Podpinam się pod prośbę kolegi![]()
Podpinam się pod prośbę kolegi![]()
Zapomnijcie że ktoś wam tutaj wrzuci jakieś witaminyto nie te miejsce na szukanie takich rzeczy...
Witam
Chcę podłączyć Fiata Ducato 2.2 adapter do kabla kupiłem lecz problem jednak się pojawia z tą wersją silnika ponieważ w FES-ie nie ma opcji zdiagnozowania silnika czy może ktoś się orientuje jakim programem innym zdiagnozuje go lub FES-em lecz w jaki sposób?
znalazłem coś i napisałem o tym w wątku
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...adiag-166.html
czekam na klucze by to osobiście sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 12-12-2011 o 20:35
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Witam,
może ktoś doświadczony miałby ochotę przyjrzeć się parametrom, które zrzuciłem FES-em.
Po co to robię? Moim zdaniem auto trochę za dużo pali(jeździ na co dzień żona i ona ma lekką nogę) oraz przy braku dymienia/kopcenia, przy dobrej mocy
spaliny są strasznie śmierdzące. W sł. skodzie TDI tan nie jest.
Dołączam pliki z prośbą jak wyżej.
POZDÓWKI
![]()
A po co czekać na klucz skoro można najnowszą wersje ALFAODB 1.5.5 i fiatecuscan 3.3 ściągnąć w wersji cracked Link w załącznikuAlfaOdb 1.5.5 Cracked Fiatecuscan 3.3 Cracked.txt
Ostatnio edytowane przez Maciekr17 ; 17-12-2011 o 02:54 Powód: Na prośbę Użytkowników Forum
śmieszycie mnie, szukacie craców/witaminek itd a oryginał macie za śmieszne pieniądze.. 200zł to nie tak wiele a macie legalną wersję i każdą aktualizację za FREE.
Prośba o analizę załączonych logów, a raczej potwierdzenie, że gdzieś jest nieszczelność - wnioskuję to po dość niskim doładowaniu przy niższych obrotach ~1500 - 1800, a nawet 2000 obr, tylko 200 mbar (+ 1000 atmosferycznego). Autko słabo wchodzi na obroty (słaby dół).
Jakie powinno być wzorcowe doładowanie przy "butowaniu" dla poszczególnych obrotów? czy może to nie robi różnicy, czy butowanie, czy nie, a chodzi o obroty - i nagłe gazowanie przy powiedzmy 1600 obrotów daje już odpowiednio wysokie doładowanie, a nie dopiero się "zbiera"?
Pacjent: 2.4 JTD 136 KM CF2 (gruszka od geometrii sterowana podciśnieniem wytwarzanym przez koło kompresora turbosprężarki, przez co "desired boost pressure" zawsze wynosi 0).
Mogę tylko dodać, że nie ma tego dźwięku, jak to przystało na 2.4 JTD. Tzn. trochę słychać, ale jest to zagłuszane przez coś w stylu "głuchego" świstu (na pewno nie wycie w stylu niesprawnego turbo) ?!
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
Na prośbę Użytkowników Forum
AlfaOdb 1.5.5 Cracked
FiatEcuScan 3.3 Cracked
Link W załączniku
Ostatnio edytowane przez Maciekr17 ; 17-12-2011 o 02:49 Powód: Brak załącznika