Strona 154 z 171 PierwszyPierwszy ... 54104144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,531 do 1,540 z 1706

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Wersje 50433 i 50434.
    Ostatnio udostępnione przez Alfę (o ile mam ostatnie bo mi się subskrypcja skończyła) to 50435 i 50436 - czyli wyższe niż te TomTom. Dla odmiany wcześniejsze które mam 50424 i 50425.
    Co masz na myśli mówiąc o enumeracji ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Sugeruje edycje linka
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Eee, to raczej nic tam nie ma. Jest jeszcze działający link do wersji 2024.03 i żadne inne między 01-12 nie są dostępne do ściągnięcia.

Auto

Domyślnie

nie sprawdzałem, po prostu kiedyś działało. moze zmienili nazwę pliku trochę czy coś takiego?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

To oczywiście jest możliwe ale pachnie loterią żeby trafić. Próbowałem tylko różne wersje daty bo to najprostsze, no i obok 06 zadziałał 2024.03 - inne nie.
    Przydałby się jakiś włamywacz żeby się dostał do pełnej zawartości katalogu :-).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    To oczywiście jest możliwe ale pachnie loterią żeby trafić. Próbowałem tylko różne wersje daty bo to najprostsze, no i obok 06 zadziałał 2024.03 - inne nie.
    Przydałby się jakiś włamywacz żeby się dostał do pełnej zawartości katalogu :-).
    Też próbowałem. Niestety nie udało się i pobrałem te które są dostępne pod linkiem i mogę potwierdzić że działają. Pomysł z manualnym utworzeniem pliku licencji także działa. Serdecznie dziękuję! Fajnie że jest alternatywa w stosunku do zupełnie niedziałającego serwisu Mopar.

Auto

Domyślnie

sprawdziłem z jakiego linka ciągnęło mi w firefoxie mapy w grudniu wer 23.0.1 czy coś takiego i o dziwo (bo sugeruje czerwiec) był to
    https://download-cde.tomtom.com/cs/g...STRUCTIONS.zip

link trochę się zmienił - doszedł dzień? a może rewizja dla danej wersji - bo ktoś się skarżył że były złe mapy najpierw a ja ściągałem parę dni później

w środku mapy east 50435 i west 50436.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Serwis Mopar działa jak wskazać że jest się w UK a nie w PL. Co prawda nie próbowałem się logować ale przynajmniej wtedy nie wyskakuje okno o pracach serwisowych. Jak wspomniał epsonix problem może się pojawić jak ktoś zmieni nazwę pliku. Wcześniej nazwy plików to były numer_mapy.bin, więc za każdym razem inna nazwa. Teraz te same nazwy zipów ale nie wiadomo jak długo...

- - - Updated - - -

@epsonix, doszło niestety choćby "cde" na początku, czyli już inny katalog na serwerze.
    Warto pokopać dalej, może są nowsze. Bo w moim wypadku te 435/436 to skopane, pokazuje mi w co najmniej jednym miejscu w Wawie radar odcinkowy wcześniej niż on jest, kończy wskazanie a realny odcinek zaczyna się dalej. W sumie lepiej niż na odwrót ...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

A radary są w mapach? Czy w tej usłudze live traffic? Czy może w obu "miejscach"?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał yak Zobacz post
    Co to znaczy słabe?
    Że wybiera zły adres? Że prowadzi do McDonalda zamiast do KFC? Co to w ogóle znaczy "słabe"?
    Słabe to mogą być hamulce albo bateria.

Skoro w jeden dzień działa na dokładnie ten sam tekst ("Nawiguj do XX"), a w drugi przestaje i konsekwentnie nie działa, to znaczy że się kolokwialnie pisząc, spie**oliło.
    A nie że działa "słabo".
    Nie wiem, ale może wybieranie głosowe adresu jest wspomagane on-line usługą live-traffic (korki itp)? Mi w pierwszym tyg. stycznia wygasła usługa i przestało zupełnie rozumieć jak podaję głosem adres.. W grudniu, nawet po wgraniu najnowszej mapy działało (choć wiadomi nie super). Generalnie z moim samochodem był od nowości problem: co kilka-kilkanaście dni nie ładowało korków.. Po 2 m-cach walki na infolinii, coś zmienili w konfiguracji i zaczęło działać.. Od grudnia "mielą" mój wniosek o przedłużenie abonamentu na ta usługę, skoro od nowości nie działała w 100% dobrze, z ich winy przecież - przyznali się że coś musieli zmienić...
    A jeśli wybierani głosowe adresu jest wspomagane on-line, to może masz problem z zasięgiem, albo masz problem tego typu co ja wcześniej... U mnie objawiało się to brakiem korków na mapie..
    A może wyłączyłeś opcję "geolokalizacji" (nie wiem czy to wpływa)?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    link trochę się zmienił - doszedł dzień? a może rewizja dla danej wersji - bo ktoś się skarżył że były złe mapy najpierw a ja ściągałem parę dni później
    Jakby co to w tym katalogu znowu działają wersje 06, 06.01 i 03. Na żadne inne nie trafiłem.

Ale mam pytanie do tych co myślą, że mają najnowszą wersję. Czy "east 50435 i west 50436" to są ostatnie wydane, czy ktoś ma może nowsze już?