Coś pokombinuje :d może one zejdą z całym tenulem .
Coś pokombinuje :d może one zejdą z całym tenulem .
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo
Przewody zapewne będą je trzymac.Coś pokombinuje :d może one zejdą z całym tenulem .
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Ale może od spodu bedzie się dało wymontowac włączniki, albo rozjaśni się sytuacja:
Powrócę do moich problemów .
1.Sprawa z szarpaniem wygląda tak . Po czyszczeniu styków auto już nie szarpało ale za jakiś czas zaczęło znowu . Po kolejnym czyszczeniu znowu pomogło , ale chyba nie chodzi o to że mam czyścić co miesiąc ? W czym wiec problem ? Kiedyś zaraz po myciu auto zaczęło szarpać . Może woda się gdzieś dostaję ?
2.Stoi alfa na mrozie i po kilku dniach pali za pierwszym razem . Jadę nią kilka kilometrów i gaśnie (dziwne że zawsze przy hamowaniu przed skrzyżowaniem) . Po kilku próbach udaje się auto zapalić . I chodzi już ok . Bywa też tak że jak zgaśnie to już nie zapali i wtedy odpalam ją na pych a potem znowu pali . Co może być najbardziej prawdopodobną przyczyna gaśnięcia i nie możliwości odpalenia auta .
Witam, może się myle , ale u kumpla w oplu vectra B padła pompa paliwa. objawy były bardzo podobne.
Jak hamujesz paliwo przelewa się do przodu, a jak pompa dostaje za słabe zasilanie to nie będzie dobrze ciągnąc paliwa. Może to tez byc sama pompa.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
U mnie Podświetlenie naprawionenie łączył regulator jasności podświetlenia,
Prędkościomierz jeszcze nie naprawiony ale niewiem czy to nie impulsator??
Ma ktoś jakies pomysly?? Umnie wygląda to tak że , jak auto jest zimne prędkościomierz działa przez kilka kilometrów i potem przestaje.
Sprawa jeszcze jedna to :
Jak wciśkam sprzęgło dojezdzając do skrzyzowania , czasami wskakuja mi obroty na 1,5, 2 tys i spadają (jak bym dodał gazu lekko).
Podejżewam serwo bo przeważnie przed skrzyzowaniem też hamuję i może łąpie jakies lewe powietrze.
Ale objaw pokazuje się też w trasie jadę całyczas ze stałą prędkością, gaz w jedej pozycji i auto samo przyspieszy przez chwilkę i zaraz wraca do normalnoś ci(tez tak jak bym gazu dodał lekko)
Może to czujnik położenia przepustnicy??
Też mi alfa sama przyspieszała powodem był uszkodzony czujnik temperatury silnika do komputera ten dolny pod termostatem
pawel164
A jaki ma na to wpływ?? żeby az takie objawy były ?? Przy dojezdaniu do skrzyzowania też miałeś objaw skakania obrotów??
Jak wcześniej napisałem
""'''''''''''''''''Powrócę do moich problemów .
1.Sprawa z szarpaniem wygląda tak . Po czyszczeniu styków auto już nie szarpało ale za jakiś czas zaczęło znowu . Po kolejnym czyszczeniu znowu pomogło , ale chyba nie chodzi o to że mam czyścić co miesiąc ? W czym wiec problem ? Kiedyś zaraz po myciu auto zaczęło szarpać . Może woda się gdzieś dostaję ?
2.Stoi alfa na mrozie i po kilku dniach pali za pierwszym razem . Jadę nią kilka kilometrów i gaśnie (dziwne że zawsze przy hamowaniu przed skrzyżowaniem) . Po kilku próbach udaje się auto zapalić . I chodzi już ok . Bywa też tak że jak zgaśnie to już nie zapali i wtedy odpalam ją na pych a potem znowu pali . Co może być najbardziej prawdopodobną przyczyna gaśnięcia i nie możliwości odpalenia auta .''''''''''''''''''''''''
A dzisiaj :
u mnie skakały obroty tylko jak się auto nagrzało . Ustało po czyszczeniu styków .
Sprawa wygląda tak . Dzisiaj wyczyściłem styki bo były mokre . Auto wcale nie szarpało i nie zgasło . Odpaliło dziesięć razy z rzędu a za 11 po drugiej próbie przy chwilowym kręceniu . Potem znowu odpaliło i jak wróciłem pod dom to 3 razy znowu pod rząd odpaliło .
Czy to faktycznie może być wina mokrych styków ?