panowie i co pomogło bo mam identycznie dzwięki jak to https://www.youtube.com/watch?v=qXeR...Nyw-4g&index=1
a jestem po wymianie łożysk 6 i kompletnego sprzęgła. Przed wymianami tego nie było.
dolanie oleju wam pomogło?
Ostatnio edytowane przez czapel ; 08-01-2015 o 11:09
Ale ilość 200 ml nie wziela sie z kosmosu, jest tak napisane w eLearn, że gdy samochod stoi na rówym i spusci sie olej z korka zlewowego do momentu az nie przestanie leciec to zostaje 200 ml, wiec pewnie ktos tam kiedys przed napisaniem tej informacji w oficjalnym dokumencie, zlal jakims zposobem pozostała ilosc i wyszlo 200 ml![]()
Niby tak ale pomyśl przez chwile. Jaka jest szansa że za każdym razem gdy wymieniany jest olej w skrzyni akurat zawsze zostanie idealnie 200ml.
Kontynuując temat wczoraj dolałem u siebie 200ml oleju do skrzyni. Jeździłem tak cały dzień. Dziś rano jak już się auto zagrzało dalej było słychać szuranie. Dokładnie wtedy kiedy auto osiągnęło temp między 50-60 stopni. Na razie nic więcej nie kombinuje. W lutym umówię się na sprawdzenie całej skrzyni i sprzęgła. Może wtedy uda się odnaleźć przyczynę szurania.
Ale czy jest to skrzynia na 100%? Czy może wina czegoś innego? Bo widać wszystkie przypadki związane są.właśnie z temp powyżej 50 stopni. U mnie była robiona skrzynia 6 łożysk wymienianych i po wymianie się to pojawiło. Przed nie było. Kurde a dzwiek mega przeszkadzajacy.
u mnie remontu też nigdy nie było, był tylko wymieniany olej prz okazji dwumasu i sprzęgła ;/