Płyn ostatnio dolewany ok 4 l, znając moje szczęście to pompka
Płyn ostatnio dolewany ok 4 l, znając moje szczęście to pompka
Witajcie, odkopie bo trójnik spryskiwaczy reflektorów mnie doprowadzi do szauua nie chce wydać na niego dużo pieniędzy, zamontowałem już aluminiowy zaworek zwrotny, parę psiknięć i zaworek nie trzyma bo go rozwaliło ciśnienie, to z nerwów zamontowałem zaworek zwrotny do wody 1/2
, 6 miesięcy jazdy i też nie trzyma
szlak może trafić
czy ktoś montował np. taki od BMW ? Jest w dość tanich pieniądzach i też do sprysków reflektorów ?
![]()
AR 156 1.8 TS 144KM - była
AR 159 1.9 JTDm 150 KM - jest
A nie lepiej kupić oryginał nowy za niecałe 160 zł?
Zdecydowanie nie jest wart swojej cenyalbo wybiorę Land Rover lub ten BMW lub inny pomysł
![]()
U mnie ten od LandRovera działa już długo.
Ale sprawdź, czy masz drożne wszystkie przewody. Jakiś powód jest, że to u Ciebie się rozwala.
Wszystko nowiutkie, wraz z pompą tylko zaworek był byle jaki za parę zł, zamówiłem ten od LR i zobaczymy.
Przy okazji tematu chciałem zapytać czy da się obrucic dysze leflektora od "góry". Znając moje szczęście wolę się upewnić zanim urwe.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
U mnie też nie działa prawy spryskiwacz i nie wiem co jest przyczyną. Raz jak stałem na parkingu kilka razy psiknąłem spryskiwaczami i jak wysiadłem to taki widok był:
Nie wiem czy jeden spryskiwacz tyle płynu by wylał czy może prawy spryskiwacz mi nie działa bo jakiś wąż się zsunął i tutaj tak leje?
Nie wiesz? Przecież to proste. Tyle razy było poruszane w tym temacie. Łącznie z linkiem - co trzeba dokupić i wymienić.
Nie mów, że nawet tej strony nie przeczytałeś?
Czytałem i wiem o tym zaworku ale czy uszkodzony zaworek powodował by, że tyle płynu się wylewa? Lepiej się upewnić niż kupować w ciemno ten zaworek i wydać 50-100 zł bez potrzeby.