kurcze, niz z tego.... wykonałem osiowanie proxi w zakładce NADWOZIE (BCM)/ CAN Setup/ PROXIAlignment Procedure...... nadal kontrolki nie widać:/ Test nieudany
kurcze, niz z tego.... wykonałem osiowanie proxi w zakładce NADWOZIE (BCM)/ CAN Setup/ PROXIAlignment Procedure...... nadal kontrolki nie widać:/ Test nieudany
A jak przełączyć On off to też nie ma? Czy tylko w teście się nie zapala. Może 12v nie dostaje. Nie pamiętam czy zasilanie jest z jakiegoś wspólnego bezpiecznika czy ma własny. Masz dostęp do eLearn?
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
eLearn-a nie mam, a brak kontrolki występuje zarówno w teście FESu, jak i po przełączeniu manetki on/off
liked przed osiowaniem, musisz aktywować tempomat w body kompie. Dopiero potem osiowanie.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Jak się połączysz z body -> CAN Setup / PROXI Alignment to tam masz w procedurach albo actuators włączanie lub wyłączanie kontrolki cruise control, włączasz to i potem robisz proxi aligment procedure. Po naszemu to jest zakładka "regulacja" i pozycja "kontrolka tempomatu".
Zgodnie z opisem po osiowaniu odłącza FESa i wyłącza zapłon na 15 - 20s. Jak to się powiedzie to kontrolka tempomatu będzie Ci się świecic razem z innymi lampkami po włączeniu zapłonu.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
poddaje sie na dziscan setup/proxi alignment mam 3 zakładki:
1 info, 2 wykresy 3 regulacje
w pierwszej są tylko: obecnie skonfigurowane moduły can, obecnie dostepne moduly can, i moduly can ktore wymagaja programowania EOL
nic nie mozna tutaj zrobic.
wykresy to wiadomo
a w regulacjach dostepne jest tylko osiowanie proxi
mam fesa 3,5 i 3,6... w obu to samo
W 159 powinno być podobnie jak w brerze. Po podpieciu tempomat od razu działał, ale bez kontrolki. Do włączenia kontrolki potrzeba włączyć tempomat w MES, a następnie osiować. Wówczas pojawia się zielona kontrolka + info na desce o aktywnym tempomacie.
nie mam czegos takiego:/ nie wiem od czego to zalezy.....