Wiem o który filmik chodzi. Problem w tym, że jeśli dziecko jest źle zapięte do fotelika to oczywiście wypadnie.
Nie wiem jednak czy wiesz, że producenci fotelików z półką udowodnili przed sądem, że źle użyto ich produktu i dlatego manekin wypadł.
Nie zastosowano się do instrukcji, tylko po prostu wsadzono manekin i już. Na filmie wyraźnie widać, że brakuje specjalnej wkładki, która zapobiega takiej właśnie sytuacji.
Źle zapnij dziecko w fotelik z pasami to też wyleci przy dachowaniu.
Poza tym- najczęściej wypadki polegają na zderzeniach. Przy czołowym zderzeniu półka jest milion razy bezpieczniejsza od tych z pasami. Zupełnie inaczej się siły rozkładają i dziecko lepiej znosi skutki stłuczki lub mocniejszego dzwona (nie mówię, że bez szwanku to bo niemożliwe). Wgryź się w temat porządnie, a może się sam przekonasz.
Nic nam po oglądaniu filmików jeśli nie rozumiemy do końca co na nich jest
Oglądanie filmików na YouTube z napisem "wstrząsające" zawsze powoduje u mnie szyderczy chichot
P.S. Nie, nie jestem producentem, dystrybutorem ani sprzedawcą fotelików. Trochę rozumu zostało po polibudzie, czytać ze zrozumieniem też potrafię, a w kwestii bezpieczeństwa mojej córeczki przekopałem pół internetu i rozmawiałem z kilkoma tuzinami osób.