A jesli cisnienia byly by dobre na sprezarce to co to by moglo byc, no chuba ze jest to wrozenie z fusow to nie piszcie :-)
A jesli cisnienia byly by dobre na sprezarce to co to by moglo byc, no chuba ze jest to wrozenie z fusow to nie piszcie :-)
Ja przy okazji wymiany kompresora, wymieniam osuszacz. Cena w inter-cars to około 50zł.
Warto to zrobić przy "serwisie" klimatyzacji.
Mój kompresor walnięty daje 5 barów ciśnienia i więcej nie pójdzie
Zawór rozprężny cały czas był w pozycji otwartej co doprowadziło do uszkodzenia kompresora. Używany już zamówiony, zawór rozprężny nowy już mam. Na dniach dam znać co i jak![]()
A jaki jest objaw uszkodzonego zaworu rozprężnego? Jak można "domowym"sposobem sprawdzić,czy jest sprawny?
Sprawdza się przy samochodzie przy włączonej sprężarce,jak obydwie rurki są ciepłe to możne oznaczać że nie działa zawór rozprężny.
Oki i dzięki za podpowiedź.
U mnie jesdna jest chlodna a druga ciepla. To jest dobrze??
Tak.
Po 8h w warsztacie przyjaciela, z którym robiłem klimę mogę się pochwalić, że odżyła i ma się dobrze
- wymieniony osuszacz na nowy
- wymieniony zawór rozprężny
- wymieniony kompresor (co za idiota go tam montował to nie mam pojęcia.. nie życzę nikomu go wyciągać i wkładać z powrotem. Myślałem, że ręce mi odpadną)
- układ cały sprawdzony. Na 21 barach azotu - zero jakichkolwiek śladów zauważalnych nieszczelnośći
- nabity nowy olej do układu i gaz.
Koszta: 550zł - części, gaz i robocizna![]()