Ehh nie ma to jak twin sparki tam jedyny problem to panweki
Kolega kolegi oddaje dwumasy do regeneracji i podobno nie ma problemów. Ja bym ryzykował. Sprzęgło nowe, a dwumas do regeneracji.
Ehh nie ma to jak twin sparki tam jedyny problem to panweki
Kolega kolegi oddaje dwumasy do regeneracji i podobno nie ma problemów. Ja bym ryzykował. Sprzęgło nowe, a dwumas do regeneracji.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Czyli chcesz mi wmówić że w TS-ach nie ma sprzęgła, koła zamachowego czy nawet przegubów ?Ehh nie ma to jak twin sparki tam jedyny problem to panweki![]()
A co do tematu. Nie regeneruj koła dwumasowego, wg. mnie nie warto. Sam niedawno byłem w takiej samej sytuacji co Ty. Czytałem, pytałem się różnych osób związanych z motoryzacja, jednak wszyscy mi praktycznie odradzali. Dlatego zdecydowałem się na zakup nowego oryginalnego kompletu z ASO, więc jestem pewien że pojeździ to kilka następnych lat.
Jak chcesz kupić nowe części, to mogę dać ci namiary na sklep z dobrymi cenami.
Ostatnio edytowane przez herbig ; 26-09-2013 o 12:30
W 166 TS tez siedzi dwumasa
Witam! Co to Koła dwumasowego to już mam namierzony zakup u Panów z allegro "tanifiat" Cena1200zł Orginalne przy zdaniu starego koła, 1300zł bez zdania dwumasa. Cena miód malina
W sumie komplet org. sprzęgła + dwumasy i aktywatora koszt 2200zł a nie Lucas za 3500zł co nie wiadomo ile pochodzi;/ Orginalne to orginalne różnica duża w cenie warto szukać. Po demontażu i oględzinach dam znać co wynikło itd. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
![]()
Czyli cena w ASO niewiele się zmieniła przez 1,5 roku![]()
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Witam Panowie! A wieć Postawiłem na Jakość i profesjonalizm, wybrałem Częśći org Czyli Koło dwumasowe org wraz ze kompletnym sprzęgłem, cena mniejsza od Luka i napewno dłużej pochodzi niż LUK, a w regeneracje nie będe się bawił gdyż robie dużo km w naszym kraju jak i za granicą a nie chciałbym zebym kiedyś dzwonił po Lawete na autostradzie bo mi regenerowana dwumasa padła czy śmieszny LUK. U mnie to tak wyglądało http://www.youtube.com/watch?v=LIyqq...eature=mh_lolz Na filmie siedzi komplet LUKA. Pozdrawiam!
Witam Panowie, A więć moja diagnoza co do moich objawów się sprawdziła wynikiem takich zachować jak wyżej opisanych na filmiku była Dwumasa, sprzęgło jeszcze było ok, ale kupiłem cały komplet wraz z aktywatorem żeby mieć już święty spokój bo drugi raz mi się nie będzie chciało rozbierać trochę roboty jest ale za to jaka pociecha jak się odpali, przejedzie i poczuje płynną jazdę bez szarpnięć itd. Polecam taką naprawę każdemu kto podejrzewa koło dwumasowe, koszta Koło 1300zł Aktywator 218zł sprzęgło 680zł Nowy olej do skrzyni Matrix 75W80 2,9L co daje nam 2348zł warto zapłacić za nowe org niż regenerować Pozdrawiam i dziękuje za porady![]()
Też mnie dopadła wymiana dwumasy, ta od taniegofiata za 1300zł to nie jest nowa część, tylko regenerowana w fabryce. Nówka 3800zł. Ja kupiłem w autosklepie24 za 1440zł jakby ktoś szukał. Teraz czekam na dostawę i montaż, oczywiście z nowym sprzęgłem, aktywatorem, uszczelniaczami i olejem. Przy rozbiórce wyszły do wymiany sprężyny i wszystkie wahacze z przodu, choć na przeglądzie miesiąc temu znaleźli luz tylko na górnym wahaczu...Przy okazji nowa tylna poduszka silnika, nowy olej i filtry. Inwestycja w części na ponad 4tyś ale już się nie mogę doczekać efektu![]()
To sie dolacze.. Coprawda w 1.9 jtd 140 km ale tez dotyczy dwumasy.. Napewno szykuje mi sie sprzeglo do roboty (lozysko sie sypie) i vhve odrazu za jedna robota zrobic wszystko czyli i dwumase. Znalazlem na ebayu nowa dwumase z gwarancja firmy Sachs. W DE dosc dobra renome maja. Co o niej myslicie ?? Koszt 250€, valeo 270€.. Sprzeglo od sachsa 116 euro kompletne, valeo 150€.. Co brac ?? Valeo czy sachs ?? Jakies doswiadczenia ktos ma ??
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2