Strona 117 z 182 PierwszyPierwszy ... 1767107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,161 do 1,170 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Tyle, że bez tych bajerów tez sie jezdziło i dawało radę. I to całkiem dobrze.
    Ludzie po prostu umieli jezdzić. Teraz umieją prowadzić najeżone bajerami maszyny.
    Teraz kolejny bajer wchodzi: asystent zmiany pasa.
    Niech to kiedykolwiek potem nawali: kierowca, nauczony z tym jezdzić, będzie bezradny jak małpa we mgle.

Acha, poczytajcie autobiografię Briana Johnsona, tak, tak, tego od AC DC. To w stu procentach biografia maniaka motoryzacyjnego, cala książka jest o samochodach i jezdzeniu nimi.
    A jak nie czytacie książek, bo pewnie 3/4 z was niczego nie czyta, to chociaz zajrzyjcie do wstępu. Naprawdę warto: sam wstęp.

Tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 08-12-2013 o 01:05

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarna AR 156 1,8T.S. S.W.

Domyślnie

Zgadzam się z kolegom KRS.Przecież, taka pogoda jak dzisiaj to żadna sensacja od wieków o tej porze.Podstawa to dobre opony,sprawne auto i głowa po środku. Żadne systemy nie pomogą na lodzie czy na śniegu,gdy ktoś zawierzy i jedzie bez wyobrażni i pokory.Mam wrażenie,że gdy auto nie ma różnych systemów,to kierowca,jedzie dużo bardziej rozważnie i czujnie,bo wie,że może liczyć tylko na swoje umiejętności.Po zakupie cacka z kosmosu,przeważnie,zaczyna kozaczyć, a potem szok - dzwon.Znam,kilka takich przypadków,wśród swoich znajomych.Ale,odwrotu,nie ma.Kaska, musi się kręcić i wyścig technologiczny w imię ekologi i bezpiecznej jazdy,dopiero nabiera rozmachu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Wreszcie ktoś mnie rozumie.

Pojeździjcie w dzisiejszą pogodą czymś co ma systemy bezpieczeństwa i inne nowinki,oraz czymś co daje "czucie" drogi i jazdy.

Jeździłem Julką. W trybie A. Postawiło mnie i zrobiłem zwrot o 180 stopni na skrzyżowaniu. Dziękuję za te wszystkie systemy.

dejv667, to może się pochwalisz, ile systemów ma Twoja Delta, z której wrzucasz filmiki, jak naparzasz na publicznej drodze po 2 paczki? Idąc Twoim tokiem rozumowania, nie powinieneś takim samochodem przekraczać 60 km/h, bo przecież bez asystenta zmiany pasa strach...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Nie wiem czy do końca mnie zrozumiałeś.Audi faktycznie jest bliźniacze nie zaleznie od klasy,ale jeśli chodzi o technologię,to każdy nastepca bije na głowę poprzednika i o ten progres mi chodzi.Pisz co chcesz,ale nowe audi akurat są bardzo atrakcyjne ( B8,czy c6 np)
    Mnie te technologie już zaczynają męczyć, producenci wymyślają niestworzone rzeczy żeby tylko coś upchnąć i żeby się miało co psuć. Niedługo żeby wsiąść do samochodu trzeba będzie przejść skanowanie siatkówki itp.
    Modelem 4C Alfa udowodniła, że mogą zrobić fajny wózek lekki, szybki i piękny bez wspomagania i nie wiadomo po co komu potrzebnych kosmicznych technologii.
    Więc jeśli Giulia w ogóle powstanie i jeśli będzie nawiązanie do sportowej tradycji to wg mnie ma szanse.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał szybka Zobacz post
    Przecież, taka pogoda jak dzisiaj to żadna sensacja od wieków o tej porze.Podstawa to dobre opony,sprawne auto i głowa po środku.
    Chyba ,sie nie zrozumiemy.Przecież to oczywiste,że rozwaga i ostrożność to podstawa.Nie mozna uogólniać,że każdy ,kto ma nowsze i bardziej napakowane auto,to już kozaczy i jest władca dróg.Cały czas pisze,że takie systemy pomagają,nie sprawiają,że czujemy się niesmiertelni,tylko pomagają/wspomagają naszym reakcjom.Jeździsz ostrożnie,sytem to spotęguje,jeździsz nie ostroznie, i tak wjedziesz do rowu (oby tylko).

Myślę,że starczy tej dyskusji.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

zmienilbym tytuł wątku.. Gulii NIE BĘDZIE W 2014.... W 2015 raczej też nie.... Może dajmy tytul: "Bajka o Gulii" ?

a dla ciekawych moto pasji, prosze bardzo, dużo tam o temacie, jaki tutaj poruszamy... o bajerach i opinie na ich temat rownież
    http://www.gandalf.com.pl/b/gaz-do-dechy-autobiografia/?gclid=CKqpid7WoLsCFUFd3godKTQAsw

Ostatnio edytowane przez KRS ; 08-12-2013 o 14:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Modelem 4C Alfa udowodniła, że mogą zrobić fajny wózek lekki, szybki i piękny bez wspomagania i nie wiadomo po co komu potrzebnych kosmicznych technologii.
    Kosmicznych moze nie, ale tylko dzieki nowoczesnej technologii udalo sie uzyskac taka wage (silnik aluminiowy, plyta z wklokna weglowego, jedynie dzyngs do podtrzymywania maski jest 'starej' daty ). No a wspomaganie nie potrzebne bo auto lekkie - logiczne. Sprobuj przejechac sie autem co wazy 2 tony bez wspomagania Albo autem co ma moment 400-500Nm bez ESP/ASR na mokrej nawierzchni.

Cytat Napisał szybka Zobacz post
    Klasyka to telefon komórkowy z wszystkimi bzdetami z baterią na pół dnia.Jak,by się świat zawalił jak nie odbiorę maila w tej minucie. ani z tego klasy,ani kasy.
    Tak samo mozesz tlumaczyc, ze po co kupowac wypasione Ferrari, ktore bedziesz i tak musial co chwile tankowac?! Przeciez mozesz kupic sobie Fiata i tez dojedziesz, nie?

Wydaje mi sie, ze czesc z Was patrzy na wszystko tylko ze swojego punktu widzenia i uwaza, ze tak byloby najlepiej dla wszystkich. Pamietajcie, ze nie kazdy jest super kierowca i nie kazdy chce w zimie jezdzic z workiem ziemniakow w bagazniku
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

Panowie, my sobie możemy pogadać a oni i tak swoje zrobią i wsadzą ten czy inny system ... i tak nic nie wiemy o tym aucie (albo niewiele) wiec po co tu stroszyć piórka i kto to mądrzejszy i lepszy itp. ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

W temacie Giulii, no i nieboszczyka Punciaka http://moto.onet.pl/aktualnosci/koni...ta-punto/51bg7

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

http://www.autoedizione.com/fiat-inv...-next-3-years/
    Pokrótce: Fiat chce zainwestować 9 miliardów Euro; 5-drzwiowa 500, która ma docelowo zastąpić Punto będzie produkowana w Tychach od 2015 r. (probabli); fabryka w Melfi będzie produkować 2 krosołwery; Alfa Romeo zaczęła testy 4C Spider; fura segmentu D będzie dopiero w 2016; samochód klasy wyższej konkurujący z 5er czy E-Classe nie został wspomniany, ale autoedizione podejrzewa, że to nie są ostatnie informacje o Alfie.

- - - Updated - - -

DAMN YOU, TILT!