Tak naprawdę wystarczyło by aby zrobili taki lift 159 i już było by mega super.
-panowie, doszliśmy do ściany
-presja i ciśnienie na to auto jest tak duże, że nieuchronnie czeka na rozczarowanie... za dużo sobie wyobrażamy i za długo czekamy....
-natomiast pisanie, że alfa ma być dla wybranych, to jakieś kosmiczne niezrozumienie tematu....
-skoro ma się sprzedawać 400 tysięcy alf rocznie, nie jest to poziom "dla wybranych" tylko normalna sprzedaż.
-w tym kontekście plany np. silnika 2.2 skutecznie ograniczą sprzedaż marki na wielu rynkach, w tym polskim.
polski być może nie ma istotnego znaczenia ale poza polskim jest wiele innych, podobnych.
-sumując sprzedaż na świecie trzeba brać pod uwagę rowniez takie rynki, jak nasz.
-myślę, że Sergio z Haraldem liczą liczbowo na Amerykę.
-żeby się nie przeliczyli.
To oczywiście też stary projekt - Alfa Romeo Orbita. Podejrzewam że Giulia nie będzie z nim miała wiele wspólnego, ale mnie osobiście najbardziej się podoba z dotychczasowych renderów, projektów itp.
Były:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
Jest:
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso
A propos tego silnika 2.2, że akcyza, że słaba sprzedaż: jak weszła nowa Mazda 6 rok czy dwa lata temu to Polska była drugim (!) rynkiem z największą ilością sprzednaych egzemplarzy w Europie zaraz po Niemczech.![]()
benzynowych 2.0...
no i teraz nadchodzi kres diesli, wraca do łask benzynka
Też mam taką nadzieję
diesle już niżej ze spalaniem nie zejdą (a małe nie jest). Tymczasem benzyny coraz szybciej zbliżają się ze spalaniem do dieslioferując przy tym na starcie znacznie lepsze parametry powstaje wreszcie ciekawa alternatywa
![]()
Bo nie chodzi tutaj tylko o wygląd, ale również napęd (powrót do RWD), nastawienie na sportowe właściwości (mocne silniki, dobre właściwości jezdne - nie za ciężkie auta jak w przypadku 159), itp.
Chyba zbytnio skupiliśmy się na wyglądzie tak jakby to on ostatecznie decydował o samochodzie, wiadomo, ma olbrzymi wpływ, ale to nie wszystko.
Miałem Insignię, która mi się bardzo podobała, ale to auto nie jeździło, żadnych emocji nie dostarczało, taki ot dupowóz. Tutaj ma być inaczej i mam nadzieję, że dotrzymają słowa. Chociaż o tym przekonamy się pewnie dopiero pod koniec roku (testy).
Pozdro,
Bartas