Z odłączonym przepływomierzem masz wartości z awaryjnej stałej mapy, dlatego jest przepływ, jakby nie było to auto by nie paliłoBez powietrza trochę ciężko mieszankę zmieszać
![]()
Cała ta sprawa wygląda tak idiotycznie że nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać.
Ja rozumiem że bez przeływki szacuje ilość zasysanego powietrza ale w tabeli są odczyty z czujników a nie z mapy ECU. Równie dobrze napięcie może podawać z ECU. To bez sensu.
Tego.
Taki strzał 'z dupy'.
A lambda? Logika mowi nie no ale teraz to juz wszystko moze byc mozliwe.
A jakieś czujniki wałka, wału?
Ostatnio edytowane przez maestro ; 13-02-2013 o 20:59
Rejestr czujnika to wartość w danej komórce pamięci/rejestrze ecu, przecież przez interface właśnie do ECU się łączysz, a nie do czujnika. Jak jest awaryjna mapa to wartość rejestru jest na stałe ustalona w zależności głównie od obrotów i temperatury.
- - - Updated - - -
Wrzuć wykres lambdy
Mam właśnie problem z moją była u mechanika też były złe odczyty z przepływki i kazał wymienić wymieniłem , dupa , czujnik temperatury silnika bo błąd pokazywal, wymieniłem dupa, teraz padło na sonde, jutro będzie nowa dam znać co i jak, tylko u mnie sonda pokazywala zbyt ubogą mieszankę, a w rzeczywistości była dużo za bogata. Miałem podobne objawy szarpania i marchewy, ale u mnie nie było tego myku z paliwem w oleju.
Moj problem sprzedałem innym dziarskim znajomym którzy nie odpuszczają póki nie rozwiążą problemu i zbyt wielu propozycji to juz nie uslyszałem łącznie z tym żeby zrzucac góre i sprawdzac zawory, ale przeciez sprezanie byloby wtedy lipne. No i czemu po rannym odpaleniu przez 5-10sekund chodzi jak dawniej?
Nie oceniaj książki po okładce, ratowali mi skóre nie raz, czy to miejscem i narzedziami czy pomocą teoretycznąNie chce oddawac auto do jakiegokolwiek mechanika którego nie znam - a do włoszczyzny nie znam nikogo. Ide z tą sondą powalczyć.
- - - Updated - - -
Sonda odpada. Pracuje w całym zakresie, mam film ale sie skubaniec nie chce dodac na youtuba.
Ostatnia moja deska ratunku to cewka. Dostepność - żadna.
Są jakieś serwisówki o TB? Nic nie moge znaleźć po internecie, choćby rozłożenie garów w cewce, ktore gniazdo to który gar bo dzisiaj mnie zdrowo jeden kabel rąbnął ale dopiero jak go wyjąłem z cewki.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest