Strona 119 z 182 PierwszyPierwszy ... 1969109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,181 do 1,190 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Łukash Zobacz post
    Ja uważam, że Marchionne to jeden z najlepszych CEO w branży motoryzacyjnej.
    Nie jestem przeciwnikiem Sergia.Facet ma jakiś plan,realizuje go już kawał czasu i to nawet konsekwentnie.Inwestuje kapitał w największy rynek czyli USA.Postawienie Chrystlera na nogi ,to również dobry krok,zaowocuje to tak samo nowymi technologiami dla dalszych modeli.Wszystko fajnie,tylko ,że tak naprawdę nie wiadomo czy taka polityka odniesie sukces.Dziś każdy producent daje swoim modelom 3-4 lata egzystencji w tym jeden co najmniej lifting.Wybuchł kryzys,niby sytuacja,w której trzeba zacisnąć pasa,a co robili najwięksi ? Inwestowali jeszcze bardziej w nowe modele.Non stop coraz to większa gama,tworzenie nowych segmentów.Jak na tym wychodza, widzimy dziś,rekordowe sprzedaże.

Fiat zatrzymał się w miescu,a wedrzeć się spowrotem będzie cięzko.

Może i Sergio dobrze kombinuje.Nie jestem ekonomistą czy menadżerem.Fiat wyprztykał sie z kasy w zamian za sen o amerykańskim rynku.Co jak się nie uda ...

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    tylko zacznijmy od tego ilu forumowiczow kupi nowe auto w salonie...chyba bardzo maly odsetek.Wiekszosc tutaj kupi sobie Giulie za kilka lat po tym jak pojawi sie na rynku, a tak tu strasznie sie spieracie kiedy bedzie i chcecie zmieniac alfe na inna marke bo nie ma Giuli.Smiac mi sie chce
    Co prawda to prawda. Prawda też ,że dla posiadacza np 159,alternatywy ani widu ani słychu.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 10-12-2013 o 20:53

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

wiec mozna sobie dluzej pojezdzic 159

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

wiec mozna sobie dluzej pojezdzic 159
    Ok,tylko widzisz,paradoksalnie,nie opłaca się. Kupujesz nowe auto z salonu,bierzesz 3 letni leasing ,a potem " do Żyda" .Lub inaczej,auto sprzedaje się po 3 latach,bo potem trzeba kupę dopłacić do nowego modelu ( o końcu gwarancji nie wspominam). Tak ludzie dziś robią.Albo kupujesz nówkę na 3 latka,albo na 10.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 10-12-2013 o 21:06

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

tylko powiedz mi ilu tu kupi nowe auto w salonie, a jezeli juz ktos kupi to pewnie tak szybko sie go nie pozbedzie.Leasingi biora raczej firmy.Znowu kupowanie auta na kredyt jest dla mnie najwieksza glupota bo na aucie tylko sie traci wiec po co brac kredyt??

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

tylko powiedz mi ilu tu kupi nowe auto w salonie, a jezeli juz ktos kupi to pewnie tak szybko sie go nie pozbedzie
    Nie znam przekroju użytkowników,ale myslę,że byś sie zdziwił.W ogóle w Polsce jest ciekawa sytuacja,niby ogólny niż,a bogacących się przybywa,kosztem tych najmniej zarabiających niestety.

