Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 67891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

black1233
    Gość

Domyślnie

awaryjność, ja ci coś powiem o awaryjności. ja tego swojego kupiłem dosyć niedawno dałem 14 tysi auto przed FL no i co pojechałem na przegląd przed sprzedażą , wyszło że wahacze z przodu, mysle sobie że wahacze ok to wymienie, ale jak zacząłem wymieniać to miesiąc w miesiąc wahacze , rurki od wspomagania pompy kierowaniczej bo walneły, kompletny rozrzad z pompą wody, potem problem z immo, świece, hamulce a teraz sie okazuje że mi sie rozrzad zerwał. było tak że na miesiąc jeżdzenia to tydzień u mechanika stał według mnie te auto to gówno. te samochody są ładne ale nic poza tym, może na taki model trafiłem ale w moim przypadku te wszystkie mity o alfie sie sprawdziły. nigdy więcej tego auta nie kupie niestety, takie są moje doświadczenia

---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------

teraz żeby go komukolwiek sprzedać to trzeba silnik dać nowy żeby tylko jeździł albo ewentualnie na części

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

to się kupuje diesla albo v6 a nie ts!! jak kupujesz ts musisz się liczyć z wcześniejszym czy późniejszym remontem silnika

P.S Rozrząd zawsze po kupnie auta się wymienia , chyba ze widać że są na pasku napisy to można wtedy rzec że stosunkowo niedawno był wymieniany , a nie ze kupiłeś sobie alfe i myślałeś że nic nie trzeba wymieniać

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

głupoty !! jak dbasz (dbał poprzedni właściciel), tak masz
    mój TS nieźle za.ierdala i do remontu mu daleko, ale zawsze olej jest na full i dobry, szybsza jazda do pierwszego otwarcia termostatu, a później ile miejsca na drodze tym szybciej
    i nie jedno jtd i nie jedno v6 miało tu kapitalkę, przewaznie z winy poprzedniego właściciela lub głupoty

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    P.S Rozrząd zawsze po kupnie auta się wymienia , chyba ze widać że są na pasku napisy to można wtedy rzec że stosunkowo niedawno był wymieniany , a nie ze kupiłeś sobie alfe i myślałeś że nic nie trzeba wymieniać
    ależ przecież napisał, że...

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    ale jak zacząłem wymieniać to miesiąc w miesiąc (...) kompletny rozrzad z pompą wody,
    Po prostu albo pech albo źle spasowany rozrząd, bez blokad i czujników robiony, przez jakiegoś druciarza co oznaczył markerem

black1233
    Gość

Domyślnie

rozrząd wymieniłem zaraz po kupnie,kompletny czyli rolka napinacz pompa wody i nowy pasek, a i tak pieprznął po 3 tysiącach,a po rozrządzie jeszcze kupa innych rzeczy , zapomniałem jeszcze o termostacie dodać że też sie spier.... także taka to alfa .

