Wystarczy tylko manetka od tempomatu ale od 156 a nie 147 czy GT.
Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
Wystarczy tylko manetka od tempomatu ale od 156 a nie 147 czy GT.
Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
Wystarczy sama manetka którą przekładasz do swojej. http://allegro.pl/alfa-romeo-156-prz...496249297.html
Witam.
Tak czytając temat planuje spróbować podłączyć to u siebie w 156 1,9JTD 105KM z 99r.
Ale mam pytanie szukając przełącznika tempomatu znajduje tylko do 156 po FL. Czy przełączniki po FL pasują bezproblemowo do wersji przed FL?
pzdr
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Mam problem.. niewiem co jest.. :/
Wszystko podłączyć się udało.. FES to potwierdza.. a w czasie jazdy tempomat nie chce zadziałać.. czy kontrolka na zegarach której nie mam jest obowiązkowa ?
To moje odczyty z FES'a:
Wszystkie odczyty od tempomatu na postoju działają odpowiednio.. OFF/ON, NOT REQUESTED/REQUESTED itd.. od pedałów sprzęgła i hamulca też uwalnia się i załącza przy naciśnięciu..
Raz wyskoczył błąd czujnika hamulca.. ale miałem drugi więc wymieniłem i błąd zniknął.. warto dodać że czujniki miałem ok do tempomatu.. 2 pinowy przy sprzęgle i 4 pinowy przy hamulcu.. musiałem jedynie zrobić te kable do manetki od ECU.. więc przy pedałach powinno być normalnie ok wszystko..
A mimo to nie działa :/
Cuoreventi masz jakiś pomysł o co kaman ?
Mały OT: Jakimś cudem mam przebieg w FES i na zegarach niezgodny o 10 000km okołoa dalsze parametry FES'a twierdzą że przebieg nie był zmieniany (ODOMETER AT LAST PROGRAMING)
z tego co wiem odometer aktualizuje sie co jakis czas (ilosc km)
Fakt, pamiętam że miałeś ubogą wersje.
Osobna kontrolka tempomatu na zegarach była dopiero w poliftach.
W przedliftach była wyświetlana na wyświetlaczu głównym.
Filmik znaleziony na szybko który to pokazuje
Dobrze wiedzieć że zegarów nie muszę zmieniać
Ale kurde dlaczego to nie działa.. jak w Fesie odczyty są ok.. czujniki w pedałach były fabrycznie odpowiednie.. a mimo to nie działa to.. nawet instrukcje przeczytałemale nie działa..
Czy od razu jak włącze na "ON" to powinno już trzymać prędkość? i rozumiem że nie mogę trzymać w tym czasie nogi na sprzęgle ani na hamulcu.. tylko na gazie..
U mnie tempomat najpierw włączasz na manetce a potem przy aktualnej prędkości naciskam + i ustawiona jest prędkość. Jak zahamujesz bądź wysprzęglisz to potem przyciskiem CLR włączasz ostatnio ustawioną prędkość.
Kuba, niby czytałeś instrukcje, a jednak nie doczytałeś![]()
Tempomat działa od pewnej prędkości. Nie chce strzelać czy to 20, 30 czy 40kmh.
Włączasz tempomat i powinna pojawić się kontrolka na zegarach, wtedy jadąc stałą prędkością wciskasz + lub - ;puszczasz gaz i dopiero wtedy tempomat zaczyna utrzymywać prędkość.
Masz tą kontrolkę na zegarach?