Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Sprzęgło czy Już dwumasa

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Chyba, że masz ten sprzęt w sowim samochodzie, a ty jesteś z tych co to wszystko mają "the best of the best"
    tak - mam valeo
    nie - nie jestem z tych
    skoro ty możesz pisać że jest "syf" bo u ciebie i innych padło to ja również mogę pisać , że jest ok bo u mnie i u innych działa bez zarzutu
    ja żadnych tez itp nie stawiam - po prostu dla sportu sobie uparcie klepe , że moje działa i tyle :-)

no ale jak tak Cię drażni wpis o dobrze działającym sprzęgle valeo to ok - już nie będę pisał że w moim i innych znanych mi przypadkach jest ok
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 07-10-2013 o 08:05

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Tezy stawiasz - "U mnie i innych działa, a wy opowiadacie bzdury."
    Ja nie klepię w klawisze jak to określiłeś dla sportu. Dla sportu to ja biegam. I polecam ci, bo to zdrowsze niz siedzenie przed monitorem

Resztę niech każdy sobie zinterpretuje sam
    Koniec OT.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

sdero ale kilka przypadków, gdy zamontowane setki tysięcy tych sprzęgieł to chyba pikuś i nie należy z góry oceniać producenta po prostu. Robisz wielką aferę bo Tobie sie zje&^ło, a gdy ktoś napiszę że może to być wina Twojego montażu to już na pewno nie bo ja jestem super ekstra wszystko wiedzący mechanik itd itd itd
    Trochę luzu, kilka przypadków nie oznacza reguły.
    O to nam chodzi więc sobie poprostu odpuść.

Tak samo piszesz z przepływkami Boscha. A do dziś nie widzieliśmy tych super logów MaxGeara.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

omen, już ci tłumaczyłem w tamtym temacie, a ty znowu się powtarzasz. Jeśli problem jest powtarzalny i niejako znany prze użytkowników, mechaników i sprzedawców, to znaczy, ze coś jest nie tak. Nie mówię, że jest to w 100% produktów ale jeśli jest w pewnym procencie, to znaczy, że warto na to uważać.
    Ale, mam sie powtarzać, czy przeczytasz jeszcze raz ze zrozumieniem tamten temat ? - Nie jest to problem montażu, bo ten akurat jest śmiesznie prosty. Jak by tak było, to łożysko oporowe szlak by trafił chwile po zamontowaniu, a nie po ponad 16 miesiącach.

Pisz we właściwym temacie. Tu zaśmiecasz.

A co do przepływki MaxGeara, to znowu piszesz pierdoły, że nie widziałeś logów. omen, bez urazy ale nie ośmieszaj się Ty nie umiesz znaleźć lub przeczytać, to nie znaczy, że tego nie ma Popatrz tutaj na post z 26-03-2013 : http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ml#post1144971

Kolejny raz czegoś nie sprawdziłeś i tak piszesz aby pisać. Posty nabijasz ? Ej...
    Ostatnio edytowane przez @sdero ; 07-10-2013 o 09:49
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

To sobie dodam od siebie:

Mam Valeo, od początku działa na programie z 136KM na 175KM i z 306 NM na 370 NM i jest ok, już 2 lata... objawów, że coś może być nie tak, dotychczas nie ma :-)

Więc jak na moje, Valeo OK.

(wyrażenie swojej własnej opinii, aby pokazać, że jednym się psuje i jest be, a innym nie )
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

No bo tak jest. I z tym się zgadzam, bo gdyby 100 na 100 padało, to pewno by produkcję zakończyli. A według omena i bociana byłoby to przekonywujące i można by wtedy powiedzieć, że coś jest nie tak
    Nie mniej nawet jeśli to jest 5,10% powtarzalności awarii jednego i tego samego podzespołu, a na dodatek w ten sam sposób, to ja już ryzykował nie będę. Po prostu się zawiodłem. Na szczęście wybór na rynku jest....

