Dziś do mojej Belli powróciła - cywilizacja - naprawiłem pilota dzięki przepisowi z forumZnów drzwi mogę otwierać zdalnie
Od razu też umyłem i nawoskowałem![]()
Dziś do mojej Belli powróciła - cywilizacja - naprawiłem pilota dzięki przepisowi z forumZnów drzwi mogę otwierać zdalnie
Od razu też umyłem i nawoskowałem![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
u mnie w niedawnym nabytku czyli 156 z 2001 r 2,4 jtd 140 KM - zacząłem odchwaszczanie po poprzednim włąścicielu z racji tego ze ostałem FV na wymiane rozrządu (kontrolnie do niego zajrzałem - i jest ok ) do naprawy poszło wiec :
- wymiana nadkola lewego i prawgo
- wymiana wahaczy dolnych SWAG - w belli jeszcze orginały były z 1 montażu
- wymiana wahaczy górnych Swag- w belli jeszcze orginały były z 1 montażu
- wymiana gum na stabilizatorze ted-gum
- wymiana łączników stabilizatora - lamforder x 2szt
- założenie osłony dolnej + dorobienie do niej wyciszenia
- wymiana termostatu Gates
- zaślepienie EGR
- naprawa alternatora - przestawał ladowac - rozlutował sie jak juz jest na wirzchu wymieniam łożyska na nowe Faga - szczotki + regulator w idealnym stanie
- naprawa pogrzewanych foteli
- filtr paliwa
-filtr oleju
- olej mobil 10w40 super 2000 diesel
- wymiana filtra powietrza
- wymiana fitra kabinowego lub jak kto woli przeciwpyłkowego
- sprawdzenie świeczek zarowych - są ok
jak sie troche ociepli zrobię zdjecia i sie pochwale na razie nie ma czym , autko w poniedziałek po południu do odbiorutroche mnie szarpnie po kieszeni ale warto juz mam zamówione felunek 17" z nówkami oponami na lato
W końcu nadszedł jeden dzień słońca i moją Alfę można było " odlodować", bo lód był wszędzie, dosłownie wszędziePo walkach przestała wyglądać jak wieczna zmarzlina
![]()
Alfa Romeo 156 1.8 TS 2000 była i długo służyła
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 2010 jest i ................
Heh, a ja postanowiłem chociaż szyby umyć.
Trochę lipa, bo płyn na szybie zamarzał i trza było nieźle szorować :/
była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
-------------------------------------
ja dzis uczestniczyłem w konkursie felg AEZ i mam zamiar wygrać nowe 19" do mojej dziewczynki
chwila
wkeje linka
---------- Post dodany o godzinie 21:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:26 ----------
pod adresem
http://www.aez-adventcalendar.com/
AEZ robi prezenty - każdego dnia ktoś wygrywa
juz jeden z nas (alfaholików z tego forum wygrał tj. Jack Daniels) dnia 15.12.2010
24 jest finał i wygrywa sie wymarzony komplet felg
too raz a 2 ! to że zaraz bedzie nastepny konkurs a raczej też dawanie
a mianowicie wśród wszystkich fanów felg AEZ i DOTZ bedzie rozdzielone 125 talonów - kuponów na te własnie felgi:
5 talonów po 500 zł
20 talonów po 100 zł
100 talonów po 50 zł
tak wiec jako przedatawiciel tych firmi duchowo zwiazany z alfą i alfistami (załaczam link do mojej budowy alfy http://www.forum.alfaholicy.org/tuning/35373-155_tunning_kelban.html)
pragnę aby to ALFAholicy dostali te nagrody a nie inni np z BMW
i wam o tym mówię
prawda jest to ze każdy nawet ten co ma BMW moze brac udział w konkursie wiec w was siła jak bedzie nas wiecej to szanse że trafi że alfa dostanie nowe felgi jest większa !
te i inne szczegóły pod tym linkiem
http://www.facebook.com/insights/?sk=pa_167684246602375#!/pages/kelbanpl/167684246602375
tu tez bedzie zamiszczane all z ciekwostek tuningowych do jakich sie dobiore
Pozdrawiam kolegów
Ostatnio edytowane przez JackDaniels ; 20-12-2010 o 01:38
moja Bella przy przebiegu 195k dorobiła się nowego sprzęgła oraz rozrządu![]()
Nie wiem czy to dla belli czy bardziej dla siebie ale założyłem napęd do bramy garażowej. Nie trzeba już w tą przepiękną pogodę wysiadać z samochodu.
wczoraj obchodziliśmy wspólną rocznicę - dziś w drodze do pracy Żuczek dostał pyszny cieplutki ON i mycie z woskowaniem![]()
Ala wrocila juz do domu. Naszczescie o wlasnych silach i bez niczyjej pomocyJako ze spedzila 2 noce sama na 10 stopniowym mrozie 20km od domu to od razu dostala goraca kapiel z masarzem na na recznej myjni
![]()