Nie ma problemu.
Nie ma problemu.
U mnie w sedanie, na tych niebieskich sprężynach, działa jak chce, to znaczy raz zadziała, a raz nawet nie drgnie - nie wiem od czego to zależy. Jak zadziała, to klapa unosi się na na około 15-20 cm i brakuje jej, mniej więcej drugie tyle, żeby przełamała martwy punkt, po którym sama się otwiera. Do zamknięcia, potrzebna jest zdecydowanie większa siła, nie ma szans, żeby ja zamknąć pociągnięciem wewnętrznej rękojeści.
Żeby założyć sprężyny musiałem opiłować plastikowe mocowania amortyzatorów, bo sprężyny mają za małą średnicę wewnętrzną - brakuje ca. 2 mm, a więc ta metoda u mnie nie zdaje egzaminu, a więc sprężyny powędrowały na półkę.
@wino-w2 dzięki za info.
@gwidonio-czyli temat dalej słabo rozwiązywalny...
A gdyby przeszczepić patent z innych sedanów gdzie fabrycznie jest takie rozwiązanie.
We wszystkich autach z elektrycznym podnoszeniem jest na to przewidziane miejsce i mocowania. Przeszczepienie tego to rzeźba prawie jak swap silnikatak samo jak w autach których jest tylko otwieranie. Równie dobrze można sobie kupić napęd liniowy i też założyć. Roboty tyle samo
![]()
W takim razie odpada ;P
Elektryczne owieranie klapy to jedno z większych g... jakie używałem w aucie. Szkoda klikania na opis to "never ending story" i nie chce tego w swoim aucie (w służbowym może byc, firma płaci za niekończące się wizyty w serwisie, a ja na wszelkii wypadek walizę gaciami, szczotką do zębów i koszulami wsadzam za fotel kierowcy))
W mojej A6 nie ma elektrycznego podnoszenia, ale klapa po naciśnięciu przycisku na pilocie unosi się sama do góry, do zamknięcia potrzeba troszkę więcej siły niż w 159 w której klapa mi tylko odskakuje nic więcej.
Więc w innych markach umieli jakoś to rozwiązać, gorzej z zamykaniem heh![]()