Ja też mam dwa kluczyki z przyciskami (no i kartę kodową). Wydaje mi się, że w starszych rocznikach dawali dwa "pełne" kluczyki, a później (od 2002 czy 2003) jeden z przyciskami, a drugi bez. Ale mogę się mylić.
---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
A jeśli chodzi o tą Alfę z Płocka - dla mnie cena jest podejrzanie niska. Za 147 w takim stanie i z takim wyposażeniem w Niemczech trzeba zapłacić sporo więcej, a tutaj przecież ktoś musi jeszcze na sprzedaży zarobić. Ja byłbym czujny. Zresztą, przy kupnie używanego samochodu zawsze trzeba być czujnym (truizmy górą!).
Ostatnio edytowane przez sebott ; 16-07-2011 o 20:50
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
A tą z Płocka ktoś widział http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-6...713162331.html ?
i tu cena, jak na typowego handlarza za niska w odniesieniu do stanu (na fotkach) wyposażenia no i przede wszystkim przebiegu![]()
147 powodów do zadowolenia
BARDZO uważaj na takie oferty. Typowe odpicowane wydmuszki od handlarza z doświadczeniem. To właśnie w takich przypadkach wychodzą później trociny w skrzyniach biegów itp. Ja sobie kiedyś postawiłem zasadę, której się trzymam - samochodu od handlarza nie kupię, chyba że będę w 100% pewien historii pojazdu (co jest niemal niemożliwe). Sam prawie rok szukałem samochodu, oglądałem ich dziesiątki i wniosek był zawsze jeden: handlarz to handlarz, choćby nie wiem ile plaku wlał do sprzedawanego trupa.
Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę - kontrolka spalonej żarówki. U mnie tak było przez jakiś czas, że Alfa paliła jedną żarówkę za drugą i wymagało to naprawy elektryki. Jeżeli handlarzowi nie chcę się wymienić żarówki na nową (około 20pln) to może coś być nie tak.
To szukaj w ogłoszeniach osób prywatnych i przejrzyj dział "Bazar" na forum. Nie licz, że powiemy, że 147 w wypasie, z małym przebiegiem i perfekcyjnym stanie za 13 tysięcy to oferta miesiąca. Nie ma nic za darmo, a handlarz to nie organizacja charytatywna.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Nic Ci na to niestety nie poradzę, kupno dobrego używanego samochodu to nie jest łatwe zadanie. Szybko i pewnie to tylko w salonie, a i to nie zawsze. Tak jak napisał sebott - skup się na ofertach osób prywatnych, które danym samochodem jeżdżą. I niech to też nie będą "okazje" od kogoś, kto poprzednio kupił ten samochód trzy miesiące temu. Dużo szczęścia w poszukiwaniach życzę, bo najprościej jest niestety kupić odpicowanego trupa, po którym będziesz opowiadał innym jaka to Alfa jest awaryjnaTo samo się tyczy każdej innej marki.