Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Temat: 200hp 2.0JTS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Krusza kasa - Krusza zabawki. Jak mnie to wkurwia - to zagladanie do czyjegoś portfela i mówienie mu co ma zrobić. Jak bedzie chciał założyć turbo-kompresor-galgulator to sobie kurwa założy. Albo nie.
    A ty culmen - masz cos do pokazania czy nie?

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Ale nie rozumiem co Ci przeszkadza że ktoś idzie swoją drogą?? Plujecie jadem a sami nic poza serią w wozach nie macie. Temat byl o tym że z JTS'a 200 koni tanio sie zrobić nie da a zrobiła się z tego parada hejterów.
    W mojej serii każdy element jest grzebnięty, tylko nagłośnienie jak na razie nie ruszane, ale na zajączka będzie skończone. Chyba ze po twojemu wymiana skrzyni dołożenie Q2, zmiana zawiasu, wydechu, dolotu, gratów w układzie hamulcowym i dupny program od najlepszego Tunera JTDków i zmiana image auta to seria
    Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Przynajmniej już wiem u kogo pracujesz albo czyim jesteś znajomym kolego Culmen
    Alfa Kiviego udowadnia bardzo dobrze jaki potencjał drzemie w tym silniku. Ale na forum widzę najlepiej albo swapować na V6, albo zrobić chipa w JTDku.
    Zanim Teddy nie skończył swojej, 20VT nie było dopuszczalną opcją

Niestety przy moich warunkach każde opóźnienie niepoważnego warsztatu odbija się czkawką w postaci 3 miesięcznego opóźnienia...
    Nie pracuje tam tylko był na wymianie olejów wtedy kiedy i mi coś wymieniali (tydzień przed zlotem apropo), Krusz są niepoważne warsztaty, ale i klienci też niekiedy są niepoważni i maja tysiące pomysłów, które się często zmieniają.
    Swap na 3.0, albo 20Vt to jedyna dobra droga, poza tym co ty piep.... chyba dobrze wiesz że 20VT siedziało w 145-ce zanim ci te pomysły w ogóle przyszły do głowy i jeszcze do tego upchnęli tam klimatyzację
    Co do potencjału T.Sa to o czym my mówimy, gdzie jest ten potencjał ze z ciekawości spytam??????
    Podstawowa sprawa kivi ile robisz na rok swoim T.Sem, używasz go na co dzień????????????
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 30-03-2014 o 14:57

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Pisz pisz, chętnie poczytam

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Krusza kasa - Krusza zabawki. Jak mnie to wkurwia - to zagladanie do czyjegoś portfela i mówienie mu co ma zrobić. Jak bedzie chciał założyć turbo-kompresor-galgulator to sobie kurwa założy. Albo nie.
    A ty culmen - masz cos do pokazania czy nie?
    Nie znasz wszystkich zmniennych

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Pisz pisz, chętnie poczytam
    Poczekam jak skończysz i się gdzieś spotkamy, ja będę samochodem na A

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Powiem tak kolego - nie wiem kim jesteś, nie wiem co wiesz, ani nie wiem po kiego wała się tu wypowiadasz.
    Gwarantuję Ci, że bardziej możesz zaszkodzić niż pomódz osobie którą chcesz bronić.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Cos z cytatami siadlo chyba....

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Ale kogo bronie i przed czym????????????
    Ale ty za to coś sugerujesz drogi kolego, samochód ma być na tor, no to kaszana z tego auta rakiety nie zrobisz i chyba musisz się o tym naocznie przekonać

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    W mojej serii każdy element jest grzebnięty, tylko nagłośnienie jak na razie nie ruszane, ale na zajączka będzie skończone. Chyba ze po twojemu wymiana skrzyni dołożenie Q2, zmiana zawiasu, wydechu, dolotu, gratów w układzie hamulcowym i dupny program od najlepszego Tunera JTDków i zmiana image auta to seria
    No stary chwalisz się modami których większość ktoś zrobił za Ciebie a ty auto w takim stanie kupiłeś - lepszego poparcia dla swoich racji nie mogłeś znaleźć. Ja w tym miejscu kończę dyskusje.

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Skrzynia biegów starego właściciela odeszła do pana przed dwoma tygodniami, jest nowa i inna, sprzęgło całkiem inne, zawias moja robota, z hamulców został tylko oplot starego właściciela, Q2 jest poskładana i przerobiona bo stara zeszłą, wydech za moich czasów, wnętrze też za moich czasów się zmieniło, wiesz co zostało po starym właścicielu- program
    Krusz mylisz się, jak mnie pamięć nie myli raz byłeś w miejscu gdzie ja przebywałem
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 30-03-2014 o 15:59

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Rocznie robie od 8 do 10 tys km. samochod uzywany codziennie. Ostatnio robilem trase do uk w sumie ok 2,5 tys km.
    Co do potencjalu to ja sie zadowalam jakimis tam biednymi 400+ KM (1,5b peak). Nie mam czasu auta dostroic do konca, bo za duzo roboty teraz mam i nie bardzo moge poupalac w nocy(a ze stroje sam na podstawie logow to troche czasu na to potrzeba), poza tym doszlo dziecko i jak chce wyjsc noca pojezdzic to slysze, ze "nie bo nie chce zebys przy 240km/h wjechal w słup".

Z tego co widzialem, ze ludzi zrobili z TwinSparka;
    1.6TS 380KM
    2.0TS 650KM
    2.0TS 700KM
    145 2.0TS 450KM
    i w produkcji 2.0TS 1000KM

ps. po co tyle hejtowania? zazdroscisz, ze ktos robi cos na co sobie nie mozesz pozwolic bo złamalbys swoje oklepane spojrzenie na tuning? tuba w bagazniku, pomalowane zaciski i tarcze na czerowony, zolte amortyzatory mts czy tlumik koncowy to taki tuning jak robi kazdy golfiarz i hondziasz.

Co tam w skrzyni modziles? wzmacniales zebatki shot peening'iem, polerowales je, azotowales? wymianiales/dorabiales jakies przelozenia? Czy wymieniles tylko skrzynie bo stara sie zuzyła?

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post

Nie pracuje tam tylko był na wymianie olejów wtedy kiedy i mi coś wymieniali (tydzień przed zlotem apropo), Krusz są niepoważne warsztaty, ale i klienci też niekiedy są niepoważni i maja tysiące pomysłów, które się często zmieniają.
    Swap na 3.0, albo 20Vt to jedyna dobra droga, poza tym co ty piep.... chyba dobrze wiesz że 20VT siedziało w 145-ce zanim ci te pomysły w ogóle przyszły do głowy i jeszcze do tego upchnęli tam klimatyzację
    Co do potencjału T.Sa to o czym my mówimy, gdzie jest ten potencjał ze z ciekawości spytam??????
    Podstawowa sprawa kivi ile robisz na rok swoim T.Sem, używasz go na co dzień????????????
    Ostatnio edytowane przez kivi84 ; 30-03-2014 o 18:02