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

sdero - ja nigdzie nie twierdzę , że wszystko i w każdym zestawie jest ok
    ja uparcie po prostu twierdzę , że nie każde valeo to musi być syf i tyle
    ty twoje negowanie opierasz na swoim przypadku i innych mniej lub bardziej znanych tobie
    i ja robię dokładnie tak samo - też swoje twierdzenia opieram na swoim i innych znanych mi przypadkach

"Tezy stawiasz - "U mnie i innych działa, a wy opowiadacie bzdury." -- nigdy i nigdzie nie miałem na myśli , że piszesz/piszecie bzdury
    przecież fakt usterki w tych opisanych przypadkach to jasna sprawa więc nie mogę nazywać tego bzdurą
    tak samo jak Ty nie powinieneś nazywać bzdurą faktu poprawnego działania owego sprzęgła w moim przypadku
    :-)

i tak sobie możemy w sumie pisać długo :-)

no ale ja już jednak kończę i zostawiam Cię z tym "złym" valeo

p.s.
    dla sportu też biegam - po piwo do sklepu

pozdrawiam i dziękuję za w sumie miłą i kulturalną dyskusję :-)

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    sdero - ja nigdzie nie twierdzę , że wszystko i w każdym zestawie jest ok
    ja uparcie po prostu twierdzę , że nie każde valeo to musi być syf i tyle
    Jakbyś uważnie czytał co piszę (lub chciał mnie w sposób opanowany), to od dawna zwracam uwagę na to, że uważam iż nie wszystkie ale część ma powtarzalny błąd, na który producent powinien zwrócić uwagę i coś z tym zrobić. Jeśli ten sam element w powtarzalny sposób ulega uszkodzeniu, to powinno dawać wiele do myślenia. Tyle. Ja nie neguję, że coś działa. Ja zaznaczam, że jest problem. Duży problem. I przy wyborze należy mocno się zastanowić, czy brać coś co nie ma podobnych przypadków, czy jednak ryzykować. Cały tamten temat umieściłem czysto informacyjnie, a nie po to aby toczyć święte wojny. A na tym forum nie wiele trzeba. Wystarczy napisać, że jest coś lepszego lub porównywalnego w lepszej cenie niż... i już jest dżihad
    Moje oburzenie jest spowodowane tym, że znany i wydawało by się szanowany producent odstawia takie jaja. I pewno bym się nie wysilał gdyby nie fakt, że nie jestem jednostkowym przypadkiem. Moim zdaniem uznawanie czegoś takiego jako nic nie znaczącego zdarzenia nie do końca jest w porządku. To, że działa u innych nie jest zaletą. Jest normalnością.... a przynajmniej nią być powinno.

dla sportu też biegam - po piwo do sklepu
    pozdrawiam i dziękuję za w sumie miłą i kulturalną dyskusję :-)
    W tym przypadku wolę chodzić... mniejsze straty

Również dziękuję

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

co do ostatniego akapitu - jak pobiegniesz to szybciej se piwko wypijesz
    strat w biegu nie ma - o ile bieg odbywa się w pozycji pionowej

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

co do ostatniego akapitu - jak pobiegniesz to szybciej se piwko wypijesz
    strat w biegu nie ma - o ile bieg odbywa się w pozycji pionowej
    1. Może wystąpić problem z orientacją w przestrzenni jeśli nie jest to pierwsze piwo. Skutkujące utratą pozycji wertykalnej na rzecz horyzontalnej.
    2. W drodze powrotnej o ile wcześniej go nie wypiłeś możesz je rozbić.
    3. Jeśli już jakieś piwo wypiłeś, to podwyższony wysiłek może spowodować spadek zawartości C2H5OH w organizmie, a więc wymierne straty.

Dla tego więc zalecam aby jednak po piwo chodzić a nie biegać

Dobra koniec OT...

- - - Updated - - -

Lub komuś to zlecić...