Też czekam na podpowiedzi, wstępnie ustalilem że do et45 dystans 15-20mm
Też czekam na podpowiedzi, wstępnie ustalilem że do et45 dystans 15-20mm
Dystans w tym przypadku potrzebny jest tylko po to by taka felga zmieściła w sobie zacisk.
Każda felga ma inaczej wyprofilowane ramiona, dlatego na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
W przypadku niektórych modeli felg niefabrycznych nie będzie potrzebny żaden dystans, ale to sporadyczne przypadki. W większości felgi nieoryginalne nie pasują na zacisk Brembo i trzeba ratować się dystansem, ale jakiej grubości to kwestia indywidualna dla danego modelu felgi, przy czym nierzadko zdarzają się przypadki, że żeby taką niededykowaną felgę zamontować na zacisk brembo potrzebny jest tak duży dystans że felga po prostu nie zmieści się w nadkolu.
Reasumując, bez przymiarek niczego nie będziesz pewien.
Nawiasem mówiąc w tym temacie było to juz tłumaczone wielokrotnie...
Pozdrawiam.
Rafał
No dobra , ja mam założone 18" 8j et 43, i mam ponad 7mm luzu między zaciskiem a felgą. 19" ma 8,5j et45 wychodzi na to że 2mm różnicy, więc zostanie 5mm luzu ... Wszyscy jesteście pewni że et45 nie wejdzie
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No właśnie przy brembo... Pan Alces też super opisał co i jak z tym ET. Rozumiem, że to bardzo ważny parametr przy dużych zaciskach
Ale co jeśli ktoś ma zwykle małe zaciski? Czy wtedy jest już dosyć luzu, że na podstawie ET i J można wywnioskować, czy felga wejdzie? Bo inaczej to pozostają tylko Ori 19" lub każdą nie Ori trzeba by jechać i przymierzać na miejscu, czy tak?
Proszę bardzo. 18"
Załącznik 265998Załącznik 265999
Ostatnio edytowane przez WinnieThePooh ; 09-02-2020 o 09:34
Jeśli byś miał problem ze znalezieniem owych felg bardzo chętnie sprzedam Ci moje![]()
No nic szukam dalej, Tychy mam za daleko by przymierzyć![]()
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html