Gdzie produkujá te tłoki bo tak równe pęknięcie to raczej wadą produkcji
Gdzie produkujá te tłoki bo tak równe pęknięcie to raczej wadą produkcji
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Bociek przejrzyj forum fiata bravo moze tam cos beda wiedzieli. 2.0 tam troche dluzej jezdzilo wbrawo niz w 159
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Toć pisał ja, że na fiatbravoklub nie było takiego wpisu nigdy..
pzdr, tadzikpl
Troche sie nie odzywalem bo zalatwialem sprzet zeby zrobic pomiar cisnienia. Niestety 2 cylinder nie odpowiada prawdopodobnie powtórka z rozrywki jak u bociana, Teraz szukam mechanika co mi zrobi silnik, Dpdam ze na pozostalych cylindrach sprezanie było ok 12 Bar co jest bardzo dziwne ale to juz sie zajmie tym mechanik.
Jak sie okazuje 2.0 jtdm nie jest tak bezawaryjny jak sie okazywalo, Szkoda bo dzieki opiniom na forum kierowalem sie zakupem wlasnie tego motoruJeszcze nigdy nie bylem tak zażenowany autem jak tym,,
Do swiat bysle ze ebde wiedzial czy to tłok czy cos w silniku. Pozdrawiam wszystkich z silnikami 2.0![]()
Wesołych Świąt
Przykro mi. Sprężanie powinno być ok 30 bar. Wysyłaj auto na lawecie do Qby![]()
No to teraz nikt 159tki z tym silnikiem nie kupi ;-)
Kamil głowa do góry. Zrobisz porządny remont i będziesz miał silniczek jak nowy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
hmm,
Bociana chyba jest u QBY z miasta wielkiej wieży
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/143.html
zróbcie sobie spota![]()