Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 199

Temat: AR 166 V6 2.5 - Zakładanie gazu.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

czyli jak ja to rozumiem lubryfikator jest po to, żeby mieszanka była bardziej mokra a co za tym idzie, żeby lepiej chłodziła gniazda zaworowe/zawory ??
    Z kololei GrzesiekK. mówi, że nic to nie daje, więc po co to montują? kolejny cudowny wynalazek do zarabiania pieniędzy ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Cytat Napisał dawidmk7 Zobacz post
    kolejny cudowny wynalazek do zarabiania pieniędzy ?
    Brawo. Przynajmniej w silnikach z prawidłowo dobraną, zamontowaną i wyregulowaną instalacją LPG. W innym przypadku jedynie przedłużać może agonię.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Cytat Napisał dcfan Zobacz post
    W innym przypadku jedynie przedłużać może agonię.
    czyli cos daje...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kobielczak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Wracając do mojego postu - a zarazem samego sedna tematu.

Dzisiaj o 17:30 jade do Gliwic do serwisu AUTO-BOX - aby wpłacić zaliczkę za montaż gazu.
    Przy okazji zostanie sprawdzone moje autko czy nie będzie problemów z instalacją gazu.

Na chwilę obecną to będzie: Stag 3 - isa2 plus, wtryski hana zielone - pojedyncze, butla w kole, wlew przy korku oraz reduktor: 2x AC 01 czarne (do 150km) albo 2x kme silver lub Magic Jet 3 "Big". Wszystko dogadam dzisiaj i dam znać co i jak.

Teraz mam pytanie do starych użytkowników aut z LPG:
    - Czy poprawnie wyregulowana instalacja - sprawia jakieś problemy? Czy jest to kwestia systematycznych przeglądów i regulacji?
    - Czy jest zauważalna różnica przy jeździe na LPG i PB?
    - Czy dłuższe trasy pokonywane na zasilaniu LPG jakoś negatywnie wpływają na silnik? Na przykład trasy po autostradzie, z prędkością ponad 150k/h?
    - Jaka jest różnica w spalaniu na PB a LPG?
    - Czy w 166 podczas jazdy na LPG będzie widać spalanie w komputerze czy tylko podczas jazdy na PB?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał kobielczak Zobacz post
    Czy poprawnie wyregulowana instalacja - sprawia jakieś problemy? Czy jest to kwestia systematycznych przeglądów i regulacji?
    - Czy jest zauważalna różnica przy jeździe na LPG i PB?
    - Czy dłuższe trasy pokonywane na zasilaniu LPG jakoś negatywnie wpływają na silnik? Na przykład trasy po autostradzie, z prędkością ponad 150k/h?
    Dobrze dobrana i wystrojona nie stwarza żadnych problemów ani nie ma negatywnego wpływu w najmniejszym stopniu. Wszystko kwestia ustawień.

- Jaka jest różnica w spalaniu na PB a LPG?
    Więcej spala gazu. Dokładnie ile to nie wiem bo nigdy całego (pod korek) baku Pb nie wyjeździłem a to jedyny sposób aby sprawdzić dokładnie spalanie.

- Czy w 166 podczas jazdy na LPG będzie widać spalanie w komputerze czy tylko podczas jazdy na PB?
    Nie ma szans żeby Ci pokazywał spalanie gazu. Pokazuje spalanie jakbyś jechał na benzynie. Z kompem w 166 bywa różnie. Często nie pokazuje prawdy a ludzie nigdy pod korek nie tankują i nie mają bladego pojęcia ile na prawdę im spala. Afiszują się jedynie wątpliwymi wskazaniami komputera.
    Jeżeli chodzi o wskazania na moim kompie to muszę sobie do jego wskazań doliczyć ~1l a jak mocniej w niego cisnę to nawet 2l. Wtedy pi razy drzwi pokrywa się to z rzeczywistym spalaniem gazu.

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Super - dziękuję Ci za pomoc.

Jeszcze trochę się martwię tymi wszystkimi "mitami?" na temat wypalonych zaworów, uszkodzonych głowicach itp.
    Osobę z Gliwic polecono mi na forum LPG. Serwis nazywa sie AUTO-BOX na ulicy Dworcowej.

Marek - długo masz Alfę na LPG?

Dam znać dzisiaj - jadę po pracy do Gliwic. Dowiem się wszystkiego i opiszę na forum co i jak.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Ważne żeby Ci dobrze ustawili na drodze, wskazane też są pomiary Air-Fu-Ratio. Samo ustawienie na postoju i przejechanie się po osiedlu nie za wiele da. Masz instalację na wypasie więc bez obaw. Ja wszystkie auta miałem i mam na gaz. 166 już drugą. Poprzednia jeździła z 6lat i jeszcze ja 2. Nadal następca (forumowicz) cieszy się z jazdy obecna nie pamiętam ile ma gaz ale też już długo. Również sobie chwalę. Poza wymianą filtrów i podstawowym serwisem nic nie robię. Wyjątkiem tylko były w poprzedniej uszkodzone wkrętki (widocznie wada montażu albo ja podczas grzebania uszkodziłem) i regeneracja membran w goldzie. Choć nie były jeszcze takie złe

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Miałem pytać - jaki masz reduktor u siebie w 3.0?
    Nie chce mi się szukać w temacie, bo pewnie padło już to pytanie a jestem ciekawy.

Masz KME GOLD? Jeżeli tak - to czy nie masz problemu z jego zamarzaniem?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

W poprzedniej 2.0V6TB miałem golda i mam w 3.0 pugu coupe. W obecnej mam instalację BRC. I nie tryskam euforią ponieważ nie mogę sobie pogrzebać
    Nigdy mi gold nie zamarzł ani nie miałem z nim żadnych problemów. Ale jednak nigdy nie goniłem auta więcej niż 200km/h na długim odcinku. Raczej chwilowo obciążam silnik a nie na długim dystansie.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Panowie wracając do tematu lubryfikacji, jak sami wiecie działa na zasadzie podawania porcji płynu dyszą za przepustnicą i teraz popatrzcie jaki macie pojemnik na płyn jakiej pojemności i na jaki przebieg on wystarcza, druga sprawa że z doświadczenia wiem że zdecydowaną większość tego płynu z racji zasady jego podawania w dolot zgarnia 1 cylinder od przepustnicy, zresztą posiadacze V6 wiedzą który gar ciągnie najwięcej oparów oleju trafiających w dolot z odm silnika.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts