma ich w rzeczywistości :|
ps. beczka ze zdjęcia u góry, ale tak na marginesie to bardzo dobre hertrze ma zamontowane...
Nieźle to nawet wygląda. A gdzie przenosiłeś guziki (otwieranie klapki wlewu paliwa, itp...) z tego miejsca, w którym wylądowało radyjko?
---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:40 ----------
Ehh, chciało by się powiedzieć "a nie mówiłem"... Biznesmeni, brak słów normalnie...
W sumie po zobaczeniu tych fotek sam się zacząłem zastanawiać nad zamontowaniem dodatkowego radia.. Bardzo mi się podoba sposób Dawid_007_04. Bardzo ładnie zostało to zamontowane i chyba też nad takim sposobem pomyślę.. jakbyś mógł to podpowiedz na co zwrócić uwagęno i gdzie przeniosłeś przyciski od TCS i otwierania wlewu paliwa..
Piter1986 Twój sposób też jest ciekawy ale nie mam zielonego pomysłu jak później połączyć panel z jednostką w bagażniku żeby to wszystko chciało działać.. :/
2 skrętki UTP najpierw polutowane, później rozcięte przeciągnięte i zlutowane, wszystko działa.
sposób dawida jest fajny, ale nie chciałem ani nic ciąć, no i co on zrobił z przyciskami ?
PS. panel można jeszcze wyprowadzić do schowka centralnego
Mam tylko jeden przycisk do otwierania wlewu paliwa, powędruje on do popielniczki pod łokietnikiem , myślę że pozostałe przyciski też można bez problemu tam wkomponować. Wrzucił bym zdjęcia ale niestety brak dzisiaj czasu. Z montażem radia jest trochę rzeźby ale naprawdę warto, dla ułatwienia powiem, że na starcie wiadomo demontaż ICS-a, razem z ramką mocującą, to bardzo sprawę ułatwi. Następnie demontaż boczków z tunelu, dla większej swobody przy zabawie z kablami i nie tylko. Jak już wszystko zdemontowane to czas na usunięcie zbędnego plastiku tego pod ICS-em. No i sprawa ostatnia jeżeli chodzi o miejsce na radio to przerobienie jednego tunelu od nawiewu, jakieś 20 cm, no chyba że macie radia z niewielką głębokością montażową, to wtedy nie ma przeróbek. Jeszcze sprawa istotna czyli zasilanie radia, ja poprowadziłem przewód prosto z akumulatora ale gdy prowadziłem napięcie podtrzymania z pod stacyjki to dopiero wtedy zobaczyłem że jest tam dość solidny przewód plusowy który można spokojnie wykorzystać. Tak więc proponuje zasilanie do radia z pod stacyjki. Podłączenie głośników to plug and play. No i sprawa istota , czy warto? Bez zastanowienia odpowiadam że warto! Gra to o niebo lepiej niż ICS nawet na standardowych głośnikach, które już niebawem będę wymieniał, poza tym mamy możliwość odtwarzania CD i nie tylko.. Kolejny krok to montaż wooferów, pod wzmacniacz w tylną półkę i temat audio jak dla mnie zakończony![]()
A powiedz mi jeszcze jedno czy dużo jest rzeźbienia? bo ja się zastanawiałem nad montażem radia bez napędu Cd bo wtedy ono nie potrzebuje tyle miejsca.. jest krótsze od odpowiedników na CD.. tylko że jeszcze się nie rozglądałem czy firmowe takie znajdę.. jeśli nie to pozostanę przy zwykłym na CD chociaż nie będę tego napędu używał bo nastawiam się na USB..Jak skończę akcję kopania kanału to się wtedy wezmę za montaż radia
Trochę mi szkoda telefonu który jest wmontowany w ICS-ie ale wtedy kupie radio z bluetoothem i pogodzę jedno z drugim
---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
A i jeszcze byłbym Ci bardzo wdzięczy jakbyś mi zwymiarował odległości otworu na radio do brzegów obudowy.. nie chciałbym na dzień dobry zniszczyć tej obudowya widzę po fotkach że Tobie się to bardzo dobrze udało wyciąć
---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:06 ----------
A jeszcze jedno pytanieMam system DSP i chyba żeby nie bawić się zbyt dużo z kablami to najlepiej byłoby kupić radio blaupunkt bo wtedy tą orginalną kostkę z isc-a tylko przepne do nowego radia i powinno wszystko działać
bo jeśli tego nie zrobię to nie będę miał dźwięku :/