Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

I po co ten zbędny wpis?

"Panamera Turbo Sets 7:38 'Ring Time: Fastest Luxury Sedan"...

Ciekawy komentarz na EVO:

"lol that Porsche didn't even complete a single lap in that time. It is a composite lap composed out of various sector times which indicates a "theoretically perfect lap" at 7:38.

Alfa just claimed a 7:32 with a stock autobox car, and a newer 550bhp version has been on the ring for some testing and has been seen passing the pitwall twice within a total elapsed time of 7:26...
    ...just sayin'..."
    Ostatnio edytowane przez 145Q ; 10-09-2016 o 21:43

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Jakieś wzmianki o Oro i Verde w kontekście Giulii się pojawiają tu i tam, niektórzy twierdzą że Verde* to może będzie, ale Oro (najbardziej luksusowa) już nie i taka będzie Alfetta... Pożyjemy zobaczymy

*) najbardziej sportowa, więc musiałaby być jeszcze bardziej wypasiona niż obecna Giulia Quadrifoglio - czy to jeszcze będzie auto użytkowe czy już torowe?
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    O samym 2.0 200HP piszą jeszcze iż moc znamionową osiąga przy 5000 RPM a moment 330 Nm przy 1750 RPM, cały z amelinium, elektro-hydrauliczne zawory (zmienna faza), wtrysk bezpośredni 200bar. Ciekawe ile wspólnego z JTS i ile nowych problemów znim będzie.
    Te dane już są od dość dawna w sieci. Weź pod uwagę, że JTS to nie była autonomiczna konstrukcja AR.
    Ja bym bardziej upatrywał podobieństwo z 1,75.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    No to jaki to sposób?
    Na 99 % legalny inaczej

- - - Updated - - -

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    I po co ten zbędny wpis?

"Panamera Turbo Sets 7:38 'Ring Time: Fastest Luxury Sedan"...

Ciekawy komentarz na EVO:

"lol that Porsche didn't even complete a single lap in that time. It is a composite lap composed out of various sector times which indicates a "theoretically perfect lap" at 7:38.

Alfa just claimed a 7:32 with a stock autobox car, and a newer 550bhp version has been on the ring for some testing and has been seen passing the pitwall twice within a total elapsed time of 7:26...
    ...just sayin'..."
    Odnośnie tej wersji 550 KM już czytałem. Zdjęcie rzekomo potwierdzające taki samochód i jego testy na Nordschleife już były w sieci. Przy czym mi to wygląda na pogłoskę bo data zrobienia jest dość odległa w czasie a i na NBRG taki czas nie przeszedł by bez echa.
    Na tym zdjęciu widać, że tylny spoiler jest większy ale nie mogę znaleźć więcej zdjęć, żeby potwierdzić czy to nie VT. Może to właśnie tym autem wykręcono pierwszy czas 7:39?

Edit:
    Znalazłem resztę zdjęć i nie wyglądają na fake...
    Brak tylnej kanapy, większy spoiler, opony też chyba nie Dębica oraz... Fabio Francia za kierownicą wyjaśniają dużo. To najprawdopodobniej egzemplarz z pierwszego oficjalnego pomiaru na NBRG.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-più-sportiva-foto-spia-Autogespot-2016_03.jpg
Wyświetleń:	29
Rozmiar:	245.1 KB
ID:	209974   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-romeo-giulia-qv-c617322062016004716_9.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	92.4 KB
ID:	209975   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-romeo-giulia-qv-c617322062016004716_4.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	93.9 KB
ID:	209976  
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 10-09-2016 o 22:15

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał arteg83 Zobacz post
    łeeeee
    Co łeee, toż to nowa Giulietta, fajna dupcia

Alfa just claimed a 7:32 with a stock autobox car, and a newer 550bhp version has been on the ring for some testing and has been seen passing the pitwall twice within a total elapsed time of 7:26
    550 kuni? Trochę za mała różnica względem 510 żeby mówić o Giulii QV, ale z drugiej strony... możliwe
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Panie wszechwiedzacy Belfer, myslalem, ze potrafisz dyskutowac i normalnie odpiszesz, ale nie... znowu jakies dojadanie. Prosze zatem, specjalnie dla ciebie odszukalem post, w ktorym równie "ladnie" mi odpisujesz a propos ceny:
    Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    3. Gdybyś czytał ten wątek dokładnie to widział byś mój wpis, gdzie wyraźnie podałem cenę wersji benzynowej. Więc Twoje 120 tys. i to w wersji business można wsadzić między bajki. Jeśli zamknie się w 155 tys. będzie sukces.

21 maja o tym pisałem:
    http://www.forum.alfaholicy.org/giul...wa#post1824264

Pomijam już logikę. Kto by kupił 2,2 JTDM droższe o jakieś 25 tys od benzyny z bdb wyposażeniem ....
    Ciekawe jak to skomentujesz... Znowu my się mylimy, a ty masz racje?!
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Panie wszechwiedzacy Belfer, myslalem, ze potrafisz dyskutowac i normalnie odpiszesz, ale nie... znowu jakies dojadanie. Prosze zatem, specjalnie dla ciebie odszukalem post, w ktorym równie "ladnie" mi odpisujesz a propos ceny:

Ciekawe jak to skomentujesz... Znowu my się mylimy, a ty masz racje?!
    A co tutaj komentować? Gdzie jest tutaj chociaż słowo odnośnie dwóch aut w pakiecie (po 125 tys. każde) ? Nigdzie.

