A masz na filtrze napisane made in Poland? Z ciekawości pytam. Filtron ma fabryki np. na Ukrainie.
A masz na filtrze napisane made in Poland? Z ciekawości pytam. Filtron ma fabryki np. na Ukrainie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Na filtrze oleju jest na pewno. Więc wnioskuje, że w Gostyniu go zrobili. Ale na paliwa faktycznie nie ma info na temat miejsca produkcji![]()
sorry ale jade na serwis olejowy i mi mowia,ze maja filtrona za 160 zl albo Mana czy Knechta za 250 zl,a UFI to moge sobie sam kupic na necie wiec co zakladam Filtrona bo wedlug mnie to tylko tu straszycie tym filtronem,a gowno wam sie stalo.Jezdzilemw peugeocie przez 6 lat na tych filtrach i zero problemow.Nie bede sobie glowy zawracal zeby zamawiac i czekac na jedne foltr jak chce wymienic od razu wszystkie
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
W renomowanym podgliwickim serwisie tez zakładają filtrona![]()
Czarny ja nie straszę Filtronem, miałem ich filtr bodaj raz i to filtr oleju, tylko dziwiłem się takiemu wyborowi, ale wyjaśniłeś kwestię
Moje osobiste zdanie jest takie, że dany element danego producenta jest "oryginałem", tzn. to było montowane w fabryce (Mistral, UFI, cokolwiek), resztę traktuję jako "zamienniki", zupełnie abstrahując od ich jakości.
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 17-09-2015 o 21:40
Z filtrami firmy Meyle ktoś miał jakieś doświadczenia?
ario - Wysoce prawdopodobne że z Chin jest lepsza jakość niż z PL...![]()
tylko, ze z takim podejscie zqwsze bedziemy wspierac obce gospodarki.Chyba lepiej kupic cos co jest produkowane w Polsce,kupic polski owoc, mieso,a nie CHIŃSKIE?Wtedy zawsze jakas liczba takich Kowalskich jak Pan anAlfaBeta ma prace w PL
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ok, teraz z doświadczenia.
Jakość z Chin jest od dramatycznie złej do dobrej. Ostatecznie decydujesz sam co wybierzesz. Ja wybieram Filtrona, bo wiem jak wdraża się w tej firmie filtry. W mojej Alfie jeździ pierwszy produkcyjny filtr paliwa do AR159 1.9 (w ramach walidacji) :-). Gdybym nie wiedział jak projektowane są te filtry na pewno nie ryzykowalbym swoim samochodem.
Pozdr
Wysłane z miksera