Dzięki za info, właśnie okruszek po okruszku dostałem do Twojego ogłoszenia na forum i nawet wiadomosć na PW posłałem w tym temacie![]()
Dzięki za info, właśnie okruszek po okruszku dostałem do Twojego ogłoszenia na forum i nawet wiadomosć na PW posłałem w tym temacie![]()
Cześć panowie, od kilku lat mecze się z zarowkami w 159, jakie bym nie wsadził jakość święcenia jest mierna, mam nowe lampy, wsadzilem ledy ale te tyłka nie ukrywają, szukam czegoś co po włączeniu naprawdę przywali pożądanym światłem , możecie coś polecić, bo już testowałem osramy, philips i zarniki i dalej świeci jak z zapalki
RAFAŁ ...![]()
Nowe lampy to znaczy dobre zamienniki?
H7 na soczewce w 159 tyłka nie urywa, ale na nowych lampach powinny być (i dla mnie były) w zupełności wystarczające.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Od kilku lat!! i nie spróbowałeś najzwyczajniej odnowić odbłyśnika i wyczyścić soczewki?
To operacja opisana wiele razy i koszt około 150-200 zł a efekty są bdb.
Nie dalej, jak 3 dni temu kolega kupił 159 z nowymi lampami DEPO, które w nocy dają bardzo nierównomierne widmo światła i nie da się tego zmienić żadną żarówką. Widocznie to ten sam przypadek.
Oryginalny odbłyśnik daj do regeneracji a razem z oryginalną soczewką zamontuj do tych depo.
Światła 159 świecą bardzo dobrze. Lepiej świecących lamp halogenowych nie znajdziesz. Chyba że jesteś jednym z tych któremu po prostu dobry halogen nie wystarcza.
No tutaj można polemizować... Problemem jest soczewka, która jest dobra dla palnika ksenonowego. Halogenowe światła mijania w 159 są, powiedzmy szczerze przeciętne. Polecam dla porównania sprawdzić lampy z klasycznym odbłyśnikiem. Jako przykład mogę podać z rodzimego podwórka - Astra 3, Fiat Albea. Nie robiłem rzecz jasna żadnych testów, piszę na podstawie własnego komfortu jazdy po zmroku.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To sprostuję, chodzi o lampy projekcyjne![]()
A jak chcemy mieć mocniej to kupujemy H18, przycinamy listek i mamy "niewykrywalny" nielegal, który daje 15% więcej światła (1700 vs 1500 lm) i jest żarówką longlife (1100h).