Nie masz czynnika albo nawalił presostat.
Ale pewnie nie masz czynnikajedź na serwis i niech sprawdzą.
Nie masz czynnika albo nawalił presostat.
Ale pewnie nie masz czynnikajedź na serwis i niech sprawdzą.
Witam!
U mnie pojawiał się komunikat:
Air conditioner faulty
Please contact workshop!
Pojechałem do serwisu klimatyzacji w Gnieźnie ul. Słoneczna
Naprawa zajęła im 30 minut.
Klima i nawiew nie działał u mnie kompletnie.
Podłączyli pod kompa usunęli błąd wentylatora chłodnicy, powyciągali przekaźniki i bezpiecznik 25A wymienili
włączyli auto i klima chłodzi aż miło.
Pozdrawiam
[QUOTE=Marysn;600795]Ok. wymienione. Koszt części w ASO 10 zł
Szukam właśnie dokałdnie tego. Jak mam okreslic sie dokładnie w ASO zeby wiedzili o co mi Chodzi ? Moze ktoś ma takie cos na sprzedaz ?
Kupiłem juz w ASO![]()
Trochę odkopalss temat to teraz weź dokładnie opisz co kupiłeś i czemu. Jakie objawy? U mnie ten problem pojawia się od pewnego czasu i słyszę jakieś trzaski, w ppdszybiu, chyba trzeba się zmusić i tam zajrzeć wreszcie. Chłodzenie i grzanie + kontrola nawiewu póki co bez problemów.
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Witam
Widzę, że temat "air conditioner faulty" to codzienność. Dlatego i ja podepnę się do tematu. W moim przypadku wszystko działa poprawnie w opcji full, auto i man. W manual kierunek nawiewu, prędkość wentylatora i temp bez zarzutu. W czasie pracy wyskakuje błąd.
Zauważyłem, że podczas włączania klimatyzacji, przy podszybiu słychać delikatne trzaski, coś w rodzaju przeskakującej zużytej zębatki. Dzisiaj nabijałem klimatyzację. Było mniej niż połowę czynnika.
Moje pytanie: czy może mieć to związek z małą ilością czynnika (widzę, że różne zdania na ten temat)? Czy wspomniane stuki mogą mieć związek z błędem? Może ktoś ma pomysł?
Teoretycznie wszystko działa, a błąd wyskakuje. Czy podpięcie pod komp może pomóc i ewentualnie jaki program?
Z góry dzięki za podpowiedź.
Na jakim programie można sprawdzić klimę?
deka07 u mnie to samoczynnik nie m nic do tego. Nie ma żadnego czujnika odpowiedzialnego za ilość czynnika, gdy jest go mało to słychać syczenie a nie trzaski
![]()
Potrzaska i się ulamie, nie naprawi :p
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Tylko, czy podpięcie pod kompa coś pomoże? Czy można na kompie zdiagnozować błędy?