Zapach nie ma nic wspólnego z typowym zapachem gumy. Pachną wręcz ładnie.
Zapach nie ma nic wspólnego z typowym zapachem gumy. Pachną wręcz ładnie.
tez mam oryginaly, ale wygladaja nieco inaczej (na dywaniku kierowcy nie ma tych dodatkowych rowkow w przedniej czesci).
jak na gumowe sa ok, z tym, ze po dwoch zimach dywanik kierowcy juz sie wyraznie wytarl, wiec trzecia zima pewnie bedzie ich ostatnia.
Oryginalne welurowe wytrzymaly 5 sezonow. Gdyby nie dziura w dywaniku kierowcu bylyby jeszcze ok
Ja jestem w posiadaniu pierwszych i drugich dywaników. Pierwsze dywaniki mają taką przewagę, że są głębsze i w zimie lepiej spełniają swoją rolę. W tych drugich trzeba porostu częściej wylewać wodę bo mają niewielki rant.
Polecam stopery, które mam założone do dywaników => http://allegro.pl/stopery-montazowe-...527383213.html
Ja na tych drugich zrobiłem 33kkm i są "ledwo przetarte"![]()
Wiem, że to kwestia gustu, ale pierwsze dywaniki są dla mnie tak brzydkie, że nigdy bym ich nie założył do samochodu. Za bardzo mi przypominają dywaniki z poloneza i malucha. Dywaniki drugie podobają mi się dużo bardziej (szczególnie na żywo, miałem takie w poprzednim samochodzie). Może to też kwestia tego, że pierwsze dywaniki wyglądają na błyszczące, a drugie matowe. I to te matowe wydają się być bardziej ok, gdy są lekko brudne.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 29-09-2013 o 17:45
Całkowicie się z tobą zgadzam,wyglądają jak z starego trupa. W zeszłym roku miałem też dylemat i wybrałem tą drugą opcje, według mnie są ok. Jak się nazbiera woda delikatnie wyciągam i wylewam. Niepotrzebuje rantu kilku cm zawsze w zimę przed wejściem otrzepuje buty z śniegu. Wyglądają normalnie, takie koryta nie pasują tej klasy auta.
Niestety, ale w tym wypadku można być albo praktycznym, albo eleganckim. I w ten sposób wybieramy albo opcję z wysokimi rantami, żeby rzadziej wodę wylewać, albo coś ładnego. Taka moja opiniaAkurat mam beżowe wnętrze, to i wybór ograniczony (czarne nijak nie pasują).
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10