Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić 159 w wersji suv. Raczej wyglądało by to śmiesznie
Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić 159 w wersji suv. Raczej wyglądało by to śmiesznie
Niech wszystkie Alfy z nowej oferty będą wariacją na temat 159 -----> sukces!!!
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
4c akurat jest ładnym autkiem. Wracając do tematu, czyli Suv-a: serio podobają Wam sie te ogromne niezgrabne reflektory? Gdzie tu ta lekkość, z której powinna słynąć AR?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zobaczyliście kawałek reflektora i juz wiecie jak to będzie się komponować z resztą? Poza tym auto jest jescze w maskowaniu, zdjęcie zrobione pod takim kątem że w sumie nie wiadomo jakiej wielkości to będzie.
Giulia bazuje na Maserati Ghibli, a autko to doczekało się SUVowego krewniaka w postaci Maserati Levante, siłą rzeczy SUV alfy bedzie bazował na wspominanym już Levante. A ten oferowany jest z silnikiem 3.0 V6 o mocy 580 koni, i wersja QV zapewne zostanie wyposażana w ten sam motor.
Wiążę nadzieję z tym samochodem, chociaż ten prześwit to mogliby zrobić trochę większy![]()
Hmm SUV miałby silnik mocniejszy niż Giulia? Tzn nie mówię, że nie, tylko tak w pierwszej chwili jakieś takie niezbyt oczywiste mi się to wydało. Owszem, będzie cięższy, to fakt. Ale czy dostanie 70 KM więcej?
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Wprowadziłem cię delikatnie w błąd. Teraz jeszcze raz poczytałem o Levante, i silnik z 580km ma wejść dopiero od 2018 roku, a więc za dosyć długi okres czasu. Wgl. informacje z różnych źródeł są....cóż, różne. Natomiast Maserati na swoich stronach podaje: Diesel V6 o mocach 250 i 275km, i beznynowe silniki V6ki o mocach 350 i 430(caranddriver.com mówi dokładniej o 424 koniach, a inne portale podają 410, ale strona Maserati chyba jest najbardziej wiarygodna). Prototypy były wyposażone w silnik z Quattroporte(3.8l V8) ciągnięty przez 530 kucy. Ciekawe też są osiągi Levante, najmocniejsza "pewniakowa" benzyna ma rozpędzać auto do setrki w zaledwie 5,2s(przy spalaniu 10,9l/100km) słabsza benzyna w zaledwie 6 sekund. Mocniejszy diesel w 6,9s do setki. Trzeba przyznać, że osiągi są niesamowite, zwłaszcza jak na SUVy, no ale jednak Maserati to marka bardziej premium niż Porsche, z topowym obecnie silnikiem auto kosztuje 465tys. zł.