Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Założenie alarmu

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Question Założenie alarmu

Powitać!

Dzisiaj zakupiłem sobie alarmik bezpilotowy, przed założeniem chciałem się upewnić jak jest w Belli. Chodzi mi głównie o elementy połączeniowe:

1. Którędy poprowadzić kabel od kabiny pod maske?

2. Gdzie najlepiej wpiąć się w centralny, w którym miejscu jest centralka od niego?

3. Szyba od kierowcy posiada opcję komfot i chciałbym z niej skorzystać, chociaż będzie się jedna domykać, gdzie szukać kabelka odpowiedzialnego za zamykanie jej, w drzwiach czy jest też opcja gdzieś np przy bezpiecznikach?

4. Czujnik od hamulca do zapalania się stopów rozumiem standardowo przy pedale?

5. Plus po stacyjce również dostępny na bezpiecznikach?

6. Czujniki krańcowe drzwi tak zwane, wszystko znajduję się w zamku, kable muszą wychodzić do kabiny czy bezpieczników, gdzie najlepiej szukać? Może dac sobie spokój z szukaniem i podpiąć się pod lampkę, w końcu sygnał idzie z otwartych drzwi?

Jeżeli ktoś posiada również jakieś mądre sugestie lub porady przy zakładaniu alarmu do AR 156 będę wdzięczny

Adrjab
    Gość

Domyślnie

Zakupilem do swjej fortece bp i jak zobaczylem co i jak oddalem furke do warsztatu.
    Jak komfort moze dzialac na jedna szybe??? Nie rozumie. Pod lampke chyba nie bardzo mozesz podlaczyc bo przeciez ma opoznienie.

Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Komfort na szybe czyli sama się domyka i nie dosłownie na lampkę tylko na mase po czujniku, który daje znać, że drzwi są otwarte i zapala lampkę. Do warsztatu nie ma opcji zebym oddal, kase biorą za to konkretną a założenie trwa jak ja to robię 3 - 4 godziny w aucie, którego nie znam a płacić za roboczogodzinę w okolicach 50 - 100zł nie nie,

Adrjab
    Gość

Domyślnie

To ok. Tez bym chcial sam to zrobic ale nie dalem rady. A komfort dziala Ci tylko na jedna szybe? Jak jest komfort to powinny wszystkie szyby a nawet szyber sie zamykac.

Ad1. Jak otworzysz maske to po stronie kierowcy przy zawiasie maski jest otwor zatkany guma, tedy sie dostaniesz do srodka.

Ad2. U mnie po kablach przy drzwiach. Pamietaj ze centralnym steruja masa.

Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Dzięki za info, w weekend zakładam, mam nadzieję, że do tego czasu będzie u mnie słoneczna pogoda!

Adrjab
    Gość

Domyślnie

I jak udalo Ci sie zalozyc alarm samemu?

Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Byłem lekko zajęty i nie dałem rady, ale teraz na weekend powalczę i na pewno uda mi się założyć, jeszcze nie było auta, w którym by mi się nie udało