Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 188

Temat: Fotelik dla dziecka

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wwwlewy
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDm 2009r.

Domyślnie

Nikt nic?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeśli chodzi o wygodę to przynajmniej dla mojego dziecka nie ma nic lepszego jak te z półką właśnie. Są najbezpieczniejsze na rynku, a przy tym moja córeczka świetnie się bawi podczas jazdy.
    Ja mam kiddy phoenixfix pro 2

Wcześniej miałem z pasami- co chwila przerwy bo dziecko było skrępowane. Może też trochę dorosła... nie wiem- w każdym razie nie zamieniłbym tego fotelika na żaden inny.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    JSą najbezpieczniejsze na rynku, a przy tym moja córeczka świetnie się bawi podczas jazdy.
    Przecież przy półkach to przy dachowaniu dziecko może wylecieć. 5 punktowe pasy są najbezpieczniejsze ... wiadomo, że nie wygodne ale coś za coś.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Jak będziecie dachować swoją 9 to myślę że fotelik taki czy inny będzie miał marne szanse.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał wwwlewy Zobacz post
    Nikt nic?
    Ja osobiście mam Concord Transformer ISOFIX (w 6 oczywiście) i moje dziecko się czuje w nim super. Na początku lipca czeka ją długa trasa na Chorwację ale już w zeszłym roku miała 6h podróży ... spała jak suseł w nim.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Używa ktoś maxi cosi cabriofix? Zaczynam intensywne poszukiwania zestawu startowego z iso fixem.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wwwlewy
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDm 2009r.

Domyślnie

Ja używam (jeszcze) i szczerze polecam. Tylko kup bazę, żeby pasowała pod kolejny fotelik (FamilyFix, a nie EasyFix).

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Przecież przy półkach to przy dachowaniu dziecko może wylecieć. 5 punktowe pasy są najbezpieczniejsze ... wiadomo, że nie wygodne ale coś za coś.
    No właśnie nie. Dziecko nie wyleci. Trzeba po prostu używać fotelika zgodnie z instrukcją.
    Można dyskutować z sensownością testów laboratoryjnych... wiadomo, że w życiu jest inaczej. Ale jest to jakiś odnośnik. O ile dobrze pamiętam fotelik z półką firmy Kiddy gdy wchodził na rynek zdobył najwyższe noty w testach.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Tez ostatnio miałem ten problem. Oglądałem romera (nie pamiętam modelu) ale jakoś mnie nie przekonał jeżeli chodzi o pozycję dziecka w foteliku, jakoś takie luźne było... Później przymierzylem młodego do Avionauta. I na niego finalnie się zdecydowałem. Fajny fotelik na isofixa i bez, można przechylić jak dziecko śpi. Robiliśmy juz trasę 6 stowek w jedna stronę i protestów nie było
    Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 30-05-2016 o 23:28

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 Jtd 8V

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Jeśli chodzi o wygodę to przynajmniej dla mojego dziecka nie ma nic lepszego jak te z półką właśnie. Są najbezpieczniejsze na rynku, a przy tym moja córeczka świetnie się bawi podczas jazdy.
    Ja mam kiddy phoenixfix pro 2

Wcześniej miałem z pasami- co chwila przerwy bo dziecko było skrępowane. Może też trochę dorosła... nie wiem- w każdym razie nie zamieniłbym tego fotelika na żaden inny.
    Wiadomo, że wszystko zależy od wielu czynników ale nie zgodzę się z Tobą, że taki fotelik jest najbezpieczniejszy. Niestety nie mogę wkleić linka ze względu na jakieś durne ograniczenia dotyczące ilości postów, ale można wpisać w Youtube:"Foteliki samochodowe z osłoną tułowia - fatalny test dachowania." Jest porównanie fotelika z osłoną tułowia i pasami.