Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 177

Temat: Weekendowy wypad do Cinsoftu

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał SuchaR Zobacz post
    posiadam 1.9 150km w automacie, rok 2008r powiedzcie mi Panowie, czy jest sens podchodzić z moim samochodem do chipowania? gdzies na forum wyczytałem, że automatu lepiej nie ruszać, bo źle znosi kombinatorstwo
    A to nie jest tak że lekkiego moda można zrobić, tylko skrzynia nie przeniesie więcej jak 420Nm? ( nie pamiętam dokładnie teraz, niech ktoś mnie poprawi jeśli podałem zła wartość )

Użytkownik Embrion
    Auto
    206cc

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    tylko skrzynia nie przeniesie więcej jak 420Nm?
    440Nm wg prnd.pl (http://www.prnd.pl/tf-80sc-automatyc...af40,4,36.html)

Swoją drogę ile Nm wyciąga na hamowni seryjna 2,4?

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Zobacz na stronie Cinka.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał jarek.m Zobacz post
    Swoją drogę ile Nm wyciąga na hamowni seryjna 2,4?
    Moja wypluła 214KM i 443Nm

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    2,0 to modyfikacja silnika 1,9 poprzez powiększenie średnicy cylindra z 82 na 83 cm. To co nowe to:
    - turbosprężarka
    - świeca żarowa
    - katalizator i EGR

Takze to co sie da wycisnąć z 1,9 po czesci juz wycisnieto w silniku 2.0. Oczywistą sprawą jest ze w 1,9 jest wieksza mozliwosc "kręcenia".
    Zaś jezeli chodzi o zuzycie czesci i ich wytrzymalosc po chipie to wydaje mi sie ze nie ma co porównywac do 2,0 gdzie tolerancja na przenoszenie obciązeń jest znacznie wyższa.
    Po pierwsze to nie prawda że tłoki mają aż 83cm Następnie bzdurą jest twierdzenie że 2,0 ma niezwykle większą tolerancję na przenoszenie obciążeń, argumentując to turbosprężarka, świecą żarową, katalizatorem i egr, a także faktem że 2,0 to rozwiercony 1.9. Wytłumacz mi co takiego robi turbo czy świeca żarowa że silnik jest wytrzymalszy.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Wtryskiwacze i, co najważniejsze, układ przeniesienia napędu (porównywalny do tego z 2.4 JTDm). A to jest bardzo duży plus przemawiający za zakupem 2.0 JTDm. JEŚLI ktoś chce wyciskać z auta siódme poty
    Oczywiście 2,0 ma aż tak nie wyczerpany potencjał, że jeszcze nie widziałem wykresu przekraczającego 210KM. Mistrzostwo świata z tymi ochami i achami. W pierwszej chwili byłem przekonany że to wypowiedź Evo666

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    Po pierwsze to nie prawda że tłoki mają aż 83cm Następnie bzdurą jest twierdzenie że 2,0 ma niezwykle większą tolerancję na przenoszenie obciążeń, argumentując to turbosprężarka, świecą żarową, katalizatorem i egr, a także faktem że 2,0 to rozwiercony 1.9. Wytłumacz mi co takiego robi turbo czy świeca żarowa że silnik jest wytrzymalszy.
    Kolego radze najpierw zaczerpnąć wiedzy technicznej i czytać ze zrozumieniem a nastepnie sie tutaj wymądrzać. No chyba ze to prowokacja ... na którą ja sie nie nabieram.

Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Te centymetry i podzespoły oczywiscie prowokacja bo nawiązują do kontekstu, ale rozwiń i sprecyzuj ostatnie swoje zdanie:
    cyt "Zaś jezeli chodzi o zuzycie czesci i ich wytrzymalosc po chipie to wydaje mi sie ze nie ma co porównywac do 2,0 gdzie tolerancja na przenoszenie obciązeń jest znacznie wyższa."

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Te centymetry i podzespoły oczywiscie prowokacja bo nawiązują do kontekstu, ale rozwiń i sprecyzuj ostatnie swoje zdanie:
    cyt "Zaś jezeli chodzi o zuzycie czesci i ich wytrzymalosc po chipie to wydaje mi sie ze nie ma co porównywac do 2,0 gdzie tolerancja na przenoszenie obciązeń jest znacznie wyższa."
    W 2,0 masz zastosowane podzespoły te same co w 2,4... w układzie przeniesienia napędu.

Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    w układzie przeniesienia napędu.
    Widzisz niedopowiedziałeś, tego brakowało. Sam przyznasz że wcześniejsze sformułowanie brzmi dwuznacznie i można mieć pewność że chodzi ci o silnik, ponieważ temat jak i opis przytoczonych przez ciebie modyfikacji odnosił się bezpośrednio do silnika.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Oczywiście 2,0 ma aż tak nie wyczerpany potencjał, że jeszcze nie widziałem wykresu przekraczającego 210KM. Mistrzostwo świata z tymi ochami i achami. W pierwszej chwili byłem przekonany że to wypowiedź Evo666
    To mało widziałeś w takim razie.

Turbo,cały układ paliwowy,przeniesienie napędu,te podzespoły sa o wiele bardziej przygotowane na znoszenie większych obziążeń,aniżeli wersja 1,9 ,która notabene również jest bardzo udaną jednostką.

Co do potencjału 2,0: na własne oczy widziałem giuliettę programowaną na moc ponad 240km i 470Nm.Mało tego, właściciel by na tyle spoko,że przewiózł mnie tym rodzynkiem,wrazenia naprawdę super.Sam tuner był pod wielkim wrażeniem tego egzemplarza,gdzie seria nawet nie była trzymana.

Nie mówię ,że każdy silnik da rady tyle wykrzesać,ale 2,0 naprawde mają potencjał , nieporównywalny z jakimklowiek innym czterocylindrowym,włoskim dieslem,a także z mało którym innym czterocylidrowym dieslem na świecie.Może najnowsze 2,0 TDi 177km dotrzymuje mu kroku,ewentualnie 2,0 z bmw, choć tam turbo jest już blokadą.