I jeszcze sprostuję cenę. 200 zł kosztuje tylko usługa zastąpienia DPF rurą. Pozostaje jeszcze zapłacić cinkowi za deaktywację (w oprogramowaniu) DPF i ew. EGR – to już kosztuje tysiąc z groszami (bez zakupu grupowego). Dodatkowo jeszcze parę groszy na ewentualny program.
Szczerze mówiąc to od zawsze byłem przekonany (i sprawdzałem to eksperymentalnie), że tylny napęd to poważne straty mocy na wale i moście. A jeszcze większe straty mocy są przy napędzie 4x4. Jestem tak zdumiony tym, że silnik 143 km może jechać równo z silnikiem 170 km, że jeszcze nie pozbierałem szczęki z ziemi. Albo kierownik Alfy słabo zmieniał biegi, stracił trakcję itp., albo silnik BMW to jakiś geniusz przebiegu mocy i dopasowania skrzyni biegów.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 06-03-2013 o 09:27
Za fizyczne i programowe usunięcie DPF tutaj": www.diagnostic-car.pl zapłaciłem trochę mniej, z tym, że moja pucha była przecinana za katalizatorem i dpf wybijany przecinakiem, niektórzy tunerzy zakładają swoje puchy, oddając właścicielowi jego nieruszony dpf, stad może różnica w cenie tej usługi.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Wskaż miejsce gdzie porównuje silnik z Nissana do dizla 2,0!!! Czego nie dowidzisz to dopowiesz, a KuASY już wieży że tak było i klepie z głupia franc po tobieMała podpowiedź panie "spostrzegawczy", od kilku stron porównuję i udowadniam że różnica w mocy 1,9 do 2,0 jest znikoma. Chyba że to jest Fiat, który genialnie wypada ze stratami na kołach.
To ja jak prezydent łoncze sie z tobą w bulu z powodu utraty 10KM w serii po przejechaniu 20tkm, a ty jako ten niewdzięczny naród nie potrafisz tego uszanowaćChyba że się cieszysz że jeszcze masz 170KM.
To powiedz Cinkowi że mu hamownia przekłamujeZobacz pierwszy post w tym temacie #1, tam masz dwa wykresy gdzie również właściciel się cieszy że ma 170KM, a po Chipie 200KM, tyle że z 1,9!
Zdajesz sobie że zasyfiony filtr powietrza przy doładowanym samochodzie może znacząco obniżyć moc?
Dodajmy do tego zasrany DPF i już się robi 10KM mniej, ale to jest tak dużo że strach się bać, pewnie auto ruszyć nie będzie chciało...
- - - Updated - - -
Porównanie benzyny do diesla jest już śmieszne, jak Ciągle tak narzekasz że mało mocy, weź kup sobie doładowaną benzynę która będzie dobrze znosiła mody i zrób sobie 400KM wtedy będzie szybkie auto.
KauSY a gdzie ja porównywałem benzynę do diesla? Wskaż mi ten wątek. Ogarnij co czytasz bo klepiesz dokładnie to co ktoś napisze, w tym przypadku oops2k a jemu się pokręciło. Ja o chlebie ty o niebie
I nie narzekam że ciągle jest mało mocy, tylko udowadniam że bzdurą jest kupowanie silnika 2.0 w celu chipowania, jeżeli posiada się silnik 1,9 150KM.
Kupno 2,0 jest uzasadnione w następujących przypadkach:
1) Posiadasz silnik 1,9 120KM
2) Chce się zapomnieć co to klapy
3) mieć radość z posiadania układu napędowego rodem z 2,4.
Jeżeli ktoś jest innego zdania, czekam z niecierpliwością![]()
Ostatnio edytowane przez Andree ; 06-03-2013 o 18:00