440Nm wg prnd.pl (http://www.prnd.pl/tf-80sc-automatyc...af40,4,36.html)
Swoją drogę ile Nm wyciąga na hamowni seryjna 2,4?
Zobacz na stronie Cinka.
Po pierwsze to nie prawda że tłoki mają aż 83cmNastępnie bzdurą jest twierdzenie że 2,0 ma niezwykle większą tolerancję na przenoszenie obciążeń, argumentując to turbosprężarka, świecą żarową, katalizatorem i egr, a także faktem że 2,0 to rozwiercony 1.9. Wytłumacz mi co takiego robi turbo czy świeca żarowa że silnik jest wytrzymalszy.
- - - Updated - - -
Oczywiście 2,0 ma aż tak nie wyczerpany potencjał, że jeszcze nie widziałem wykresu przekraczającego 210KM. Mistrzostwo świata z tymi ochami i achami. W pierwszej chwili byłem przekonany że to wypowiedź Evo666
Te centymetry i podzespoły oczywiscie prowokacja bo nawiązują do kontekstu, ale rozwiń i sprecyzuj ostatnie swoje zdanie:
cyt "Zaś jezeli chodzi o zuzycie czesci i ich wytrzymalosc po chipie to wydaje mi sie ze nie ma co porównywac do 2,0 gdzie tolerancja na przenoszenie obciązeń jest znacznie wyższa."
To mało widziałeś w takim razie.
Turbo,cały układ paliwowy,przeniesienie napędu,te podzespoły sa o wiele bardziej przygotowane na znoszenie większych obziążeń,aniżeli wersja 1,9 ,która notabene również jest bardzo udaną jednostką.
Co do potencjału 2,0: na własne oczy widziałem giuliettę programowaną na moc ponad 240km i 470Nm.Mało tego, właściciel by na tyle spoko,że przewiózł mnie tym rodzynkiem,wrazenia naprawdę super.Sam tuner był pod wielkim wrażeniem tego egzemplarza,gdzie seria nawet nie była trzymana.
Nie mówię ,że każdy silnik da rady tyle wykrzesać,ale 2,0 naprawde mają potencjał , nieporównywalny z jakimklowiek innym czterocylindrowym,włoskim dieslem,a także z mało którym innym czterocylidrowym dieslem na świecie.Może najnowsze 2,0 TDi 177km dotrzymuje mu kroku,ewentualnie 2,0 z bmw, choć tam turbo jest już blokadą.