Znowu kupowanie auta na kredyt jest dla mnie najwieksza glupota bo na aucie tylko sie traci wiec po co brac kredyt??
    Kredyt może jest głupotą,może nie.Myslę ,że nie mozna jednoznacznego stanowiska przyjąc.Jezeli stać nas na spokojne spłacanie raty ,to dlaczego by nie.Gotówkę lepiej zainwestować w co innego.Raty nie są złe,pod warunkiem,że mamy bardzo dobrą płynność finansową.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Łukash Zobacz post
    Ja uważam, że Marchionne to jeden z najlepszych CEO w branży motoryzacyjnej. Wielu ocenia go zbyt emocjonalnie, zapominając o jednej niezwykle istotnej kwestii… przejął on Fiata znajdującego się trudnej sytuacji, wymagającego głębokiej restrukturyzacji niemal na każdej płaszczyźnie. Na dokładkę dostał jeszcze kryzys ekonomiczny. Kryzys…, wiem, że to wyświechtane słowo w ostatnich latach, więc zobrazujmy to w taki sposób – sprzedaż w Italii (absolutnie fundamentalny rynek dla niemal całego koncernu) w stosunku do rekordowego 2007 r. skurczyła się niemal o połowę! Przecież gdyby nie ten pan w sweterku strach pomyśleć w jakiej sytuacji znajdowałby się dziś Fiat, że o markach jak Lancia czy Alfa nie wspominając. Zglobalizował on cały koncern uniezależniając od Europy, a w szczególności Italii. Dziś Fiat może przeczekać zapaść w na starym kontynencie, czego nie można powiedzieć np. o PSA. Przejęcie Chryslera był posunięciem genialnym - postawienie na nogi giganta w imponującym tempie, a jego sprzedaż od trzech lat nieustannie wzrasta umożliwiając jednocześnie Fiatowi ekspansje na rynki do tej pory dla koncernu z Turynu niemal niedostępne ( btw 10 tyś. sprzedanych Viaggio w ostatnim miesiącu w Chinach).
    Maserati, Jeep i Alfa to kluczowe w planie Marchionne marki, więc ja jestem spokojny. Priorytetem jest całkowite przejęcie koncernu z Auburn Hills, zapewne już w przyszłym roku, później powinno być już dużo ciekawiej.
    Przenieś tę opinie do Hyde Parku, Lukash. Do wątku o Marchionne, przyda sie tam. Dzięki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    A poważnie. W drugim aucie mam ASR i ESP, czujniki parkowania z tyłu, elektryczne lusterka automatyczną klimatyzację, automatyczne włączanie świateł i wycieraczek. Elektryczne wspomaganie kierownicy. Pedały też są połączone z mechaniką kablami.
    I wiesz co jest ciekawe? Że żadna z tych rzeczy mi nie przeszkadza. ASR/ESP w razie potrzeby mogę wyłączyć i gdy zachodzi potrzeba wyłączam. Jak do tej pory żaden z tych diabelskich wynalazków nie sprawił, że nie mogłem zmienić pasa. Jak w ogóle według Ciebie możliwe? Wszystko wskazuje na to, że dla własnego dobra powinienem wyjąć bezpiecznik że wszystkiego poza wtryskiem paliwa...
    Chyba mnie niedokładnie czytałeś. Automatyczną klimatyzację uważam za jeden z większych wynalazków w dziejach cywilizacji . To, że mogę sobie ustawić jedną temperaturę i W OGÓLE nie dotykać regulacji nawiewami przez cały rok jest po prostu genialne. Automatyczne wycieraczki też bardzo poważam - jak jestem zmuszony do jazdy z normalnymi i raz pada mocniej, raz słabiej, to się niepotrzebnie denerwuję. ESP/ASR też są fajne, o ale powinna być możliwość ich wyłączenia (w Julce nie ma, zimą szkoda...). I mógłbym tak pisać dalej, ale mi się nie chce .

Natomiast takie cuda jak elektryczny hamulec postojowy, przepastne menu do ustawiania setek niepotrzebnych opcji, nieczytelne wskaźniki, bo miało być efektownie, asystenci parkowania i tym podobne historie to jakaś ślepa uliczka motoryzacji...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Przeczesując internet natrafiłem na najnowsze zdjęcia Alfy Romeo Julia być może tak będzie wyglądać,ale oczywiście wszystko może się zmienić.
    Mam nadzieję,że przygoda nie skończy się na 159 a Julia będzie godną następczynią.
    jeśli te zdjęcia były już w tym temacie to przepraszam.
    http://www.v10.pl/Alfa,Romeo,zdradza...ku,105718.html
    zdjęcia
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa_romeo_giulia_vision__5.jpg
Wyświetleń:	127
Rozmiar:	48.0 KB
ID:	116339

Nazwa:	alfa_romeo_giulia_vision__1.jpg
Wyświetleń:	267
Rozmiar:	39.4 KB
ID:	116340

Nazwa:	alfa_romeo_giulia_vision__2.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	54.6 KB
ID:	116341

Nazwa:	alfa_romeo_giulia_vision__3.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	51.0 KB
ID:	116342
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 11-12-2013 o 12:56

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

To są bardzo stare wizualizacje i Giulia raczej nie będzie tak wyglądać.

Pożyjemy - zpobaczymy.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post

Natomiast takie cuda jak elektryczny hamulec postojowy, przepastne menu do ustawiania setek niepotrzebnych opcji, nieczytelne wskaźniki, bo miało być efektownie, asystenci parkowania i tym podobne historie to jakaś ślepa uliczka motoryzacji...
    pelna zgoda, Radziasty. Własnie o to biega.