Czy gorsze korekty na wł klimatyzacji to norma?
Czy gorsze korekty na wł klimatyzacji to norma?
Ostatnio edytowane przez KuASY ; 29-06-2015 o 07:00
Witam Was, w swoim 3.2 jts podejrzewam, że wtrysk na 1 cylindrze nie domaga. Świeca czarna tylko w tym pierwszym, cewka sprawna. Silnik pracuje nie równo, występuje wypadanie zapłonu tylko na tym cylindrze. Podłączałem MES'a z tymże u mnie nie ma opcji "Korekta paliwa". Koledzy, jak mam sprawdzić we własnym zakresie co się dzieje z tym wtryskiem?
Witam,
Od pewnego czasu mam takie objawy na zimnym silniku jak: na biegu jałowym dodam gazu do 2 tyś obrotu, puszczam spada na 2 sekundy może 3 do około 0,7 tyś i zaterkocze, zatelepię jak ursus i wraca normalnie, nie faluje ani nic.. przed wypalaniem jak DPF ma ponad 90% to na zimnym potrafi zgasnąć po takim zabiegu jak gazowanie do 2 tyś albo ruszanie pod lekką górkę, wciśniecie sprzęgła i może zagasnąć ;/
Na ciepłym silniku działa wszystko prawidłowo, czasami tylko szarpnie w okolicach 2,5 tyś jak się zbieram. Podaje wykres, sprawdzane przy około 70 stopni, studzi się po trasie.
Według tego co czytam wstecz, 3 wtrysk się zaciera a 2 i 4 go nadlewa do wyrównania. Regeneracja czy nowy?
// edit
na ciepłym miał 3 chyba coś w okolicy 1,8
//edit 2
zrobiłem rundkę parę km .. temperatura wody wskazywała 83 stopnie i od tego momentu na biegu jałowym wskazania były prawie idealne odbiegało od zera około 0.20 +-
jednak jak jechałem pod górę 3 wtrysk dalej był gdzieś w okolicy 1,8 a pierwszy drugi i czwarty podlewały
Jutro jadę na serwis, jestem z okolicy Tarnowa, może ktoś zna jakiś dobry warsztat z okolic?
Ostatnio edytowane przez shockwave93 ; 29-06-2015 o 16:40
Słuchajcie , nie zlinczujcie mnie za te wykresy bo generalnie na komputerach znam się jak nasi dziadkowie. chciałbym żebyście zerknęli na inne parametry z tych zdjęć.
Generalnie zainteresowałem się wtryskiwaczami z racji tego że czasem mam wrażenie że auto rwie naprawdę ''mocno'' ( o ile 8v może w ogóle mocno rwać) do przodu a czasem jak z przed chipu.
Proszę o jakieś sugestie i porady odnośnie podesłanych fotek
- - - Updated - - -
Słuchajcie , nie zlinczujcie mnie za te wykresy bo generalnie na komputerach znam się jak nasi dziadkowie. chciałbym żebyście zerknęli na inne parametry z tych zdjęć.
Generalnie zainteresowałem się wtryskiwaczami z racji tego że czasem mam wrażenie że auto rwie naprawdę ''mocno'' ( o ile 8v może w ogóle mocno rwać) do przodu a czasem jak z przed chipu.
Proszę o jakieś sugestie i porady odnośnie podesłanych fotek
![]()
nikt nic?
EGR masz zaślepiony?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
jak najbardziej egr zaślepiony i programowo, dpf usunięty.
4 wtrysk raczej nie domaga. Za duza różnica ponad 2 .temat dolewania oleju 2ti po jednym baku sprawdzić czy sie coś zmieniło.
zakupiłem preparat do paliwa Liqui Moly , gorszy lepszy od 2T?