Jeśli dobrze widzę, to zbiorniczek masz z grudnia 2009r. (kółko ze strzałką w środku, a dookoła miesiące) Modernizacja była w 2008.
Jeśli dobrze widzę, to zbiorniczek masz z grudnia 2009r. (kółko ze strzałką w środku, a dookoła miesiące) Modernizacja była w 2008.
czyli wymiana zbiorniczka oraz/lub płyny nie wiele pomoże ? zresztą sam nie wiem czy jestem tam problem, odczuwam wibracja oraz głośniej chodzi pompa gdy przekręcę kierownicą do końca, może to normalne ?
wymiana zbiorniczka nic nie pomoże, stary jest wadliwy bo wypada sitko i płyn się pieni. Nowy zbiorniczek funkcjonalnie niczym się nie różni od sprawnego starego. Jeśli nic się nie dzieje, tj. płynu nie wywala to nie ma żadnego sensu wymieniać zbiorniczek. Różnicę robi płyn, zielony ma dużo niższą lepkość (czyli jest rzadszy) więc na mrozie swobodniej przepływa i pompa nie rzęzi. Zamiast wymieniać płyn można dolać jakiegoś "uszlachetniacza" który go rozrzedzi i problem zniknie. Niestety zauważyłem, że rozrzedzony płyn nasilił efekt "gumowania" to są pewnie te wibracje na wolnych obrotach, o których piszesz. Podobno TTTM i nic z tym się nie da zrobić.
Przy maksymalnym skręcie pompa musi chodzić głośniej, to jest normalne.
Masz zbiormoczek z 2009 teoretycznie polift. Ja jestem zwolennikiem pozostania przy czerwonym Dexronie 3
Wysłane z Nokii 3310
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Witam, a jak ma się sprawa z 2.4 ? Mam 159 2.4 rocznik 2006. Pompa wyje, a dowiedziałem się, ze jako tako w 2.4 wymiana zbiorniczka nic nie daje, ze nie było tego nawet w procedurach serwisowych czy jak to się tam nazywa ;P
Zacznij od wymiany płynu. Jeśli nie pomoże to wtedy pewnie pompa do wymiany. Szkoda wywalać kasę na nowy zbiorniczek.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mam używany,po liftowy jak byś chciał kupić.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Plyn wymieniany, ale na zwykłego atf 2 i nic nie zmieniło, dodany jakiś tam uszlachetniacz, pompa pracuje cicho po rozgrzaniu się, na zimno przez paredziesiat sekund wyje jak kojotTakze nie wiem czy to wina zbiorniczka.. [MENTION=37475]IamICEman[/MENTION] masz do 2.4 ?