Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 210

Temat: Parę wątpliwości przy zakupie 147

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - mają być dwa kluczyki, jeden z przyciskami drugi serwisowy bez przycisków, sprawdzić te wszystkie kluczyki jak działają, gdzie jest karta kodowa.
    A to akurat mnie zaciekawilo - ja mam dwa kluczyki i obydwa to 3 przyciskowe piloty z tym, że niestety ale nie mam karty kodów.
    W każdej tak było ze tylko jeden pilot ?
    Czyżby ktoś sobie zamówił ekstra pilota do mojej ?
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Ja też mam dwa kluczyki z przyciskami (no i kartę kodową). Wydaje mi się, że w starszych rocznikach dawali dwa "pełne" kluczyki, a później (od 2002 czy 2003) jeden z przyciskami, a drugi bez. Ale mogę się mylić.

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

A jeśli chodzi o tą Alfę z Płocka - dla mnie cena jest podejrzanie niska. Za 147 w takim stanie i z takim wyposażeniem w Niemczech trzeba zapłacić sporo więcej, a tutaj przecież ktoś musi jeszcze na sprzedaży zarobić. Ja byłbym czujny. Zresztą, przy kupnie używanego samochodu zawsze trzeba być czujnym (truizmy górą!).
    Ostatnio edytowane przez sebott ; 16-07-2011 o 20:50
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

krest1
    Gość

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

i tu cena, jak na typowego handlarza za niska w odniesieniu do stanu (na fotkach) wyposażenia no i przede wszystkim przebiegu
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

BARDZO uważaj na takie oferty. Typowe odpicowane wydmuszki od handlarza z doświadczeniem. To właśnie w takich przypadkach wychodzą później trociny w skrzyniach biegów itp. Ja sobie kiedyś postawiłem zasadę, której się trzymam - samochodu od handlarza nie kupię, chyba że będę w 100% pewien historii pojazdu (co jest niemal niemożliwe). Sam prawie rok szukałem samochodu, oglądałem ich dziesiątki i wniosek był zawsze jeden: handlarz to handlarz, choćby nie wiem ile plaku wlał do sprzedawanego trupa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę - kontrolka spalonej żarówki. U mnie tak było przez jakiś czas, że Alfa paliła jedną żarówkę za drugą i wymagało to naprawy elektryki. Jeżeli handlarzowi nie chcę się wymienić żarówki na nową (około 20pln) to może coś być nie tak.

krest1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Sam prawie rok szukałem samochodu
    Jeśli mogłeś sobie na to pozwolić, to super, ale ja np. potrzebuje kupić samochód najpóźniej w ciągu najbliższych 3 tygodni, bo w tej chwili nie mam nic.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

To szukaj w ogłoszeniach osób prywatnych i przejrzyj dział "Bazar" na forum. Nie licz, że powiemy, że 147 w wypasie, z małym przebiegiem i perfekcyjnym stanie za 13 tysięcy to oferta miesiąca. Nie ma nic za darmo, a handlarz to nie organizacja charytatywna.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał krest1 Zobacz post
    Jeśli mogłeś sobie na to pozwolić, to super, ale ja np. potrzebuje kupić samochód najpóźniej w ciągu najbliższych 3 tygodni, bo w tej chwili nie mam nic.
    Nic Ci na to niestety nie poradzę, kupno dobrego używanego samochodu to nie jest łatwe zadanie. Szybko i pewnie to tylko w salonie, a i to nie zawsze. Tak jak napisał sebott - skup się na ofertach osób prywatnych, które danym samochodem jeżdżą. I niech to też nie będą "okazje" od kogoś, kto poprzednio kupił ten samochód trzy miesiące temu. Dużo szczęścia w poszukiwaniach życzę, bo najprościej jest niestety kupić odpicowanego trupa, po którym będziesz opowiadał innym jaka to Alfa jest awaryjna To samo się tyczy każdej innej marki.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał krest1 Zobacz post
    ale ja np. potrzebuje kupić samochód najpóźniej w ciągu najbliższych 3 tygodni,
    z takim pospiechem to ciężko będzie
    żebyś tylko nie kupił na siłę ( bo musisz ) bo potem będzie żałowanie ... ( to nie jest 10zł aby pod ciśnieniem podejmować decyzję )
    no chyba że auto kupujesz na kilka mscy to jeszcze