Tam jest mały zwykły o-ring. Dobież na tą rurkę o grubości około 1 mm i posmaruj sylikonem do misek, będzie ok.
Tam jest mały zwykły o-ring. Dobież na tą rurkę o grubości około 1 mm i posmaruj sylikonem do misek, będzie ok.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
ten oring jest taki płaski czy bardziej taki okrągły jak dętka i czy zwykły silkon też da radę
Zwykły oring, czyli okrągły w przekroju.
A uszczelka metalowa jest jedna, między tym aluminiowym blokiem z klapkami wirowymi a głowicą silnika. Połączenie plastikowego kolektora z blokiem klapek jest na 3 gumowych uszczelkach ale o kwadratowym przekroju, one są raczej niewymienne - nie występują jako osobna część, ewentualnie można dorobić na zamówienie. Zostaw je tak jak są, tylko nową uszczelkę metalową daj (o której pisałem wcześniej).
ja bym sanitarnym posmarowal :-)
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
uszczelka zamówiona ,jutro poszukam jakiś uszczelekhttp://www.ebay.de/itm/321645950755?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageNa me=STRK%3AMEBIDX%3AIT bedzie dobra,bo wygłada tak samo
Witam znowu,przyszła uszczelka i dokupiłem oring do tego krućca czy jak to się zwią co idzie między kolektor i tam płyn z chłodnicy idzie.Po złożeniu wszystko jest ok tylko gdzieś pod spod auta,a nie mam kanału spadło mi to zabezpieczenie od pompy common rail co wchodzi w koło od rozrządu,ale dorobiłem z mega grubej śruby i myślę,że bedzie ok.I teraz problem mam check engine i po sprawdzeniu P0403 czyli zawór EGR.Przy nim są 4 śruby i na jednej gwint nie trzyma i nie da się jej dokrecić,czyli zostaje na 3.Jak dodaje gazu auto nie ma mocy ledwo co jedzie i słyszę gwizd powietrza z okolic Egr, tak jakby uciekało .Czy waszym zdaniem jest to wina,ze Egr jest na 3 śrubach,czy może coś nie podłączyłem lub w odwrotnej kolejności dałem zaślepienie na dole i na górze.
Jak zaślepiłeś EGR to będzie check i tak, ale jak urwałeś śrubę to ucieka ciśnienie więc nie jedzie oraz ciśnienie oraz masa powietrza się nie zgadza - limp mode (tryb serwisowy).
Może powietrze ucieka przez nie dokręcony EGR? Poproś kogoś o pomoc. Pomocnik dodaje gazu a Ty w tym czasie macasz i szukasz gdzie ucieka powietrze. Skoro słyszysz świst nie powinno być problemu żeby zlokalizować nie szczelność.
no właśnie kolega dodawał gazu i ewidentnie z okolic Egr syczy ,a jaka kolejnosć zaślepek jest ja pierwszą dałem taką z trzema dziurkami,a potem tątaką jak oczko i wydaje mi się,że ma isćnajpierw oczko ,a potem ta blaszka z otworami.
Jaką zaślepkę masz? Nie jest całkowita?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10