Szybko się poddajesz![]()
Szybko się poddajesz![]()
hmm...jak właczam podgrzewanie foteli to lampka sie nie zapala, ale pełna elektryka fotela działa bez zarzutu. więc trzeba będzie looknać w bezpieczniki lub pod fotele przed zima. a z ta nagrzewnica co bulgota to fakt tylko gdy klima działa to przez chwilkę wydaje kosmiczne odgłosy. ale spróbuję jeszcze odpowietrzyć kolejny raz. martwi mnie tylko elektryka szyb ... oby to nie silniczek,bo bedzie smutek
i oby niczego nie połamać. a z tym ubytkiem oleju- nie sadzicie że to lekka przesada żeby taka maszyna pochłaniała tyle oleju?? ojciec jeżdzi 17 letnim mondeo 1.6 i ZERO ubytku przez 12000 tys km:/ trzeba tego spadku pilnować bo jak sie zapali kontrolka na desce to już może być po frytkach nie prawdasz?
Albo bezpieczniki w bagażniku. Są osobne.
Czyli na wiosnę nabicie i/lub uszczelnienie klimy
Bez przesady. Wszystko jest tanie i do wymiany. Jak ta spinka od szyby Ci pękła to też ją można samą wymienić. Ktoś ostatnio nawet rozkminil gdzie to kupić.
Ale to jest alfaw dodatku TS
![]()
Silnik TS jest luźno spasowany przez co lubi olej. Stanu trzeba pilnować jak oka w głowie. Jak zapali Ci się kontrolka to już będzie za późno. A jaki olej masz kolego zalany teraz?
- - - Updated - - -
A jeszcze apropo mondeo, jakby miał 6 letnie to by mu paliło więcej oleju niż teraz Twoja Alfa.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Te spinki są przy tylnych szybach a z przodu już ich chyba nie ma. Sprawdź czy nie poluzował ci się cały mechanizm.
Silniki alf piją olej bo są luźnospasowane i pić będą zawsze![]()
olej 10 w 40 castrol . jak wymieniałem uszczelke pod głowica i uszczelniacze zaworow i miski olejowej tylko została mi pokrywa zaworów to i tak ile pił to będzie tak dalej chłał po wymianie?? wrrrrr a z tymi szybami to powalczę po zimie. teraz grzane dupy to priorytetczizes przecież klime serwisował poprzedni właściciel niecały rok temu. to znów wiosna trzeba bedzie kapuche szykować?? hehe alfa
![]()
To że serwisował klimę nie ma nic do rzeczy. Masz już stare oringi, nieszczelną chłodnicę albo sprężarkę. Jak tego nie naprawisz to będziesz nawet dwa razy do roku "serwisował". Klimatyzacja jest prosta jak budowa cepa i podzespoły produkuje kilka firm na świecie do wszystkich aut. Alfa tu nie ma nic do rzeczy.
Pamiętaj że to już leciwe auto i na dodatek nie wiadomo kto jak o nie wcześniej dbał.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Mój silnik jest zrobiony i od wymiany nic nie dolewałem oleju.