rafal_155 dobrze powiedziane. Za oszczędności na gazie przy przebiegu 200 000 km możesz sobie 3 silniki kupić i schować na półce w garażu na ciężkie czasy.
rafal_155 dobrze powiedziane. Za oszczędności na gazie przy przebiegu 200 000 km możesz sobie 3 silniki kupić i schować na półce w garażu na ciężkie czasy.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
temat gazu mnie rozwala bo miałem dużo alf na gazie i każda chodziła prawidłowo bez żadnych problemów więc nawet przestałem zaglądać w tematy o gazie bo to bez sensu. O gazie najwięcej sie nakrytykują zawsze ludzie którzy go nie mieli. Jak dbasz tak masz. Wymiana filterków i regulacja minimum raz w roku i auta mi chodzą i moim znajomym ok i nikt nie narzeka tylko na forum tacy mądrzy sie zawsze znajdą co rżną cwaniaków przeciwników LPG a nie mają zaś za co zawieszenia albo świec wymienić a ja za zaoszczędzone pieniądze na gazie mogę dużo w niej wymienić lub za te pieniądzą coś sobie kupić dlatego skończcie z tematami gazu bo są to tematy beznadziejne rzucające mnie na cycki z żenady jaką tam czytam czasami. Jeżeli chcesz cwaniaczyć że jeździsz na benzynie to nie tutaj bo to częściowo obraża użytkowników instalacji LPG. Moja powyższa wypowiedź nie odnosi się do konkretnego użytkownika tylko piszę ogólnie aby nikt sie nie obraził.
Ale kwestia używanego auta z gazem jest taka, iż nie wiadomo czy poprzedni właściciel o tę instalację należycie dbał. A przy mało dbającym poprzednim właścicielu jest to często prolog do problemów. Dlatego się budzą pewne wątpliwości- przynajmniej u mnie. Co innego jak sie gaz zakłada samodzielnie i wie co się ma.
A ja powiem inaczej. Alfa Romeo 155 lata chwały ma dopiero przed sobą. Nie ważne czy z LPG czy bez.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Wujek, Wazne![]()
Zgadzam się z Tobą, nigdy nie przepadałem za gazem (nie mylić z "byłem przeciwnikiem"), ale odkąd mój brat ma zagazowane auto i co najważniejsze ma o tym pojęcie i należycie obsługuje instalkę to nie widzę nawet jednej wady w jeździe na gazie, może poza faktem, że butla zajmuje ciut miejsca.
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Dbałość raczej za wiele nie ma do rzeczy do instalacji (prędzej na wypalaniu zaworów jeżeli dawka gazu będzie za mała ale to i tak skrajne przypadki)bo w instalacji po prostu z czasem może się zużyć membrana w parowniku która jest wymienna więc nie ma tragedii, Sterowniki też nie są jakos specjalnie drogie a jeżeli mówimy o sekwencji to dodatkowo wtryski mogą się zużywac ale kompletna kość STAGA do R4 kosztuje na allegro około 300zł bo mój brat kupował i są już wyregulowane, wystarczy tylko je zmienić i jechać na regulacje gazu, Takze ja się gazu nie boje bo mam z nim dużo doczynienia i sobie to chwale. Po co mam płącić za paliwo 2 razy tyle? żeby głupio pyskować że na gazie można sobie tylko ziemniaki ugotować? Dla mnie tego typu teksty sa żałosne proporcjonalnie do inteligencji ludzie tak sie wypowiadających. Takze bardzo proszę zakończyć temat gazu bo to bez sensu naprawdę. Zapodajcie jakiś inny temacik to się chociaż pogada racjonalnie.Ale kwestia używanego auta z gazem jest taka, iż nie wiadomo czy poprzedni właściciel o tę instalację należycie dbał. A przy mało dbającym poprzednim właścicielu jest to często prolog do problemów. Dlatego się budzą pewne wątpliwości- przynajmniej u mnie. Co innego jak sie gaz zakłada samodzielnie i wie co się ma.
Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 19-06-2010 o 17:41