Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 210

Temat: Parę wątpliwości przy zakupie 147

Dexter
    Gość

Domyślnie

Z tego co widzę to klimatyzacja jest tylko bez climatronica. Osobiście wydaje mi się ze jeśli ktoś nie jeździł dużo tym autem to przebieg nie jest wcale taki podejrzany (14 tys rocznie to normalny przebieg dla auta miejskiego). Bardzo zachęcające dla mnie jest to ze auto sprzedaje pierwszy właściciel który dbał napewno o to auto bo nie przewidywał ze bedzie je sprzedawał tak szybko.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Wg. mnie nie ma niczego podejrzanego w tym aucie i warto je obejrzeć. Przebieg jak najbardziej w porządku (ja robię mniej rocznie), I właściciel, wygląda na zadbany, cena ok - nic tylko oglądać. Wyposażenie wprawdzie podstawowe, ale to Alfa, więc nawet w podstawie biedy nie ma. No a silnik 105KM ma jedną niewątpliwą zaletę - brak wariatora.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD 115KM 2001 r.

Domyślnie

Ja też mam kilka wątpliwości przy zakupie AR i też chciałbym was zapytać o zdanie w tej kwestii. Wiem że chcę się ukierunkować na diesla nie na benzynę więc tą jedną wątpliwość mam już z głowy. Czytając forum utwierdziłem się w przekonaniu że dla mnie to dobry wybór. Jestem żonaty i niedługo urodzi mi się córcia więc będzie nas troje. Stąd właśnie moje pytanie którego wcześniej na forum nie znalazłem: Czy 147 nadaje się na samochód dla 3 osobowej rodziny? Chodzi mi o miejsce z tyłu i w bagażniku bo wiadomo niedługo trzeba będzie wozić w nim wózek i kilka innych szpargałów a na tylnej kanapie fotelik z dzieckiem. Mam do wydania 15 tys. zł i sporo wątpliwości czy zdecydować się na alfę 147 czy 156. Niestety jak przeglądam oferty z allegro to mnie lekka załamka łapie bo za 15 tys. ciężko znaleźć dieselka bez traumatycznej przeszłości z niezłym wyposażeniem.

Dexter
    Gość

Domyślnie

Sebott dzieki bardzo za krótką ale treściwą wypowiedź właśnie dzisiaj wybieram się ją obejrzeć. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i stane sie jej szczesliwym posiadaczem

Mieszka w
    Pruszków
    Auto

Domyślnie

Panzerkriss86, 147 za 15k w dieslu raczej odpada.
    Ostatnio edytowane przez sebott ; 23-07-2011 o 21:16

Blaise Cendrars

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

Kod:
    No a silnik 105KM ma jedną niewątpliwą zaletę - brak wariatora.
    - i jedna wielka wada: duże spalanie jak na tak mały silnik.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD 115KM 2001 r.

Domyślnie

Cóż ogłoszeń jest dużo w tej cenie 147 z JTD ale... to mówisz żeby nie brać tak do 15 tys? A twoim zdaniem 156 za te pieniązki już kupię sensowną?

Mieszka w
    Pruszków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - i jedna wielka wada: duże spalanie jak na tak mały silnik.
    Pełna zgoda. Spalanie (w mieście) bywa kretyńsko wręcz wysokie.

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Cytat Napisał Panzerkriss86 Zobacz post
    Cóż ogłoszeń jest dużo w tej cenie 147 z JTD ale... to mówisz żeby nie brać tak do 15 tys? A twoim zdaniem 156 za te pieniązki już kupię sensowną?
    Myślę, że tak. Ale zaznaczam: nie chcę grać wielkiego eksperta od rynku używanych Alf, bo nim nie jestem, ale z moich obserwacji wynika, że za dobry, zadbany egzemplarz, o którym właściciel może powiedzieć trochę więcej niż to, że w zeszłym tygodniu przywiózł go z Düsseldorfu, trzeba zapłacić o te kilka tysięcy złotych więcej. I zwykle warto.

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

kupisz kupisz.. gdybyś wybierał się w okolice Krakowa powiem Ci gdzie stoi ładna 147, grafitowa w czerwonych skórach
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Mam do wydania 15 tys. zł i sporo wątpliwości czy zdecydować się na alfę 147 czy 156. Niestety jak przeglądam oferty z allegro to mnie lekka załamka łapie bo za 15 tys. ciężko znaleźć dieselka bez traumatycznej przeszłości z niezłym wyposażeniem.
    147 ma parę plusów, nowsza konstrukcja. Gdy coś trzeba wpakować do bagażnika i się nie mieści to składasz oparcia i Ci lodówka wejdzie
    Przy zakupie JTD'ka pamiętaj że jak jest z zachodu to 100tyś na pewno mieć nie będzie a raczej 200-300 lub więcej. Z drugiej strony jak ktoś miał 2km do pracy to będzie w jeszcze gorszym stanie niż ten z 300tyś przebiegiem...
    Popatrz może ktoś na forum sprzedaje zadbany egzemplarz. Zawsze większa szansa kupienia pewnego samochodu.
    Cytat Napisał krest1 Zobacz post
    Sporo 147ek do sprzedania nie posiada oznaczeń na klapie bagażnika, stąd moje pytanie - były wersje bez nich, klepane, czy widzimisię (odklejone ot tak, bo się komuś nie podobały)? Czy raczej nie ma na to reguły?
    Nie ma reguły. oznaczenia można było chyba dokupić w salonie albo na odwrót. W każdym bądź razie w ubiegłym tygodniu miałem malowaną klapę i zostawiłem sobie oznaczenia bo mi się podobają i są zamocowane tak samo jak w oryginale.
    Cytat Napisał Moonika Zobacz post
    Może znajdzie sie ktoś.. kto sie bardziej zna niz ja.. sama dosć świeża jestem .. ale porównałabym ceny tego rocznika z tym samym wyposażeniem... jeśli byłoby podobnie.. a ty jesteś napalony, to musisz jechać ją sprawdzić, weź miernik lakieru.. podjedź na warsztat czy serwis i sie przekonasz.
    Z cenami to jest teraz straszny rozrzut. Jedni zaniżają, drudzy zawyżają itd