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Kurde straszny temat...
    Ale dam swoje 3 grosze dla zawiedzionych
    Poświecilem ostatnie pare lat na TS 16V i powiem ze tez trafilem na lumpa
    Po malych przejsciach lakierniczych z jakims nie rozgarnietym lakiernikiem,poduszki sa ale sterownik ma bledy choc kontrolka gasnie...
    Smierdzi prokuratura...ale nie wazne drugi raz nie przejdzie w moim przypadku
    Cofniety o 80 tys silnik wyzional panewke i stukaja popychacze
    Zawieszenie nie mam problemu bo to sie zuzywa wszedzie i uwazam ze to na tle konkurencji nie jest zly system a przede wszystkim mnie odpowiada
    i w kosztach i samych naprawach
    Przy autach robie wszystko sam i dzieki temu chyba jeszcze to sie kreci bo zasilibym allegro w uzywke co z reszta ma wiele do zyczenia i kupuje raczej czesci nowe nawet jesli musze finansowo odsapnac bo nie oplaca sie oszczedzac
    Poniewaz mam swiadomosc zuzycia i budowy maszyn oraz podstawy materialoznawstwa oraz szczatkowa praktyke mechaniczna i zapal to wiem ze
    na dzien dzisiejszy i ostatnia dekade jest to jedna z konstrukcji ktora pozwala sie naprawic w miare rozsadnie bo sa gorsze
    konstrukcje w ktorycch rowniez wzieto pod uwage zaprojektowane zuzycie w stosunku do warunkow uzytkowania
    Taki mam tok myslenia i nie robi na mnie wrazenia przebieg a samo uzytkowanie i konserwacja pojazdu
    Czy to jest złom?mysle ze nie.Jezeli wziassc do reki dzis ksiazke obslugi FIAT 125p czy jakiegos starego motocykla albo nawet lepiej ciezarowki
    to da sie poczuc roznice w odbieraniu uzytkowania pojazdu z przed 30 lat nie mowiac o jego przegladach i swiadomosci napraw wynikajacych z zuzycia materialow ktorych zywotnosc dalo,da sie i dalej bedzie sie dalo przewidziec.Malo tego teraz jest jeszcze ekologia i kryzys wiec nie ma co liczyc na trwale i nie zawodne tanie w uzytkowaniu samochody i nie tylko, tym bardziej z wyzszego sektora.
    Ilosc a nie jakosc sie liczy chyba,sprzedaz i serwis wiec sa i aspekty pozytywne bo jesli ktos zajmuje sie zarobkowaniem w branzy automotive to znaczy ze jest szansa ze przezyje i bedzie mial co jesc
    A tymczasem nie zalamujcie rak!trzymam kciuki ze sobie poradzicie z kaprysami rozkosznej mechaniki oraz elektroniki z pogranicza sportu okraszonego odrobina luksusu i spadam regenerowac sily zeby zregenerowac zacisk hamulcowy

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    rozrząd wymieniłem zaraz po kupnie,kompletny czyli rolka napinacz pompa wody i nowy pasek, a i tak pieprznął po 3 tysiącach,a po rozrządzie jeszcze kupa innych rzeczy , zapomniałem jeszcze o termostacie dodać że też sie spier.... także taka to alfa .
    zwracam honor , nie przeczytałem dokładnie sorra

black1233
    Gość

Domyślnie

ale tu nie chodzi o ty czy ja sobie poradzę z tym czy nie bo co z tego że wydam 2 tysie na silnik plus 1 tysiąc na przekładke jak za 2 tygodnie znowu coś walnie i kolejny wydatek. ten samochód jest po prostu niepewny i tyle , według mnie. ileż można w niego kasy ładować dobre 4 tysiące wydałem a jak mi dojdzie silnik bo będzie z 6 łącznie

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

prosty przykład , bodajże w środe w tym tygodniu odebrałem od mechanika bo próbowałem troche przyoszczędzić i zerwałem gwint na świecy jak próbowałem wymianić ( myśle sobie no trudno moja wina trzeba zabulić) zholowałem wymianił odebrałem w tą środę przejeździłem czwartek a w piątek znowu holowanie do mechanika bo stanąłem na środku skrzyżowania i to jeszcze jak na złość w godzinach porannego szczytu

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

czemu te alfy nie mogły mieć łańcucha rozrządu tylko wszędzie paski...

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

poza tymi rzeczami co napisałem wyżej w grę wchodzi jeszcze wariator którego objawów nie doświadczyłem bo dbałem o poziom oleju i słynne panewki o których wszyscy piszą to też mnie nie dosięgło. czytałem niektóre opinie ludzi że nie można nim szybciej pojechać bo zaraz panewki polecą to przepraszam bardzo .....to mówi samo za siebie

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał black1233;880343 [COLOR=Silver

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:19 ---------
    [/COLOR]
    ---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

czemu te alfy nie mogły mieć łańcucha rozrządu tylko wszędzie paski...
    no przeciez maja

black1233
    Gość

Domyślnie

standardowa przed FL od 1.6 do 2 l to wszystko na pasku