U mnie pokazuje zero![]()
U mnie pokazuje zero![]()
Że niby cały czas?A u mnie pokazuje przebieg tak jakby od momentu, w którym auto zostało sprowadzone do PL (nalepka z dnia, w którym pierwszy właściciel wymieniał rozrząd). Ciekawe dlaczego
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie, porównajcie sobie przebiegi do informacji o ilości rozruchów, która to znajduje się w sterowniku ABS.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam
Bardzo proszę o analizę logów czy wszystko jest ok[. Logowanie zacząłem na 4 biegu, od 1k obrotów do 4k.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
alfa.rar
logi są w złym formacie i MultiECUScan tego niestety nie czyta.
Popraw rozszerzenie i wrzuć jeszcze raz.
Logi mają być z formacie .csv
Gdybyś wypakował plik rar to zobaczyłbyś że w środku jest plik alfa.csv
wypakowałem i nowy MultiECU Scan tego nie czyta![]()
Trzeba zamienić kropki na przecinki.... Załączam poprawiony.
alfa.zip
Na oko jest problem z powietrzem. Ale nie znam się, żeby zasugerować co konkretnie.
Dzięki jahu za pomoc. U mnie wszystko normalnie czytało. Zresztą mniejsza o to. Też zauważyłem że z powietrzem coś jest nie tak. Testy robiłem przed wymianą filtra powietrza. Stary filtr był brudny ale nie jakoś konkretnie. Jak tylko znajdę chwilę to zrobię kolejne pomiary. Mam nadzieję że to pomogło bo jak nie to następna chyba przepływka.
Stoi zawór EGR. Trzeba wyciągnąć i wyczyścić.