Poza tym Ty pisałeś o 120 tys za zwykłą wersje benzynową czyli za taką, jaka obecnie i od zawsze kosztowała 149 tys. Moja pomyłka to 6 tys. i wynikła między innymi z różnic w kursie Euro między informacjami z maja a czasem, kiedy podano cennik.

Natomiast Ty manipulujesz lepiej faktami, niż niektórzy politycy.

Moja odpowiedź dotyczyła tego wpisu Twojego autorstwa: "Z dobrych wiadomości:
    Benzyny (200KM i 280KM) mają być dostępne na jesieni. Wersja 280KM ma być tylko w automacie. W opcji napęd Q4 dostępny również od początku sprzedaży.
    Cena podstawowej 200KM benzyny z pakietem business (nav, ksenon) to 120k PLN!!"

Pokaż mi takie auto w cenniku. To nie jest auto w żadnej podstawowej wersji tylko flotowej i nadal nie kosztuje 120 tys.
    Gdyby nie zmiana decyzji FCA (podyktowana między innymi analizą rynku w ostatnim czasie) to do dziś nie było by pojedynczych Giulii w sprzedaży za 125 tys.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 10-09-2016 o 23:26

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Odnośnie tej wersji 550 KM już czytałem. Zdjęcie rzekomo potwierdzające taki samochód i jego testy na Nordschleife już były w sieci. Przy czym mi to wygląda na pogłoskę bo data zrobienia jest dość odległa w czasie a i na NBRG taki czas nie przeszedł by bez echa.
    Na tym zdjęciu widać, że tylny spoiler jest większy ale nie mogę znaleźć więcej zdjęć, żeby potwierdzić czy to nie VT. Może to właśnie tym autem wykręcono pierwszy czas 7:39?

Edit:
    Znalazłem resztę zdjęć i nie wyglądają na fake...
    Brak tylnej kanapy, większy spoiler, opony też chyba nie Dębica oraz... Fabio Francia za kierownicą wyjaśniają dużo. To najprawdopodobniej egzemplarz z pierwszego oficjalnego pomiaru na NBRG.
    Jeśli tytuł zdjęcia na kłamie, zdjęcia są z lipca. W necie jest filmik z maja

https://www.youtube.com/watch?v=SDEX1-UfTyc

Info o 7:26 było opublikowane razem z info o 7.39:

AGGIORNAMENTO "Si diceva che l'Italia stesse cincendo 20 a zero e che avesse segnato anche Zoff... di testa... su calcio d'angolo": come nella famosa scena di Fantozzi, l'assalto della Giulia al 'Ring scatena la fantasia degli internauti e sul web cominciano a girare fantasiose supposizioni secondo cui la versione con cambio automatico potrebbe migliorare anche di 10 secondi il tempo non ufficiale e fermare quindi il cronimetro a 7,26". Non è un dato da prendere sul serio, ma certo fa piacere vedere tanta aspettativa attorno a un prodotto dell'eccellenza italiana.

http://www.motorbox.com/auto/magazin...al-nurburgring

Czas pokaże, ale nie daje mi spokoju nazwanie obecnej wersji Q a nie QV. Może faktycznie coś szykują? Zresztą to Ty masz dojścia do Sergio a nie ja

Inna sprawa, że auta różnią się rejestracjami.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net...aa&oe=5885602E rej. z końcówką 456 i to auto widzimy na filmiku powyżej, tytuł filmu brzmi: " QV AUTO ZF8 " czyli by wychodziło, że to auto osiągnęło 7:32

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net...8e&oe=58820772 rej. z końcówką 316 i zdjęcia są chyba z lipca. Może faktycznie to jest jakaś mocniejsza wersja?
    Ostatnio edytowane przez 145Q ; 10-09-2016 o 23:29

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Coś jest na rzeczy z tym QV i czasem 7:26.
    Trzeba polubić Fabio na FB i podpytać

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Ten wątek powinno się rozdzielić na dwa:
    - gorzkie żale
    - jechałem Giulią

.
    Gorzko się żalę.
    Jechałem Giulią.
    I co Ty na to?

- - - Updated - - -

Dzięki temu "bessewisserstwu" masz jakieś 50% konkretów odnośnie Giulii mojego autorstwa w tym temacie. To ma określenie w języku polskim. Zazwyczaj nazywamy to faktami...
    no ale problem w tym, że kolega nie dopuszcza dyskusji.. kolega zobaczy ilu dyskutantów wskazuje na pewne błedy, niejasności czy nawet nadużycia a kolega prze zapamiętale do przodu. Szkoda, że tak to wygląda. Pozdrawiam licząc na poprawienie nastrojów i sposobu komunikacji. Głowny problem tego forum: nikt nie potrafi przyznać się do błędu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Lucas83 Zobacz post
    Ten wątek skutecznie obrzydza Giulie i definitywnie powinien być znów przesiany.
    I co, mają być same laurki? Ten wątek skutecznie pokazuje, że auto jest dużym rozczarowaniem albo w lepszym razie brakiem "woow". Pewnie chodzi o dwie sprawy: bardzo duże opóźnienia we wprowadzeniu modelu na rynek, od kilku lat to się ciągnie jak opera mydlana. No a po drugie rozczarowanie stylizacją auta. I to duże rozczarowanie. Trzeci, oboczny powód, to marna kondycja rodzimych ASO.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Gorzko się żalę.
    Jechałem Giulią.
    I co Ty na to?

To samo. Przesadzasz z samooceną.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL