Strona 112 z 172 PierwszyPierwszy ... 1262102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,111 do 1,120 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Cytat Napisał Randall Zobacz post
    To przy 80 tys miałeś do wymiany dwumas/sprzęgło i wahacz?
    dwumas i sprzęgło wymieniane przy 100tyś. Od zakupu (40 tyś wstecz) były denerwujące stuki przy zmianie biegów. Wszystko po sprawdzane i nawet profilkatycznie powymieniane jak np (poduchy). Skrzynia precyzyjna gładko chodziła i dalej chodzi nie haczy nie wyje na żadnym biegu to został mi tylko dwumas ze sprzęgłem. Po zdjęciu skrzyni okazało się że ów komplet był w niezłym stanie. a że części już dawno kupione i raz mi się sprzęgło delikatnie uślizgneło to stwierdziłem wymiane ( w sumie z mojej winy bo zachciało mi się ostrego startu z 2 biegu na światłach - nie to auto tego nie potrafi). Oczywiście nic nie pomogło a po 300km od wymiany dodatkowo sprzęgło zaczęło dzwonić na ciepłym silniku. wahacz miał delikatny ledwo wyczuwalny luz , nie pukał ale moje pedantyczne głupie myślenie podpowiedziało mi żeby ustawić idealnie geometrie- wymienie , a co nawet dwa. Niestety ale to nowy nabywca zawsze ponosi konsekwencje jazdy poprzedniego właściciela. Zresztą wymiana sprzęgła po 20tyś km od wyjazdu z salonu i wtrysków po 40 tyś świadczy tylko o tym jak te auto było użytkowane przez pierwszego właściciela- Belga. Albo miał go dość po 60 tyś bo wiecznie coś mu było.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Tak, przedzmianowy

51787336 i 51787337

u Litwinów są po 583 zł
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał Gepard Zobacz post
    Tak, przedzmianowy

51787336 i 51787337

u Litwinów są po 583 zł
    Prawy to 337?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał elgritone Zobacz post
    Prawy to 337?
    Wg mojej strony 337 to lewy
    https://www.autosklep24.pl/pl/p/Waha...ORYGINAL/18212
    -------

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Świeżak Avatar Nikos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150KM,Alfa Romeo Gt 3.2 V6

Domyślnie

Cytat Napisał taczka464 Zobacz post
    pierw były vemy - które po założeniu nie dały rady wyjechac z warsztatu - myślałem że koła mi odpadły, zgrzyt tłuk jakich mało - leżą nowe w garażu bo zamówiłem ori z Litwy. założone, błoga cisza do czasu. Na litość boską po 20 tyś??!!. Ostatnio wymieniłem kpl sprzęgło i 2mas, nowe oryginalne, super w końcu będzie git- nie nie jest, wadliwy zestaw stuki puki dzwonienie. i tak ze wszystkim... a auto ma niewiele ponad 100tyś PEWNEGO przebiegu :/ - PS oddam za 15tyś zł!!!! dobra ale temat nie o tym sorry za ot.
    Moim zdaniem to idź do salonu i kup nowa sztukę to bedziesz miał super bajer bez problemów tylko czytaj warunki gwarancji co jest wyłączone z warunków typu zawias sprzęgło itd. a poza tym z tego co piszesz to jakoś mi się nie chce wierzyć ze kupujesz nowe ori klamoty i tak szybko padaja po tak małym przebiegu.
    Może to jest tak jak z moim znajomym który sprzedał auto kumplowi czyli AR 159 jtdm 150KM, mocna sztuka fabryczna bo miała w serii 170KM u Cinka dmuchnięta na 200KM i 400Nm.Ten co kupił oczywiście bardzo dba i delikatnie obchodzi się z dwumasem ale co parę dni opowiada jak to skilował jakiegoś paska lub inne tdi ze skrzyżowania ze startu zatrzymanego.
    Może to tak jest i wszystkie ori klamoty padają.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Nikos Zobacz post
    Moim zdaniem to idź do salonu i kup nowa sztukę to bedziesz miał super bajer bez problemów tylko czytaj warunki gwarancji co jest wyłączone z warunków typu zawias sprzęgło itd. a poza tym z tego co piszesz to jakoś mi się nie chce wierzyć ze kupujesz nowe ori klamoty i tak szybko padaja po tak małym przebiegu.
    Może to jest tak jak z moim znajomym który sprzedał auto kumplowi czyli AR 159 jtdm 150KM, mocna sztuka fabryczna bo miała w serii 170KM u Cinka dmuchnięta na 200KM i 400Nm.Ten co kupił oczywiście bardzo dba i delikatnie obchodzi się z dwumasem ale co parę dni opowiada jak to skilował jakiegoś paska lub inne tdi ze skrzyżowania ze startu zatrzymanego.

Nie, no co Ty
    -------

Mieszka w
    Ł
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Nikos Zobacz post
    I po co miałbym wymyślać bajki o oryginałach? Mogę podesłać skany paragonów/faktur ale przeciez nie o to tu chodzi. To jest forum wymieniamy sie opiniami i ja piszę swoją. A ja jak zwykle mam pecha. Coś nawaliło nie wiem co i dlaczego choć mogę sobie różne przepowiednie snuć że koła że lubelskie masakryczne drogi że sprężyny. Fakt jest taki że padł ( nie sprecyzowałem) prawy górny oryginalny wahacz po 20 tyś. w takim razie czy towar podlega gwaranacji? ( jak im udowodnie że w ciągu roku przejechałem 20 tyś a nie 200? )

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto

Domyślnie

W przypadku zakupu w Polsce masz prawo reklamować w ciągu 24-m-cy. Jak jest w przypadku zakupu na Litwie - nie mam pojęcia.

- - - Updated - - -

W przypadku zakupu w Polsce masz prawo reklamować w ciągu 24-m-cy. Jak jest w przypadku zakupu na Litwie - nie mam pojęcia.
    -------

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał taczka464 Zobacz post
    dwumas i sprzęgło wymieniane przy 100tyś. Od zakupu (40 tyś wstecz) były denerwujące stuki przy zmianie biegów. Wszystko po sprawdzane i nawet profilkatycznie powymieniane jak np (poduchy). Skrzynia precyzyjna gładko chodziła i dalej chodzi nie haczy nie wyje na żadnym biegu to został mi tylko dwumas ze sprzęgłem. Po zdjęciu skrzyni okazało się że ów komplet był w niezłym stanie. a że części już dawno kupione i raz mi się sprzęgło delikatnie uślizgneło to stwierdziłem wymiane ( w sumie z mojej winy bo zachciało mi się ostrego startu z 2 biegu na światłach - nie to auto tego nie potrafi). Oczywiście nic nie pomogło a po 300km od wymiany dodatkowo sprzęgło zaczęło dzwonić na ciepłym silniku. wahacz miał delikatny ledwo wyczuwalny luz , nie pukał ale moje pedantyczne głupie myślenie podpowiedziało mi żeby ustawić idealnie geometrie- wymienie , a co nawet dwa. Niestety ale to nowy nabywca zawsze ponosi konsekwencje jazdy poprzedniego właściciela. Zresztą wymiana sprzęgła po 20tyś km od wyjazdu z salonu i wtrysków po 40 tyś świadczy tylko o tym jak te auto było użytkowane przez pierwszego właściciela- Belga. Albo miał go dość po 60 tyś bo wiecznie coś mu było.
    Coś ten przebieg masz chyba nie za bardzo.
    W tygodniu wymieniałem zestaw sprzęgła w takiej samej po 249 kkm, i po wyjęciu uważam, że do 300 kkm by dolatał spokojnie.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Mieszka w
    Ł
    Auto

Domyślnie

numer vin , zużycie środka, oryginalne wykazy przeglądów i zabranie auta z pod domu Belga raczej nie może się mylić- choć w tym świecie już nic mnie nie zdziwi. ok ale temat nie jest o moich problemach z autem. Jak ktoś chce ciągnąć dyskusje to zapraszam na priv.