Nikos a wyciągnięcie klocka i zeszlifowanie tego co wystaje co jakiś czas nie pomaga np??
Nikos a wyciągnięcie klocka i zeszlifowanie tego co wystaje co jakiś czas nie pomaga np??
Nie wiem, czy Ci wspominałem, ale kolega sickboy ma patent na piszczenie klocków w przypadku tego SWAPu.
Trzeba rozwiercić otwory w klockach (te przez które przechodzą bolce), dzięki temu klocek będzie przesunięty bliżej osi obrotu koła i nie będzie wystawał poza obrys. Natomiast za utrzymanie klocka na właściwym miejscu będzie odpowiadała sprężynująca blacha mocowana z "czoła" zacisku. W ten sposób wyeliminujemy piszczenie.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. montaż tarczy 310mm to też dobry pomysł i ktoś tu gdzieś podawał od czego można je zaadoptować (chyba od jakiegoś Opla), chociaż ja uważam, że możliwy były też montaż tarcz 310 z 166 V6
Niestety nie , bo kumpel mechanik jak mi montował ten zestaw to delikatnie sfazował rant okładziny na klocku.
A zestaw poszedł nówka czyli nowe klocki brembo i nowe tarcze textar.
- - - Updated - - -
tak wspominałeś mi alces o sickboyu ale jeszcze się w to nie bawiłem ale może warto zaryzykować i spróbować powalczyć z tym
żeby klocek bardziej schować , a co tarczy od 166ki to chyba nie podejdzie bo ta tarcza chyba ma inny wymiar tego kielicha co nachodzi na piastę
- - - Updated - - -
najlepiej jakby sickboy wypowiedziałby sie czy ten patent pomaga....
Może ja napiszę, z tego co mi pisał to pomogło :![]()
Potwierdzam, u mnie brembo nie piszczy. Klocki są równo z tarczą i nie ma żadnych niepokojących odgłosów. Dodam że zaciski rozebrałem do rosołu i wszystkie elementy dokładnie oczyściłem, czyli blaszki szpilki i reszta.
dzięki za info sick , czyli musze wyciągnąć u siebie klocki i podszlifować , mam nadzieję że pomoże , bo zestaw hamulcowy mam nówke dopiero co dotarte klocki i tarcze
Czy zaciski z przedliftowej i poliftowej 166 są takie same?
I pyt. nr 2, jakim wiertłem rozwiercaliście klocki?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10