Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Psują się szyby :/ tylne drzwi się nie blokują, śmieszne tykanie;/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie Psują się szyby :/ tylne drzwi się nie blokują, śmieszne tykanie;/

Witam was koledzy. Mam takie pytanie do was bo już kurde nie wiem :/ czy ktoś miał takiego wała z szybami jak ja ?? linki w przednich drzwiach od kierowcy poplątały się tak że na trwałe zablokowały szybę i nie da się jej ani otworzyć ani zamknąć;/ co prawda jest to już 3 szyba jaka padła odkąd mam auto czyli grudnia. Cały mechanizm wymieniony myślałem że spokój będzie a tu nagle buuuuuum i padła kolejna szyba z tyłu od pasażera :/ nosz kurde co jest z tym nie taK???????? bo już mnie to wkurza;/ w pasażera i tylne za kierowcą już wymieniłem teraz dwie kolejne musze wymienić:/

druga sprawa chyba ważniejsza to to że nie zamykają się tylne drzwi po stronie kierowcy:/ słychać jakieś dziwne brzęczenie podczas zamykania i otwierania:/ i o co tu może chodzić ?? żeby dostać się w 159 do zamka to już w ogóle kosmos jest bo wszystko trzeba wywalić z drzwi :/ ale co się z tym mogło stać??

a tak nawiasem to kto wiedział że w 159 podłokietnik jest ruchomy ?? wyjeżdża do przodu dla lepszego oparcia kto wiedział i nie powiedział ??

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Kurde chopy nikt z was nic takiego nie miał ? to chyba tylko ja mam problem z szybami i zamkiem ale już wszystko pozamawiane już wolałem się zaopatrzyć i kupiłem na wszystkie szyby nowe mechanizmy żeby zaraz kolejnych nie rozbierać może przy okazji od nowa pójdą szyby ale wszystkie na czarno może zrobie zdjęcia i ogolnie opisze całą akcje to będzie dla potomków a przy okazji dojdzie oklejenie środka na czarny alu szczot myśle że będzie ciekawie przy zostawieniu w spokoju srebrnych listew
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 30-09-2013 o 18:49

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Kolego a który podłokietnik się wysuwa ? I jak się go wysuwa ?
    Pozdrawiam.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    a tak nawiasem to kto wiedział że w 159 podłokietnik jest ruchomy ?? wyjeżdża do przodu dla lepszego oparcia kto wiedział i nie powiedział ??
    To Ty masz chyba jakiś specjalny podłokietnik
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nie specjalny podlokietnik.Kazdy podlokietnik przesuwa sie do przodu na szynach.Zlapcie sobie za ta czesc obszyta skora i mocno pchnijcie do przodu.Ameryki kolega nie odkryl niestety .Niestety tak jest z szybami w 159.Mi niedawno padl mechanizm w prawych tylnych drzwiach.O przodzie raczej nic nie slyszalem ale tylne mechanizmy padaja bardzo czesto.Cykanie to moze byc od centralnego zamka i antynapadu.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar raZZorfish
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 JTDM 2006 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    To Ty masz chyba jakiś specjalny podłokietnik
    W instrukcji sie doczytalem, ze tylko niektora wersja podlokietnika ma "ruch" do przodu.

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

to że ameryki nie odkryłem to wiem ale się zdziwiłem jak walnąłem w podłokietnik a ten wyskoczył do przodu spróbujcie kto nie wiedział może akurat też to jest tylko ta góra się wysuwa gdzie to ze skórki jest
    co do szyb to już mam dość rozkręcania tego dlatego zamówiłem już wszystkie linki w oryginale są bardzo nie trwałe...;/ i się kruszy ten plastik na który jest ta linka nawinięta bo to chyba nawet plastik nie jest
    a co do zamka to po rozebraniu go na części pierwsze okazało się że silniczek nie daje już rady kręci się ale po przytrzymaniu go nie rusza się w ogóle :/ a jednak trochę siły potrzebuje żeby ten mechanizm zblokować dlatego też zamówiłem cały, zobaczymy czy będzie działał

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar raZZorfish
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 JTDM 2006 150KM

Domyślnie

rysunek 64, strona 83.

Muzyka, którą tworzę : http://razzorfish.bandcamp.com/ Zapraszam

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Wymieniałem oba mechanizmy odnoszenia szyby, z przodu od strony kierowcy i dwa miesiące później przód pasażera...
    Kupiłem jakieś zamienniki na allegro i na razie rok trzymają.