ja tam w autosklepie kupowałem QAP'y na górę , zaraz po kupnie alfy i się po 12kkm bodajże rozwaliły i normalnie , zaniosłem wahacze a chłopaki a AŚ oddali mi kase albo wziąłem w ramach rozliczenia tarcze+dopłaciłem dokładnie nie pamiętam
ja tam w autosklepie kupowałem QAP'y na górę , zaraz po kupnie alfy i się po 12kkm bodajże rozwaliły i normalnie , zaniosłem wahacze a chłopaki a AŚ oddali mi kase albo wziąłem w ramach rozliczenia tarcze+dopłaciłem dokładnie nie pamiętam
Reklamacja po 12k km? Zaskakujące to że ją uznaliCo tam poleciało, sworznie?
Ja mam już 3 komplet górnych Delphi wymieniany na gwarancji. Łączny przebieg na 3 kompletach to 12 tysi.
Luuudzie.
ten temat jest o wahaczach do 159, a to niestety nie ma za wiele wspólnego z wahaczami do 156.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
TRW w 159 to katastrofa i każdy kto ma 159 powinien o tym wiedzieć. Nie tylko górne, ale również dolne wahacze. Na dzień dzisiejszy sens ma lemförder albo oryginalne z aso. Te pierwsze są jednak za krótko na rynku, żeby coś więcej napisać.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 17-10-2013 o 11:58
Również podpisuję się pod powyższym. Za krótko eksploatuję, żeby miarodajnie się wypowiedzieć, ale TRW lewy górny poleciał po ok 10 tys. (luz sworznia), wymieniony na Lemfordera - zobaczymy jak się sprawdzi.
Natomiast mnie bardzo ciekawi ten sklep: fiat-autoparts.com, o którym kilka osób tu na forum pozytywnie się wypowiadało. Oni mają oryginalne wahacze po 388 zł! Natomiast przydałoby się zrobić jakiś większy research, czy to wiarygodny dostawca. Jeśli okazałoby się , ze tak, to ja bym nie kupował Lemforderów za 50 zł. taniej.
Aha, skoro powstał odrębny wątek, to przypomnę tylko, że Tomek KRK, który ma jak wiadomo duże doświadczenie z tymi samochodami, do wersji przedliftowych polecał wahacze A.B.S. - na Allegro za ok. 200 zł.
Ostatnio edytowane przez naphta ; 17-10-2013 o 09:10
BTW o co chodzi z zamienianiem na tym forum nazwy firmy Lemförder (L E M F Ö R D E R) na słowo Lemer? W niektórych postach ( w tym i w moim poprzednim) pojawiło się słowo Lemer zamiast długiego l e m f o r d e r...
Ostatnio edytowane przez jahu ; 17-10-2013 o 12:00