tak mam, jest nim podlaczona oryginalna zmieniarka. skoro ze schematu podlaczenia wynika ze kabel od zmieniarki mp3
wpina sie w gniazdo oryginalnalnej zmieniarki to rownie dobrze mozna to zrobic w bagazniku, trzeba tylko zamienic wtyk
z meskiego na zenski.
---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:48 ----------
to ja zapytam podobnie: ale po co miec ja pod reka? laduje muzyke na karte, wsadzam do bagaznika
i zapominam. a nie zajmuje dodatkowo schowka w ktorym sie ledwo okolary w oprawce mieszcza...
ja w schowku mam zmieniarkę ok 15 płyt w oryginalnych pudełkach + portfel na 50 płyt i nie muszę upychać butem żeby zamknąć schowek niewiem skąd takie zdanie ze mamy mały schowek w 147.
wreszcie zamontowalem zmieniarke u siebie w navi w 147 i moge sie troche podzielic swoimi odczuciami..
zmieniarka ma swoje kapyrsy.. raz dziala od razu, po przekreceniu kluczyka a raz trzeba czekac 3-4 min zeby zaskoczyla.. nie wiem jaka jest zaleznosc i jest to denerwujace, malo komfortowe rozwiazanie. Nigdy nie wiem, czy jak wsiade do samochodu czy bedzie dzialac od razu czy w polowie drogi zalapie. Karte specjalnie kupilem verbatim premium class 10 4gb. Przed kazda rozpoczeta piosenka trzeba czekac około 3 sekund, to akurat nie przeszkadza.
Dziwne.. mam nadzieje ze jakos "samo" sie to naprawi i bedzie zawsze dzialac kiedy bede wchodzic do auta. Jak ciagle bedzie tak dzialac to chetnie sie z kims zamienie na dobra tradycyjna 10plytowa zmieniarke.
pozdrawiam
Zależność jest taka że connect nav sam w sobie ciągnie sporo prądu i to już od przekręcenia kluczyka.
Dodajmy do tego diesla, czyli odpalanie silnika dopiero po zgaszeniu kontrolki świec.
Uruchamiasz silnik, navi już przecież chodzi, spada napięcie w instalacji no i zmieniarka na tym obrywa.
Zauważ że nikt nie zgłasza problemu u kogo radio trzeba włączyć manualnie.
Załączanie radia automatycznie z przekręceniem kluczyka daje takie oto efekty.
Konwencjonalne zmieniarki CD też lubią szwankować z connect nav.
chodziło mi o to, że zaraz po urochomieniu silnika dziala a czasami dopiero po 3 minutach jazdy. Nie uruchamiam navi bez silnika.
Czyli jak lepiej zrobic zeby dobrze dzialo? uruchomic jeszcze raz navi w trakcie uruchomionego silnika jak cos nie dziala? Jakie jest najlepsze rozwiazanie bo chyba nie zrozumialem.
Dobrze rozumiem? jakby radio wlaczalo sie manualnie a nie autoamtycznie to byloby lepiej? mozna to jakos ustawic, zeby nie robilo sie automatycznie? czasami mnie to tez denerwuje..
Taki urok connect nav że włącza się sama. Nie ustawisz żeby włączała się z przycisku.