Galfer 1055? Jak tak to do założonego celu - super i nie ma co szukac więcej.
Galfer 1055? Jak tak to do założonego celu - super i nie ma co szukac więcej.
Witam wszystkich nie chce zakładać nowego postua mam pytanie związane z hamulcami, potrzebuję zregenerować zaciski z tyłu w mojej Alfie, polecicie kogoś z Krk kto zrobi to porządnie z góry dzięki
![]()
Witam
Naczytałem się kilku tematów o hamulcach.. Niestety nie ma tam konkretów..
Mam w niedługim czasie do wymiany tarcze + klocki - przód tył
Mam wybrane powiedzmy 3 firmy...
1. Tarcze brembo + klocki ferodo Ds Perfomance
2. Zestaw ATE
3. Zestaw TEXTAR
Jeśli możecie wypiszcię plusy i minusy zestawów. Oraz które najbardziej sie opłacą
Jeśli zamierzasz założyć nowy temat - przeczytaj najpierw spis najczęstszych tematów w watkach podwieszonych na forum - jak temat istnieje zadaj w nim pytanie zamiast zakladac nowy
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...h_tematow.html
Ostatnio edytowane przez szewi ; 13-12-2017 o 15:28
Skoro sam piszesz, że czytałeś kilka tematów, to czemu nie napisałeś tam, tylko zakładasz kolejny temat robiąc śmietnik na forum?
Prośba do Moderatora o przeniesienie posta.
Dlatego ze tam jest producentów w brud, a mam pytanie odnośnie wyizolowanych 3 zestawów![]()
Do zwykłej cywilnej jazdy każdy z wymienionych przez Ciebie zestawów będzie dobry i pewnie nie zauważyłbyś znacznej różnicy między najtańszym, a najdroższym. Jeśli raz na jakiś czas wpadasz na tor, to z tych 3 wybierz pierwszy.
Pierwszy zestaw jest bdb. Tylko bierz Brembo z powłoką antykorozyjną.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A cenowo miedzy tymi zestawami wyjdzie wielki przeskok ?
Czy może któryś bardziej / mniej pyli oraz piszczy ?
Ostatnio edytowane przez Exminator ; 13-12-2017 o 13:36