Strona 19 z 34 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Naymad
    Gość

Domyślnie

ja w moją włożyłem przez 8 miesiecy tyle za ile ją kupiłem
    a jeszcze z tysiak by wszedł na pierdółki, ale tysiaka nie ma

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

zalezy kto co chce, niektorym styknie jeżdzące auto, inny chce mieć igłe

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    Były AR 156 1.8 TS, AR 156 SW FL, jest AR 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    zalezy kto co chce, niektorym styknie jeżdzące auto, inny chce mieć igłe
    Dobre podsumowanie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sbenios
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    156 2.0 TS 155KM 2000r

Domyślnie

Jak to czytam to mnie krew zalewa normalnie. Przecież to normalne jak się kupuje ponad 10 letniego diesla czy to Alfa czy inny VW/Audi, ze trzeba wydać ze 3 czy 4 tysiące, żeby jeździć bezpiecznie i bez problemowo, ameryki nie odkryłem. Z takimi kosztami trzeba liczyć się ZAWSZE i mieć taką rezerwę, chyba, że dostajemy stos faktur od poprzedniego posiadacza auta i diagnoza w warsztacie potwierdza bardzo dobry stan samochodu. Ale największą głupotą to w tej chwile jest sprzedanie auta w którym już ta większość eksploatacyjnych rzeczy została wymieniona. Było od razu sprzedać, a nie naprawić i oddać jak poprzednie auto... Czysta głupota... Znowu chcesz zrobić komuś prezent? Nie możesz jeździć takim autem, skoro napisałeś, że jest prawie w 100% sprawne technicznie, a i tak kasy włożonej nie odzyskasz? BRAK LOGIKI Z TWOJEJ STRONY. Masz sprawne auto i chcesz sprzedać? Nie rozumiem tego. Myślisz, że jak kupisz Passata czy A4 to nie będzie trzeba nic dołożyć? Wątpię w to bardzo. Sam na razie mam A4 i to wcale nie jest auto mniej bezproblemowe od innych, np ostatnio kilka drobnych wymian i 1000zł w portfelu mniej. Ot moje wypociny, jak Cie uraziłem to przepraszam, ale takie jest moje zdanie. Wg mnie jak sprzedasz stracisz bardzo dużo.
    Ostatnio edytowane przez Sbenios ; 31-05-2012 o 10:54

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał Sbenios Zobacz post
    Jak to czytam to mnie krew zalewa normalnie. Przecież to normalne jak się kupuje ponad 10 letniego diesla czy to Alfa czy inny VW/Audi, ze trzeba wydać ze 3 czy 4 tysiące, żeby jeździć bezpiecznie i bez problemowo, ameryki nie odkryłem. Z takimi kosztami trzeba liczyć się ZAWSZE i mieć taką rezerwę, chyba, że dostajemy stos faktur od poprzedniego posiadacza auta i diagnoza w warsztacie potwierdza bardzo dobry stan samochodu. Ale największą głupotą to w tej chwile jest sprzedanie auta w którym już ta większość eksploatacyjnych rzeczy została wymieniona. Było od razu sprzedać, a nie naprawić i oddać jak poprzednie auto... Czysta głupota... Znowu chcesz zrobić komuś prezent? Myślisz, że jak kupisz Passata czy A4 to nie będzie trzeba nic dołożyć? Wątpię w to bardzo. Sam na razie mam A4 i to wcale nie jest auto mniej bezproblemowe od innych, np ostatnio kilka drobnych wymian i 1000zł w portfelu mniej. Ot moje wypociny, jak Cie uraziłem to przepraszam, ale takie jest moje zdanie.
    Nic dodać nic ująć, zgodzę się z przedmówcą w 100%, teraz jak masz cacy samochód, bez kilku pierdół to się go pozbywasz? Ha ha, zobaczysz jeszcze będziesz pisał na innym forum "co ja zrobiłem" i następnego będziesz musiał regenerować. Szkoda bo zapowiadał się dobry alfaholik z Ciebie, Twój wybór, pozdrawiam.

Ps. Z ciekawości zapytam ile kasy wrzuciłeś w samochód, a ile z tego "odzyskasz"? Przeliczyłeś już straty? plus, "zamienię na coś mniej zniszczalnego">? A są samochody nie zniszczalne?
    Ostatnio edytowane przez Woland83 ; 31-05-2012 o 11:01

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Wiem , że być może robię to wszystko pod wpływem chwili , taki już jestem.....

Włożyłem w auto około 3700pln bez robocizny , która wyniosła mnie około 600-700pln , nie doliczając dopłat za oc oraz rejestrację auta na mnie.

Mam jednak naprawdę dość płaczu ( dosłownie ) mojej żony , która co dzień wypomina mi jaki to interes "życia" zrobiłem zamieniając dopieszczoną Mazdę na chylącą się ku upadkowi Alfę w której do zrobienia było wszystko prócz dwumasu i turbiny ( pewnie siądzie lada moment biorąc pod uwagę stan reszty elementów samochodu , pewnie też nie było nic tam robione i wymieniane....).

Nie chcę już patrzeć na łzy mojej żony i złowrogie spojrzenia mojej córki .....

Prócz tego co wymieniłem do zrobienia pozostała jeszcze przednia szyba w której przecieka uszczelka i robią się plamy na podsufitce.......- najnormalniej w świecie nie stać mnie na to by dalej inwestować ....

Byłem idiotą i pewnie za takowego będę uchodził sprzedając teraz te auto , pożarło nasze wszystkie wspólne pieniądze ,dzięki mojej głupocie teraz zastanawiam się jak żyć......patrząc nadal na "kupę czarnego złomu" ,która okazała się skarbonką.

Nigdy nie doprowadzę tego samochodu do perfekcji ( a takie miałem zamierzenie ).....

Wybaczcie mi Koledzy , ale cierpliwości i wytrwałości mi już zabrakło....

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Rozumiem twoje powody dla których sprzedajesz auto. Obyś następnym razem mierzył siły na zamiary lepiej i nie wyrzucał wszystkich oszczędności rodzinnych na doprowadzanie auta do perfekcji. Teraz masz nauczkę i się mocno zastanowisz następnym razem, przy jakiejkolwiek marce nie tylko Alfie. Bo ewidentnie poprzedni dres nie dbał nic a nic tylko lał i jeździł do puki nie spotkał Ciebie. ( bez urazy) Poprzednio straciłeś i teraz również. Ja bym Ci osobiście proponował poszukać jakiegoś zadbanego nissana micre, skoro japońca szukasz, mało palą i są mało awaryjne jak się o nie dba. Tylko nie kupuj drogiego auta w utrzymaniu bo znowu będziesz miał płacz żony i złowrogie spojrzenia córki. Aha nie miej złudzeń passat B5 ,A4 czy Vectra też się psuja nie rzadziej niż Alfa. Uważaj na siebie i powodzenia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

Ja też bym radził zacisnąć zęby, pojeździć taką alfa jaka masz, z tego co piszesz to przecież ważne rzeczy są ok, a z pierdołami to można troche pojeździć. Dozbierać kasę, może kiedyś Ci wróci cierpliwość do dłubania przy alfie. Każdy z nas miał wiele kryzysów przy samochodzie ale najgorsze co możesz zrobić to sprzedać.
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Dokładnie jak wyżej , ja bym zostawił to auto i nim jeździł . Następna zamiana może się skończyć tak samo jak ta . Niestety ludzie są tacy ze chcą dać gówno a wziąć złoto Co do paska b5 i audi a4 kolego te auta na rynku są w o wiele gorszym stanie niż alfy , ostatnio widziałem 4 paski b5 na które zwróciłem uwagę i 2x kopciły przy prędkości 80-90km/h jak smok a nie sądzę żeby przy tej prędkości przy normalnej jeździe , bez redukcji i gwałtownych przyspieszeń było to ok, a w 2x następnym zawieszenie tak skrzypiało i waliło na dziurach ze ludzie nie wiedzieli co jest grane (serio) , oczywiście nie mówię ze każde są w takim stanie , ale alfa to auto dla człowieka który dba (większość tak robi jak kupi alfe) a vw i audi to auto do jeżdżenia , nie patrzą na nic, tylko żeby auto jeździło . Oczywiście nie wspomnę już o przebiegach tych aut bo każdy wie jakie przebieg ma b5 97-00r i audi tak samo , oczywiście można kupić bdb z real przebiegiem no ale za jaką kase !!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Pomyśl trochę kupiłeś paścia zrobiłeś kupę roboty auto jest prawie cacy i teraz się poddałeś, przecież przed tymi inwestycjami wziąłbyś niewiele mniej. Zostaw to auto ciesz się jazdą za pieniądze z alfy kupisz jeszcze gorszego złoma i to dopiero będzie powód do załamki. Moja rada tyle włożyłeś ciesz się teraz efektem swojej pracy.